Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:
Holky, mám zážitek. Až to malinko vydejchám, tak sem hodím román
Bude to na téma dětský obchod a látkovky. Jak je u mne zvykem, opět jsem byla za vola, to je vám asi jasné už teď
Hele tak na to se těším ![]()
Já jsem včera perlila v drogerii - byla jsem tam pro potravinářské barvivo a paní mi říkala a nechcete plínky máme v akci a já jí na to řekla že používám látkové - tak málem spadla ze židle „cože prosím“ - nechápala že se to vyrábí ještě
škoda jen že jsem neměla s sebou žádnou náhradní v tašce, bych jí ukázala ![]()
dotaz, jsem se chtela nejakou dobu zeptat, ma nekdo bambinex pliny? Katy?
Zajimala by me hlavne savost, aby to nebyli dalsi baby lucy ![]()
Katy
Hej, co to má znamenat na tom aukru? Aspoň jednu plínu jsi mi mohla nechat…
Mahja píše:
Katy
Hej, co to má znamenat na tom aukru? Aspoň jednu plínu jsi mi mohla nechat…
Hej sorry, jsem si nevšimla že je to tvůj nick, ale neboj když tak ti pak jednu pustím. ![]()
Ahoj děvčata, má dotázek. Čekáme na jaře mimíska a původně jsem chtěla používat papíráky - látkové jsem zavrhla hned. Teď ale jak občas pročítám diskuze slyším, že papíráky se dost zhrošili, takže začínám uvažovat o látkových. Není mi ale jasné jak se to dělá když se mimi pokadí? To musím ručně přeprat ne? Přece to nedám umazané od hovínek do pračky?
Můžete mi prosím některá napsat jak se to dělá? Koukala jsem na pár stránek zpět, ale nanašla jsem tam žádné info k postupu
Předem moc děkuji za Váš čas!!!!!
Elleník píše:
Ahoj děvčata, má dotázek. Čekáme na jaře mimíska a původně jsem chtěla používat papíráky - látkové jsem zavrhla hned. Teď ale jak občas pročítám diskuze slyším, že papíráky se dost zhrošili, takže začínám uvažovat o látkových. Není mi ale jasné jak se to dělá když se mimi pokadí? To musím ručně přeprat ne? Přece to nedám umazané od hovínek do pračky?Můžete mi prosím některá napsat jak se to dělá? Koukala jsem na pár stránek zpět, ale nanašla jsem tam žádné info k postupu
Předem moc děkuji za Váš čas!!!!!
Do látkové plínky dáš separační plenku. Pokaděnou potom vyhodíš, nebo spláchneš. Počůrané se dají přeprat.
Pak Ti na plíně zůstane už jen malá část toho nadělení ![]()
petka.konecna píše:Brunifid píše:
Bude to na téma dětský obchod a látkovky. Jak je u mne zvykem, opět jsem byla za vola, to je vám asi jasné už teďHele tak na to se těším
Já jsem včera perlila v drogerii - byla jsem tam pro potravinářské barvivo a paní mi říkala a nechcete plínky máme v akci a já jí na to řekla že používám látkové - tak málem spadla ze židle „cože prosím“ - nechápala že se to vyrábí ještěškoda jen že jsem neměla s sebou žádnou náhradní v tašce, bych jí ukázala
jo, taky mi jednou nabízeli… Mělas říct: „hnusky nekupuju“ nebo: „dítě mám zásadně v bavlnce“ ![]()
Tak jsem se dneska plín opět nedočkala, tak jsem zašla koupit svrchňáky do dětského obchodu co máme u nás- měli tam jedny jediné a to Kikka tak doufám, že budou jako tako- než mi dojde zásilka.
Já mám s PPl jen dobré zkušenosti,jenom jednou mě řidič seřval, že se knám nemůže dostat, protože máme venku puštěného psa(takové 35kg-7.m štěňátko
)ale pak se zklidnil a bylo to v pohodě
Já půjdu taky s Klárkou na kontrolu v lednu a dám jí do látkovky-doteď jsme chodili v jednorázovkách a taky jsem tam neviděla nikdy nikoho s látkovkou-tak jsem zvědavá ![]()
Děkuji za odpověď jdu studovat co to všechno obnáší
![]()
Elleniku, separacni plinka je cosi o tloustce kapesniku, delaji se bud celulozove nebo viskozove, nebo pul napul. Celulozove jsou takove hodne silne papirove kuchynske uterky, ty se pouzivaji na „michana vajicka“, lepe izoluji tekute kakani od plinky. Nevyhoda je, ze celuloza podrzi docela dost tekutiny, takze pocurane dite je pocitove v mokrem. Viskozove jsou tenounke z viskozy, ktera ma nasakavost mensi a proto je pocitove sussi. Kdyz na ni prijde tekuty kakanec, tak se vic procedi skrz, tedy ne hrube necistoty, ale plina je vic flekata pod separackou a pokud plinu nenamydlis pred vlozenim do pradelniho kose, muzou zustat fleky.
Pak jsou i pratelne separacky latkove (celulozove i viskozove muzes hodit s „obsahem“ do zachodu), ty se normalne perou. Jsou bud fleecove nebo z nejakeho umeleho funkcniho vlakna podobneho moire. Z tech uz musis kakos odstranit, davaji se hlavne kvuli pocitu sucha miminka, aby efektivne odvadeli vlhkost od zadecku. Ne kazde dite snasi dobre fleece. Nekdo na odstraneni nakladu pouziva sterku (takovou tu klasickou kuchynskou na testo
), nekdo splachuje, ja osobne jsem oplachovala, dite kadilo plnotucnou horcici, takze vsechno slo bez problemu do odpadu vany.
Na fleecove separacky nesmi na predpirku prijit mydlo, fleece se mydlem zanasi, prestane propoustet tekutinu a separacky prestanou fungovat, tekutina po nich pak jen steka.
A to mydlo, o kterem mluvim, je zlucove, je to vyborne odstranovadlo skvrn, ktere maji zivocisny puvod (stolice, krev…). Kupuju kostku v DM za asi 13kacek a funguje vyborne ![]()
Gladys píše:
Elleniku, separacni plinka je cosi o tloustce kapesniku, delaji se bud celulozove nebo viskozove, nebo pul napul. Celulozove jsou takove hodne silne papirove kuchynske uterky, ty se pouzivaji na „michana vajicka“, lepe izoluji tekute kakani od plinky. Nevyhoda je, ze celuloza podrzi docela dost tekutiny, takze pocurane dite je pocitove v mokrem. Viskozove jsou tenounke z viskozy, ktera ma nasakavost mensi a proto je pocitove sussi. Kdyz na ni prijde tekuty kakanec, tak se vic procedi skrz, tedy ne hrube necistoty, ale plina je vic flekata pod separackou a pokud plinu nenamydlis pred vlozenim do pradelniho kose, muzou zustat fleky.
Pak jsou i pratelne separacky latkove (celulozove i viskozove muzes hodit s „obsahem“ do zachodu), ty se normalne perou. Jsou bud fleecove nebo z nejakeho umeleho funkcniho vlakna podobneho moire. Z tech uz musis kakos odstranit, davaji se hlavne kvuli pocitu sucha miminka, aby efektivne odvadeli vlhkost od zadecku. Ne kazde dite snasi dobre fleece. Nekdo na odstraneni nakladu pouziva sterku (takovou tu klasickou kuchynskou na testo), nekdo splachuje, ja osobne jsem oplachovala, dite kadilo plnotucnou horcici, takze vsechno slo bez problemu do odpadu vany.
Na fleecove separacky nesmi na predpirku prijit mydlo, fleece se mydlem zanasi, prestane propoustet tekutinu a separacky prestanou fungovat, tekutina po nich pak jen steka.
A to mydlo, o kterem mluvim, je zlucove, je to vyborne odstranovadlo skvrn, ktere maji zivocisny puvod (stolice, krev…). Kupuju kostku v DM za asi 13kacek a funguje vyborne
Super popis ![]()
Já mám teda celulózové - ale zatím kadíme míchaná vajíčka a jsem s nimi spokojena, plína pod separačkou je čistá a nemusím jí namáčet ve žlučáku. Všimla jsem si že je zadeček trošku více v mokro, a dle tohoto popisu to teda spraví viskózová separačka, jo?
tak ja jak pouzivam ty fujtajblovy Canpol tak mam pliny pekne flekaty, presne jak od horcice…chystam se na ten zlucak ale az pristi tyden, to budem u nasich a DM mam blizko…
koukam ze Bruni porad nevypenila ![]()
Gladys píše:
Pak jsou i pratelne separacky latkove (celulozove i viskozove muzes hodit s „obsahem“ do zachodu), ty se normalne perou. Jsou bud fleecove nebo z nejakeho umeleho funkcniho vlakna podobneho moire. Z tech uz musis kakos odstranit, davaji se hlavne kvuli pocitu sucha miminka, aby efektivne odvadeli vlhkost od zadecku. Ne kazde dite snasi dobre fleece. Nekdo na odstraneni nakladu pouziva sterku (takovou tu klasickou kuchynskou na testo), nekdo splachuje, ja osobne jsem oplachovala, dite kadilo plnotucnou horcici, takze vsechno slo bez problemu do odpadu vany.
A to mydlo, o kterem mluvim, je zlucove, je to vyborne odstranovadlo skvrn, ktere maji zivocisny puvod (stolice, krev…). Kupuju kostku v DM za asi 13kacek a funguje vyborne
tak tohle vysvětlení je super i pro mě - děkuji ![]()

Bude to na téma dětský obchod a látkovky. Jak je u mne zvykem, opět jsem byla za vola, to je vám asi jasné už teď