Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Skvělé Gladys!!!
Děkuji moc
!!!
Dnes jsem nemohla v noci spát, tak jsem o tom přemýšlela a zkusím látkové:-) Na papíráky můžu přejít kdykoli. Přečtu si Vaši diskuzi po částech od začátku, abych věděla co mám všechno po vánocích začít shánět. Nikdo v mém okolí látkovky nepoužíval ani nepoužívá, takže na mě asi budou koukat jak na tatara
, ale zkusím to. Příteli to zatím říkat nebudu, určo by mi to rozmlouval ![]()
Tak ještě jednou moooc děkuji a přeji Vám krásný den!!!
Holky, tak poprvé za celou noc máme suchou plínu.
Pořád šahám, šichám a nemůžu uvěřit, ani kapka, moč nám jde cítit na sto honů!!!
To jsme se po ranním mlíčku ještě tulili, pak jsme šli až převlékat, tak jsem si říkala, že zkusíme nočník.
Dlouhé přemlouvání, zase udělal ze sebe desku, ne a ne ho na ten nočník zlomit, až po úplatě, že měl můj telefon a mohl volat na infolinku se nechal na ten nočník posadit, udržela jsem ho tam asi deset minut a nic. ![]()
Pořád se na tom nočníku rukama nadzvedává
Nemáte nějaký tip na „měkčí“ nočník? ![]()
Mahjo no těžko říct co na Aďu zabere, fakt nevím, a co čůrání ve stoje do záchodu?
Kurnik už mu to ten táta ukazoval jak se to dělá?
Jo Mahjo a co třeba nějaká forma odměny, něco co má strašně rád, některé děti se dají tak uplácet, jen teda Adámek asi není ten tip. ![]()
NO, to fakt nevím, čím bych ho uplatila.
Ukazoval mu to, ale jemu je to putna, a na tom záchodě je dost kosa, abych ho tam nechala polonahatého…
Vlňáky se suší, tak na noc dostal tu novou plínu, co jsem ti včera posílala a na to blueberry, jo a pro jistotu jsem mu tam dala ještě tu kikko vkládačku. A zrovna začal škytat, tak beztak to už udělal do plíny…
Katy2 píše:
Mahjo jaké vlňáčky zase? Už ztrácím přehled.
No, včera jsem naložila ty Anavy a Shortisky, až mi přijdou ty další, tak půjdou hned taky…
My jsme dneska měli taky suchou plínu
- malá mi usnula po 19h naprosto nepřipravená, měla jenom čtverec na novosklad (já jsem si totiž myslela že budeme jíst, jedla v 16h, ale ona usnula). Kolem 21h jsem to nevydržela a ohmatala jsem jí a sucho, pak znovu ve 23h a sucho pak jsem už usnula - vzbudili jsme se ve 2h ráno a SUCHO
- no já jsem zase čuměla
- od 2 do 5 měla plínu naprosto naplněnou po okraj, prostě to šlo s ní kroutit ![]()
Mahja píše:´počkej jaké další? Se v tom už fakt nějak ztrácím. Anavy si teda dávala znovu a k tomu tu zelené shorties co máš?Katy2 píše:No, včera jsem naložila ty Anavy a Shortisky, až mi přijdou ty další, tak půjdou hned taky…
Katy2 píše:Mahja píše:´počkej jaké další? Se v tom už fakt nějak ztrácím. Anavy si teda dávala znovu a k tomu tu zelené shorties co máš?Katy2 píše:No, včera jsem naložila ty Anavy a Shortisky, až mi přijdou ty další, tak půjdou hned taky…
jj, přesně tak,
a pak mi přijdou ještě ty modré, včera jsem posílala foto, ale už si na skypu nebyla. Tak foto dávám tady.
Tak teda ty modré a pak k nim ještě ty vlevo s fialovým, a za stovku mi pak dala dvoje ty béžové s hnědým proužkem a ty modré melírované…
Ty s fialovým proužkem jsou taky z merino vlny.
Katy2 píše:evi., píše:evi taky jsem složení nenašla a doma je nemám abych na to koukla.
Ještě k separačkám - nevíte někdo složení těch Canpol separaček? By mě to docela zajímalo… říkám si, že to nemůže být tak hrozné, jinak by to v lékárně neprodávali..na netu jsem to ale nenašla
Tak mi to nedalo a sháněla jsem informace o složení Canpol separaček jak se jen dalo.. úspěšně..
takže, jedná se o materiál PEVA (polyethylenevinylacetate) - vyrábějí se z toho např. pláštěnky..neobsahuje ftaláty, takže je děti můžou i cucat
Pro zajímavost jsem si našla i nějaké info o viskoze - K výrobě 1 tuny vlákna je zapotřebí cca. 6 kubíků dřeva a 2 tuny chemikálií (citováno z Wikipedie)
Tak mi ta viskoza taky nepřijde nějak přírodní ![]()
Majo ty jo, si děláš kozy ne? To bude hromada vlňáčků.
No ale co pod ně budeš dávat? čč na rovno to moc neudrží, i když možná i jo, ale bude to chtít přes to body. ![]()
Katy2 píše:
Majo ty jo, si děláš kozy ne? To bude hromada vlňáčků.![]()
![]()
No ale co pod ně budeš dávat? čč na rovno to moc neudrží, i když možná i jo, ale bude to chtít přes to body.
Přikupíme.....
Třeba Anavy…
![]()
Mahja píše:Katy2 píše:Přikupíme.....
Majo ty jo, si děláš kozy ne? To bude hromada vlňáčků.![]()
![]()
No ale co pod ně budeš dávat? čč na rovno to moc neudrží, i když možná i jo, ale bude to chtít přes to body.
Třeba Anavy…
![]()
![]()