Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy-jde mi o to, že kdybych měla prací separačky (z látky) tak je musím prát i pokakané, přeci látku nevyhodím, že? Čůrané peru.. a ty vlhčené ubrousky, kdybych jako chtěla na tom šetřit, tak ty jsou taky posr.. tudíž je musím prát posr.. už jsem to napsala srozumitelně
![]()
Dajma píše:
Katy-jde mi o to, že kdybych měla prací separačky (z látky) tak je musím prát i pokakané, přeci látku nevyhodím, že? Čůrané peru.. a ty vlhčené ubrousky, kdybych jako chtěla na tom šetřit, tak ty jsou taky posr.. tudíž je musím prát posr.. už jsem to napsala srozumitelně![]()
![]()
jo tak už to chápu. ![]()
Katy2 píše:
Ty separačky Pop-in jsou prý dobré, tuší že složení je 50%viskoza a 50%celuloza, tak že ani čistě celulozové ani čistě viskozové, tak že dle mě budou dost dobré, taky mám v plánu si je koupit.
Jsou zoufale kratke
Jako na male miminko super, ale Matesovi zacinaji tesne pod spickou pindoura, aby prekryly cely zadek. Spatne nejsou, ale kvuli delce se vratim k popoliny, jen co se vykopu je koupit a zbytek pop in schovam pro mimino. Peru je a v pohode, i jsou vyprane podle me lepsi, nove jsou dost tuhe
Gladys píše:Katy2 píše:Jsou zoufale kratke
Ty separačky Pop-in jsou prý dobré, tuší že složení je 50%viskoza a 50%celuloza, tak že ani čistě celulozové ani čistě viskozové, tak že dle mě budou dost dobré, taky mám v plánu si je koupit.Jako na male miminko super, ale Matesovi zacinaji tesne pod spickou pindoura, aby prekryly cely zadek. Spatne nejsou, ale kvuli delce se vratim k popoliny, jen co se vykopu je koupit a zbytek pop in schovam pro mimino. Peru je a v pohode, i jsou vyprane podle me lepsi, nove jsou dost tuhe
hmmm fakt krátké? No škoda, tak to je ani zkoušet asi nebudu. ![]()
Jo, dite musi mit separacku az po zadni lem pliny, aby se zajistilo nepotrisneni tuhym odpadem. Takze v mistech, kam cura, nema nic. Kakanec mi to pobere akorat, ale kam dali soudruzi hlavu, kdyz to vymysleli, to nevim, na 20m habana bych potrebovala na delku 1,5 te separacky
Tak to jsem zvědavá jaké budou, a jestli je využiju, když budou pro malou krátké, tak je schovám pro třetí( plánujem se začít snažit příští rok
)
Zase dotaz na perlan…
Tak já ho používám coby separačky a nemůžu si vynchválit.. Měla jsem moc ráda ty Popoliny celulozové,fakt hustý materiál, co hodně vydrží, ale když jsem objevila perlan, tak ten je na dotek o dost suchší proti těm pop.celu. A napadlo mne, že asi je rozdíl mezi perlanem a perlanem, bo jak píšete, že je to tuhé atd. tk mi přijde, že to je jinak udělaný, než co mám já.. I výrobce vlastně píše, že se dělá v různé gramáži atd.
Dajmo, tak to je jasne, ze je perlan sussi jak celuloza, celuloza zkratka jen separuje hovinko od pliny, ale neseparuje vlhkost od ditete. Perlan je uz preci umelina, ne? No a viskozove separacky jsou podle me nejsussi, protoze je to fakt jen ta viskoza, ktera nema prakticky zadnou nasakavost, stejne treba jako fleece. Ale zkratka kdyzsi namocim perlan a popoliny separacku, tak perlan je pro me mokrejsi, jak je tlustsi, tak nejakou tekutinu drzi.
Perlan se asi neda hazet do zachoda, nebo jo?
Perlan jse 100% viskoza, plně rozložitelný, žádná umělina
, já uměliny nerada.. A má schopnost pojmout 10× svoji váhy…-píše výrobce..
Jo, tak ja fut beru viskozu jak umelinu
No nic, mezery ve vzdelani ![]()
To znamena, ze aby byla viskozova separacka nejsussi, tak musi byt co nejtenci. Krz tu popolinackou je normalka videt, krz suchy perlan ne, takze odtud asi ta nasakavost
KOukám, že separačky jsou pěěná věda.
Ono ostatně celé látkování.
Achdarek píše:
KOukám, že separačky jsou pěěná věda.Ono ostatně celé látkování.
Přesně tak, ještě že jsem sem nevlezla teď, bych se na to zvysoka a vesele v Tescu pořídila balík hnusek ![]()
Včera jsem zkoušela tu Ultra Fit od Popolini na ven a vůbec nebyla durch, já ji snad dám bez té vycpávky a bude to taky stačit ![]()
tak ted me napadlo ze ja asi melu o voze a vy o koze…
vlnacky se musej vymachat v lanolinu… a co fleesace?? ty taky??