Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
alchemilka píše:
Holky, díky za ten merinostar. nakonec jsem tam psala a paní mi odepsala za 20minut. Prý budou k prodeji tenhle týden, ale posílat budou až po vánocích, což je pochopitelné. a když už jsme u toho, schválily by jste mi tuto plínu na noc? dnes ráno jsem vážila papírovku nacucanou po noci a vážila 600g
to je cca půllitru vody
pobere to vůbec nějaká látkovka? mám i babyidea extra, ale ta se mi na noc moc nevidí. já jsem to už kdysi řešila a byly mi doporučené plíny babyhinds, jenomže v Lku je nikde nemaj
k těm merinostar, připrav se raděj na delší dodací dobu
paní má nějaké problémy se švadlenou. mně se zpozdila objednávka o 14 dní, ale paní mi za to poslala pěkný dárečky
a navíc mně to stejně nevadilo…
jinak k těm nočním plínám…
babybeehinds i bamboo extra se srážejí (máme teda sušičku, tak možná jsou víc sražený). náš daniel má teď 11,5 kg v 17 měsících a bamboo extra tip a top a babybeehinds už skoro nedopnem. momentálně dovycpávám co jde, merinostar na noc je dobrá, že je velká a ještě se tam dá dost přidat, ale pocitově je zas dost mokrá…ještě je fajn airhour, dá se hodně dovycpat…
a zajímalo by mě, jaká jednorázovka pojme 0,5 litru
občas dám babylove a ta víc jak cca 0,3 - 0,4 nepobere a alana ta se vůbec na noc nechytá…
Dajma píše:
Prát vlhčené ubrousky normálně jdou, se mi sem tam připletou a vypadají v pohodě, jen pak nevím co s nimi, bo medvídka nemám a zase vytáhnu další vlhčený..navíc, prostě ty kakance se mi prát nechce,proto tak vyhazuju separačky a nekupuju si ty prací..
To nějak nechápu, vyhazuješ separačky a nekupuješ prací? Vždyť perlan se dá taky prát.
Holky a vy dáváte klasický perlan jako separačku?
My tím myli pacienty v nemocnici. ![]()
tak jsem se chtěla kouknou co tu je hezkého - http://www.lucyz.cz/ , a nějak mi to píše že tam není žádné zboží ![]()
Oskárku: na noc dávám pampers active baby, nevím jestli jsou to ty noční, co ukazovali v reklamě, nějak se v papírovkách nevyznám, ale jsou to jediné plíny, které neprotečou (nám). Ráno teda vypadají ale dost hnusně (už vím odkaď máte název hnusky
)
Jinak můj syn měl na 10m téměř 12kg
teď bude mít víc a tu babyideu má v pohodě, akorát mně se zdá, že ji lehce pročurá. Kdybych ji ale vycpala, tak asi nedopnem. **
Ad praní ubrousků **- já peru běžně, utírám mu s tím pak prdku, nebo i cokoliv jiného (třeba zasviněnou židličku, nebo podlahu, nebo pusu po jídle
)
Praní ubrousků - taky peru a používám na vše možné. Přijde mi, že vydrží hodně praní.
Vítání občánků - podle není všude. U nnás dříve nebylo, je tam teprve poslední tři roky. S Tobíkem jsme zažili to první.
A naše starostka je rozumná, žádné dárečky typu bryndáky, dudlíky či plenky, co dostali kamarádky bydlící jinde, ale poukaz od OC CHodov.
Noční plena - podle mně se jako noční plena dá použít cokoiv, kam nacpeš dostatek vkládaček. Já používám plenku ze šijemdětem nebo megerku s prefoldem.
a je tady se to nějak rozjelo.
Bohužel švadlena- já -nestíhá a ještě při tom chodí do práce, ale do konce roku tam snad něco málo bude.
A s těmi ubrousky jste mě teda nahlodali - já vyhazuju všechny i ty co jsem jen oteřela zadek bez hovínek, ty hovínkové vyhazuju automaticky, stejně jako pokaděné separačky. Vy perete i pokaděné separačky?
pokaděné neperem ty vyhazuju, ale separačky mám prací, takže ty samozřejmě peru
Katy, já dávám na noc právě ty papírovky
ale jinak mám svrchní jen PUL, nebo flís (ty ale promokají) a koupila jsem dvoje vlňáčky, ale bohužel jsou malé
a taky se mi nelíbil matroš, tak jsem se ke koupi dalších neodhodlala
vy tady asi dáváte na noc vlňáčky všichni, že jo?
mehlo píše:
a je tady se to nějak rozjelo.
Bohužel švadlena- já -nestíhá a ještě při tom chodí do práce, ale do konce roku tam snad něco málo bude.
aha tak už se těším ![]()