Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
mabit píše:Mahja píše:asi tchýněGladys píše:Nemám přehled ve všech příspěvcích, ale to řekl KDO???
mabit, co bys teprve slysela, kdybys kojila, to si neprej vedetMaterske mleko totiz naprosto nezasyti a musi se zacit s ovocnyma stavickama a polivcickama uz po sestinedeli a vubec je plne kojene dite chudak
Ví někdo, proč jsou teda tchýně tak chytré??? ![]()
Asi nechci být tchýni.
Nebo daleko, ať nemůžu do něčeho kecat…
Mahja píše:
Ví někdo, proč jsou teda tchýně tak chytré???
Asi nechci být tchýni.Nebo daleko, ať nemůžu do něčeho kecat…
Předpokládám proto, že vychovaly jedno či víc dětí, a to tak dobře, že sis to jedno (svého chlapa) vybrala k životu ![]()
Moje kamarádka tvrdí, že minimální bezpečná vzdálenost od tchýně je 60km ![]()
Brunifid píše:Mahja píše:Předpokládám proto, že vychovaly jedno či víc dětí, a to tak dobře, že sis to jedno (svého chlapa) vybrala k životu
Asi nechci být tchýni.Nebo daleko, ať nemůžu do něčeho kecat…
Moje kamarádka tvrdí, že minimální bezpečná vzdálenost od tchýně je 60km
Tak my to bezpecne splnujeme
kdyz se dostanu na pevninu,tak jsme od tchyne cca 2000 km
..
Jo a teda asi budu taky zabprovokatera,ale me mala spinka vicemene od porodnice celou noc a ted uz je tuha v 19 a probouzi se kolem seste
,kdyz teda " zlobi" tak je jedna kojici pauza kolem 2 ranni,ale pak hned usne..... ![]()
To bych se až bála, takhle dlouho spát ![]()
Holky, jak se pere v ořeších? Chtěla bych to vyzkoušet třeba na svetrech. Můžu ke svetrům hodit vlňáčky do pračky? Jsou ručně pletené z merino vlny. A pak je v umyvadle napustit lanolínem?
Já už se vůbec nebojím teda látky v noci - ani samotného čč ![]()
Mlá opět usnula v 18h, měla jen čtverec a flísové anavy nahoře - ve tři ráno jsem se já z hrůzou a potem na čele probudila že nejedla - to jste měly vidět jak jsem rychle vyskočila z postele jestli teda dýchá
- dýchala, tak fajn, zkontrolovat dupu, protože jsem teda věděla že má jen te čč - trošku jsem jí odepnula a docela suché si říkám … tak jsem zas zalehla a spala dál - krmení o půl páte. Ještě jednou mi tohle udělá tak mě odvezou z infarktem
a asi už jí teda budu muset po krmení v 16 hodin dávat noční plenu, protože už dvakrát mi teda udělala to že v 18 zalehla a spala si klidně do rána.
petka.konecna píše:
Já už se vůbec nebojím teda látky v noci - ani samotného ččMlá opět usnula v 18h, měla jen čtverec a flísové anavy nahoře - ve tři ráno jsem se já z hrůzou a potem na čele probudila že nejedla - to jste měly vidět jak jsem rychle vyskočila z postele jestli teda dýchá
- dýchala, tak fajn, zkontrolovat dupu, protože jsem teda věděla že má jen te čč - trošku jsem jí odepnula a docela suché si říkám … tak jsem zas zalehla a spala dál - krmení o půl páte. Ještě jednou mi tohle udělá tak mě odvezou z infarktem
a asi už jí teda budu muset po krmení v 16 hodin dávat noční plenu, protože už dvakrát mi teda udělala to že v 18 zalehla a spala si klidně do rána.
To je jako u nas
, ja v noci taky vstavam a kontroluju malou zda vubec dycha
a to ja mam jeste vic nahnano,protoze mala nespi jinak nez na brichu
,ona proste jinak neusne…a kdyz tak treba v aute v sedacce,ale tomu predchazi strasnej rev, v kocare ji musim udrncat a spi jen chvilku a ted uz je protivna i v manduce,kdyz se ji chce spat
…jak neni na brichu,tak des ![]()
Brunifid píše:
To bych se až bála, takhle dlouho spátHolky, jak se pere v ořeších? Chtěla bych to vyzkoušet třeba na svetrech. Můžu ke svetrům hodit vlňáčky do pračky? Jsou ručně pletené z merino vlny. A pak je v umyvadle napustit lanolínem?
Ja pravam vlnacky bezne se svetrama ci merino dekama v pracce,ale jen v programu na vlnu a neno teda na 30 s nejnizsima otackama…a pak je nechvam uschnout a pak az do lanolinu…
Předpokládám proto, že vychovaly jedno či víc dětí, a to tak dobře, že sis to jedno (svého chlapa) vybrala k životu
Tak to mě pobavilo
Mirii píše:
Ja pravam vlnacky bezne se svetrama ci merino dekama v pracce,ale jen v programu na vlnu a neno teda na 30 s nejnizsima otackama…a pak je nechvam uschnout a pak az do lanolinu…
Super, tak to tak udělám taky.
A ještě bych potřebovala návod, co s těma ořechama. Mám tu zkušební pytlíček, u toho je plátěný sáček. Kolik, kam (no asi do bubnu, to jediné mi došlo) a tak?
Nějaký návod pro blbé kdyby byl ![]()
evi.an, skladu se neboj, tobe se jeste nikdy dite neprokadilo krz papirovku? Jestli ne, tak stastna to zena, ale u nas bez souvislosti znackou ci veikosti se minimalne 2× do mesice prosral az na zada
Kdyz das pres ctverec ve skladu svrchni pul kalhotky, tak ty hezky utesni, i kdyby neco proteklo z pliny ven.Pokud chce zatim latkovat jen na doma, tak bych treba aio videla jako zbytecne. Kup si snapku, svrchnaky s pul zatereme (namatkou treba imse vimse soft jsou dobre) , separacky a smele do toho. ![]()
evi.an píše:
vzhledem k tomu, že jsem manuálně levá jak turecká šavle (já se rukama živit, tak umřu hlady…), tak klasické čč sice zkusím, ale už to vidím, jak to teče všude.
Nejsem vůbec zkušená, nicméně levá jsem ![]()
A věz, že podle obrázků na internetu jsem zvládla složit novosklad z čč a dokonce (ale tam mi muselo pomoct krom obrázků i video) umotat dítě do šátku! ![]()
Takže s chutí do toho podle hesla „nejhorší smrt je z vyděšení“ ![]()
tak já evstávám,abyck alýho hlídala mám monitor dechu,bez něj bych asi stála u postýlky furt…
budu mít novou plínku
![]()
jo holky dneska se honzík sám vykakal,sice jen tročku ,ale vykakal se sám
jsem u toho přebalováku normálně mačkala slzu radostí ![]()
ahoj holky, tak prvni kalhotky uz mi odeslali, tak pockam , jestli to priveze posta dnes a nebo az v pondeli. zatim mam maleho ve ctvercich a pul kalhotky na tom
a v noci papirovky a zatim zvladame, pres obyc separacku se mi plinka jen obarvi, to splachnu sprchnou a hodim do kyble s praskem, vcera jsem prala pliny s Batoleti a vypraly se super!
Gladys píše:
evi.an, skladu se neboj, tobe se jeste nikdy dite neprokadilo krz papirovku? Jestli ne, tak stastna to zena, ale u nas bez souvislosti znackou ci veikosti se minimalne 2× do mesice prosral az na zadaKdyz das pres ctverec ve skladu svrchni pul kalhotky, tak ty hezky utesni, i kdyby neco proteklo z pliny ven.Pokud chce zatim latkovat jen na doma, tak bych treba aio videla jako zbytecne. Kup si snapku, svrchnaky s pul zatereme (namatkou treba imse vimse soft jsou dobre) , separacky a smele do toho.
No malýmu jsou tři měsíce a na záda to proteklo jednou jedinkrát a to tam byl jen malý flíček
. Spíš nám to občas proteče kolem nožiček, jednou byl zas… až po kolena a to fest.
Ok, zkusím to a uvidíme. Našla jsem si návod na sklady - btw pro tříměsíčňáka novosklad, je to tak? Zkusila jsem to umotat a asi jsem to zvládla, teď ještě to aplikovat na dítě
. No uvidím…