Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Prosím, prosím o radu, či spíše zkušenosti. Můj brouček bude mít za chvíli šest měsíců, má kolem sedmi kilo a já pořád přemýšlím, jestli si mám přiobjednat větší plenky. Zatím používáme přes den vícevrstvé popo S, přebaluju po dvou hodinách, na večer máme froté čtvercovky a biofroťáčky.
Kolik máte kbelíků na pleny? já mám jeden dvanáctilitrový, peru každý třetí den a nevím, jestli si mám objednat froté čtvercovky 75, když bych večer měla plný kýbl.
Jak často a jaké plenky přebalujete vy?
předem díky za odpovědi
Ahoj holky, už ste toho popsaly strašně moc a já se tím nějak nemůžu prokousat…Proto prosím o radu. Chci používat látkové plenky a zatím sem byla rozhodnutá pro Bambino Mio. Jsou méně objemnější než Popolini? Nebo se pletu?
Pak sem dnes narazila na plenky Imse Vimse. Používá je někdo?
Děkuji všem za odpovědi.
Ahoj tak tady to teď moc nejede a nevím jestli vám můžu nějak pomoci já. Mám velikou plastikovou bednu, ale nevím kolik má litrů..
http://www.tontarelli.cz/…prodotti.asp?…
je to od této firmy.
Vejdou se tam pleny tak za 4dny a to přebaluju tak cca 2hodiny. Teď v 8měsících zatím ještě stačí na den dvě čtvercovky, na noc ale 3 vícevrstvé popolini a to tak 3×přebaluju. Takže docela uvažuju že v budoucnu přikoupím ty vícevrstvé popolini vel.L.
Já kdybych se měla znova rozhodovat, tak si na úplně malé miminko koupím tak 4×Bambino mio (jsou levnější myslím)a do toho čtvercovky, protože to jsem pořád jen přepírala a měnila snad každou minutu
. Tak od 4-5 měsíců bych (vel.M) bych si pořídila Imśe, protože lépe sedí, ale jsou zase dražší. A taky by jich už stačilo méně. No a na noc vlňáčky.
To je težký, znám holky, co vystačí celý plenkový období s čtvercovka a těma nejlevnějšíma kalhotkama. Ale my, rozmazlené takovou kvalitou jako jsou třeba zmiňované Imse, už to máme v rozhodování těžké! ![]()
Mimochodem, včera jsem se dozvěděla, že Imse Vimse je nějaká švédská dětská písnička ![]()
ahoj holky, používáte někdo plenky Haipa-daipa? je to česká firma, mám doma jedno testovací balení. máte nějaké zkušenosti?
Holky, živější diskuse o látkovkách je tady:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Tam vám holky určitě poradí. A je tam i fotogalerie.
Co bych já doporučila tak Imse Vimse. Mám plenky i svrchní kalhotky. Se vším jsem spokojená. Navíc jejich svrchní kalhotky drží i obyčejné čtvercovky, které taky používám. Z těch kalhotek mám Imse organic a Imse vlňáčky a chci ještě dokoupit Imse soft, které jsou nejlevnější. Ale ty organic i vlňáčky jsou skvělé. Pasují i na jiné plenky, třeba onesize od Popolini nebo bambusky od Totsbots. To jsou taky moje oblíbené plenky, nejsou objemné. Akorát bambusky velmi dlouho schnou.
Majusko - bambino mio nemám, ale mám Imse Vimse a ty jsou taky velmi štíhlé.
Azraelko - vícevrstvé popo nemám, ale myslím si, že jak brouček poroste, tak bude potřeba dokoupit větší plínky. Já jsem přešla z obyčejných 60×60 na 70×70. Ty froté 75×75 se mi zdají už hodně velké. Já přebaluju různě, po hodině, když dám obyč.čtvercovku nebo po 2-3 hodinách, když dám froté nebo bambusku. Taky podle toho, jestli je to zrovna po kojení, kdy nejvíc čurá.
Pak ještě na rodině existuje plenkové albíčko, kde jsou různé články i fotky, tam se taky dozvíte spoustu informací.
Jetty - haipa-daipa mají holky na té druhé diskuzi, obrať se na ně, poradí.
Jetty , mám HD plínku (jen jednu) jo na den jsou dobré akorát to zapínání by mohlo být větší, proto jsem i na té šité tuhle část zvětšila, jinak na den jsou super, přidávám jednu vkládačku (ale od popo) vydrží tak 2-2,5 hodiny.
Zajímalo by mě, jak jsou veliké ty popolini L. Pimpo, jsou o hodně větší než ty BMvel.2? Na noc jsem teď dala jednu BM vel.2 a jednu Popo S, tak proto přemýšlím o těch Lkách..dík!
Jinak mě připadají Imse lepší než Bambino mio, ale na úplně malé mimi je to podle mě trochu jedno, protože se stejně moc nehýbá- což je trochu problém u větších dětí, že ty sucháče trochu dřou, jak se ohýbají (u BM). Hm, tak teď jsem se podívala, že Imse soft jsou skoro stejně drahé jako BM. Na druhou stranu jsou BM zvenku bavlněné..
Ty střihy jsou skvělé, hodlám si ušít několik plenek podle HD střihu. Když to vidím, úplně lituju, že neumím plést, hned bych si udělala nějaké vlňáčky!!!
Elizo - já nevím, BM 2 jsem prodala dřív, než koupila Popo L. Takže je porovnat nemůžu. Ale můžu ti ty L-ka změřit: po několika vypráních mají zhruba 38-39×50-51 cm…
Ale myslím že jsou fakt tenčí, než BM.
Majusko - systém BM, tedy čtvercovka do kalhotek, je méně objemnější než kalhotkové pleny. To samé čtvercovka do Imse Vimse gatí.
Azraelko - rozhodla bych se podle toho, jak prckovi plenky dostačují nebo ne. Jestli mu to S-ko vydrží dvě hodiny, tak to není špatné. Ale až do konce mu to stačit nejspíš nebude.
Jinak já mám Popo čtverce 60×60 a české čtverce a prcek má možná 12 kilo a bude mu rok. Ty větší čtverce - 75×75 - jsem zvažovala na noc na balení draka. Na běžné složení na obdélník se mi zdají velké, posoudit to ale nemůžu, protože zatím zůstalo jen u toho zvažování
.
Na nehýbací miminko bych asi dala přednost Imse Soft, oproti BM budou měkčí a pružnější, cena stejná, budou rychleji schnout. Sice jsou víc umělé, ale to schnutí může být výhoda.
Díky Pimpo. Zrovna jsem doskládala pleny (čtverce) a zjisitila, že ty méně kvalitní (co jsem od někoho dostala
) už trochu řídnou..
No asi máš pravdu s těma imse soft, já se asi trochu snažím napravit reputaci BM, protože je každý pomlouvá
, ale zase tak zlý nejsou. Byla jsem s nima docela spokojená dokud nezačly být všechny rychle malý
. Na pišišvoru pořád nic o těch čtevrcích, tak nevím jestli mám nebo nemám na ně čekat.
Ještě pár neděl vydržím a pak asi přikoupím ty L popolini. Dřív jsem ty vícevrstvé neměla moc ráda protože mi hrozně zhrubly, ale co používám odvar z ořechů tak jsou skvělé.
Elizo, já ty BM-ka taky pomlouvám
, ale de fakto je za tak hrozný taky nepovažuju. Ještě mám jedny pro Maxe, většinou je teda beru až jako poslední, ale použít se v pohodě dají. Mě na nich štvalo, že prckovou dřely. To se snad s IV ani stát nemůže; někdy je nožička trošičku otlačená, asi stejně jako i v jednorázovkách, ale aby dřely, to opravdu ne.
Zase díky BMkám jsme začali látkovat, takže i přes nedostatky k nim mám určitý citový vztah
.
Já na ně šahám taky jako na poslední
, ale je mi jich líto tak se je snažím používat
. Kluka naštěstí nedřou, spíš mu padají.
Právě zkouším poprvé kyslík na ohavně flekaté, původně bílé ručníky. Tak jsem zvědavá. Pro mě je úspěch když to nebude horší, moc náročná pradlena nejsem ![]()
Pimpa píše:
Hmmm, to jsme dvě![]()
.
Tři
,
taky nejsem náročná pradlena. Dneska se moje máma podivovala proč má Míša to domácí tílko takový ošklivý a jí říkám, že je to tím, že nepoužíváme prášek s optickými zjasňovači a že tam kde se to tváří jako % balvna a není tak že to takhlešedne, ale kupodivu 100 % umělina nic stejně jako 100% balvna. Na to mi bylo řečeno, že se mám na to vyprdnout a koupit si pořádněj prášek, nejspíš asi Ariel
, ale já už prostě nemůžu, mi všechny už smrdí a já to nemíním čuchat
, holt pro mě to znamená dávat si pozor na to co kupuju a kupovat opravdu 100% bavlnu a ne to co se jako 100% bavlna jen tváří.
No, jo, Lalwen, jenže jak poznat, že se to jako 100% bavlna je tváří, máš na to nějaký fígl?