Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mirii píše:
Aha, no tak ji teda nebudu terorizovat a necham ji zvedat se jak chce
Opravdu bych jí nechala ať si na zemi na rovné podložce dělá co chce. ![]()
asha píše:
No ja jsem cetla jedno pravidlo, kteryho se drzim. Dejte dite doprostred mistnosti na zem, at dela co dela, dela to proto, ze to zvladne, ma na to svaly. Takze zadny lepeniKdyz se vam treba v 6ti mesicich doplazi ke gauci a stoupne si, taky uz ho neukecate
Ja je nechavam delat vsechno, co zvladnou, Mates jezdil v hlubokaci nalezato do 8mi mesicu, protoze proste nesedel…a byla jsem u nas za blba. Tyna si sedla az ve 13ti mesicich, to byla teprv lahudka, nastesti jsme byli mimo CR. A B. v 11ti …to uz si tu nejak zvykli
No a za ruce jsem taky nevodila, chudaci si to museli i venku oddrit na kolenou.
![]()
Moje rec!!!Mluvis mi z duse-ze by nase letite zivotni zkusenosti???
![]()
U prvni dcerky jsem byla ‚desne ambiciozni‘,takze jsem ji hrde tahala ddo sedu a ona zacala pak CHODIT V 9 MESICICH,ANIZ BY KDY LEZLA( a to byl pak teprve narez) ![]()
Ted nechavame Sofi jako placku,motivace zadna
A ja ve skrytu duse doufam,ze bude taak opatrna,jako jeji starsi sestra Anicka,ktera zacala sama chodit presne v 18.MESICI ![]()
ankasz píše:
Ahojky
Holky nevíte jaká je tahle plínka - http://www.mamaja.cz/…ena-patentky? docela se mi líbí, máte zkušenost?
Mám MMT kapsovku na sucháč. Přijde mi dost široká mezi nohama. Ale jinak je docela příjemná materiálově. Určitš neber sucháč- má blbý tvar - blbě se zapíná a má tendenci se sám rozepínat.
Pak mám MMT AIO- na patentky - ty jsou mnohem lepší. Sedí dobře. Moc toho nepobere. Ale krásně rychle schne.
Farska my taky hrde dceru tahali do sedu
,preskocila plazeni a rovnou klecela, v sesti mesicich sedela,pak hned ,lezla kolem nabytku a uplne sama zacala chodit kolem 11 mesice…ja teda doufam,ze ted to bude zpomalene
,rada bych si uzila trochu klidu ![]()
farska píše:asha píše:
No ja jsem cetla jedno pravidlo, kteryho se drzim. Dejte dite doprostred mistnosti na zem, at dela co dela, dela to proto, ze to zvladne, ma na to svaly. Takze zadny lepeniKdyz se vam treba v 6ti mesicich doplazi ke gauci a stoupne si, taky uz ho neukecate
Ja je nechavam delat vsechno, co zvladnou, Mates jezdil v hlubokaci nalezato do 8mi mesicu, protoze proste nesedel…a byla jsem u nas za blba. Tyna si sedla az ve 13ti mesicich, to byla teprv lahudka, nastesti jsme byli mimo CR. A B. v 11ti …to uz si tu nejak zvykli
No a za ruce jsem taky nevodila, chudaci si to museli i venku oddrit na kolenou.![]()
![]()
![]()
Moje rec!!!Mluvis mi z duse-ze by nase letite zivotni zkusenosti???![]()
U prvni dcerky jsem byla ‚desne ambiciozni‘,takze jsem ji hrde tahala ddo sedu a ona zacala pak CHODIT V 9 MESICICH,ANIZ BY KDY LEZLA( a to byl pak teprve narez)
Ted nechavame Sofi jako placku,motivace zadnaA ja ve skrytu duse doufam,ze bude taak opatrna,jako jeji starsi sestra Anicka,ktera zacala sama chodit presne v 18.MESICI
No jo, ja kolem mam samy ty ambiciozni, takze mne tady holky lehce prekvapily, ze chteji ty nebozatka naopak lepit
Ja ted po Tyne trpim. Ta zacla opatrne chodit v 19ti mesicich. To co mam ted je ciry zoufalstvi. Kez by se jeste placatil. Ja bych ho snad i prilepila
![]()
A kdyz uz jsem tak hezky OT, napisu vam, jak jsem po letech doma nezadrzitelne zblbla. Vcera jsem konecne M. objednala na strihani, ma ted chudak patku a kdyz mu to spadne, nemuze dat ani to sousto do pusy (ale desne mu slusi, to jo
) Snad deset minut jsme vybirali s kadernici termin (co nejdriv), nekolikrat jsem ho zmenila, naposled uz skoro ve dverich. Dneska peklo, abych to stihla, protoze holku musim vzit ze skolky do 1, aby sla po o, a kluka do pul 2. V pul 2 strihani. Dorazim vyrizena do skoly, necham si ho vyvolat, nacez mi druzinarka sladkym hlaskem sdeli ZE MA ALE PRECE JESTE KERAMIKU! DO 2H! A to se mi stalo uz podruhy, poprvy jsem ho nahanela uz z hodiny CJ
Tak jsem ostrihana ja a cely martyrium mne ceka jeste jednou (strihat se s celou skvadrou je fakt zazitecek).
Tak jen doufam, ze mi zitra prijdou ty Anavy ![]()
Mirii píše:
Farska my taky hrde dceru tahali do sedu,preskocila plazeni a rovnou klecela, v sesti mesicich sedela,pak hned ,lezla kolem nabytku a uplne sama zacala chodit kolem 11 mesice…ja teda doufam,ze ted to bude zpomalene
,rada bych si uzila trochu klidu
JO,presne
![]()
Asho no zkuste me teda jeste nekde premlouvat na dalsi dite. Dyt ja uz jsem dement ted,jak byto vypadalo se tretim pripadne se ctvrtym? ![]()
Mirii píše:
Farska my taky hrde dceru tahali do sedu,preskocila plazeni a rovnou klecela, v sesti mesicich sedela,pak hned ,lezla kolem nabytku a uplne sama zacala chodit kolem 11 mesice…ja teda doufam,ze ted to bude zpomalene
přeskočit plazení klidně mohla, není důležité ve vývoji a ne každé dítě se plazí ![]()
Mirii píše:
Asho no zkuste me teda jeste nekde premlouvat na dalsi dite. Dyt ja uz jsem dement ted,jak byto vypadalo se tretim pripadne se ctvrtym?
No to uz te to prave ani nenas…stve
![]()
(mmch. pred tim uprkem jsem zapomnela dat B. obed a prebalit ho. Tak celou pulhodinu v kadernictvi drobil rohlik. Aspon mel zacpanou pusu.A piti jsem zapomnela doma, tak ani moc nenacural…no jo, uz je to fakt vazny
)
Oskárek píše:Mirii píše:přeskočit plazení klidně mohla, není důležité ve vývoji a ne každé dítě se plazí
No,
vzhledem k tomu,ze si dlouho lezouci ditko usetri pravdepodobne problemy s ctenim a psanim v 1. tride(byla jsme poucena logopedkou),tak to podstatne je ![]()
asha píše:Mirii píše:No to uz te to prave ani nenas…stve
Asho no zkuste me teda jeste nekde premlouvat na dalsi dite. Dyt ja uz jsem dement ted,jak byto vypadalo se tretim pripadne se ctvrtym?![]()
![]()
(mmch. pred tim uprkem jsem zapomnela dat B. obed a prebalit ho. Tak celou pulhodinu v kadernictvi drobil rohlik. Aspon mel zacpanou pusu.A piti jsem zapomnela doma, tak ani moc nenacural…no jo, uz je to fakt vazny![]()
)
farska píše:Oskárek píše:No,Mirii píše:přeskočit plazení klidně mohla, není důležité ve vývoji a ne každé dítě se plazí
vzhledem k tomu,ze si dlouho lezouci ditko usetri pravdepodobne problemy s ctenim a psanim v 1. tride(byla jsme poucena logopedkou),tak to podstatne je
lezení samozřejmě důležité je, mluvím o PLAZENÍ ![]()
asha píše:
No a za ruce jsem taky nevodila, chudaci si to museli i venku oddrit na kolenou.
Taky moje řeč. Ovšem podle tchýně jsem hrozná matka, protože děti nechám jen tak ležet ![]()
Oskárek píše:
díky, a jsi s ním spokojená? a reference na jiné jejich výrobky?Příspěvek upraven 05.01.11 v 20:36
Já jsem s ním spokojená. Dřív jsem prala v Lovele, qual se mi líbí víc. A ještě jsem odnich kupovala vše do myčky a taky to myje dobře.
Achdarek píše:Oskárek píše:Já jsem s ním spokojená. Dřív jsem prala v Lovele, qual se mi líbí víc. A ještě jsem odnich kupovala vše do myčky a taky to myje dobře.
díky, a jsi s ním spokojená? a reference na jiné jejich výrobky?Příspěvek upraven 05.01.11 v 20:36
A to je nejaky eko?
Jinak ja dostala od Jeziska tu kouli na prani. Fakt nevim, jestli se mam odvazit a hodit ji k plinam. Netusim, co za sajrajt jsou ty kulicky v ni… a to co pisou o principu je totalni hovadina. ![]()