Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5393
6.1.11 09:20

bruni, prý ten ocet bambus rozežere a ten vpodstatě vypadá - zůstane jen tkaná osnova, páč bývá z jiného materiálu. :think:

Příspěvek upraven 06.01.11 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
6.1.11 09:22

peti, tak takhle se neluš zvedá taky. a včera předvedla mistrovský kus :roll: taťka si jí dal na krmení do lehátka, otáčel se pro flašlu a neluš se vzepřela o lokty a fakt už byla skoro úplně v sedu. kymácela se u toho jak blázen, ale měla z toho radost :roll: jsem jí ty ruce rychle podtrhla a povalila jí zpátky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
6.1.11 09:24

bruni, na změnčení plín je prý dobrá sušička (brala bych jí hned, ale v našem 1+1 bych jí dala leda na balkon…) pak promnout po usušení v ruce, přidat máchání navíc… :nevim: já peru v bambinexu a po usušení poctivě žužlám :mrgreen: aviváž žádnou nedávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
6.1.11 09:25
Brunifid píše:
Cappy píše:
Ocet a bambus nejsou kamarádi. Právě naopak, ocet rozežírá bambusová vlákna :-?

A jak se to projevuje? Ach jo :-( Co teda na změkčení???

Změkčovací prostředky nepoužívám.
Máš-li doma tvrdou vodu nebo sušíš-li na topení, pomůže ti jen sušička prádla.
Taky máme tvrdou vodu a bambus po vyprání a usušení je jak struhadlo. Proto mnu pleny v ruce, aby aspoň trochu změkly. Je to práce navíc, dost z toho bolí ruce (při počtu 12HHS a dalších 10kalh. plen je to už slušná posilovna :lol: ), ale stojí mi to za to.

A jak psala Zuzanecka, bambusové pleny se ti můžou rozpadnout - díky tomu octu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.1.11 09:33

Tak dnes mám první negativní zkušenost s anavy flísákami - malou jsem přebalila a do půl hodiny měla mokrý čč, přes flisáky i mokré celé tepláčky. Přitom před tou půl hodinou měla plínu suchou - jen pokaděnou, to bylo vidět, že jinak je plína suchá. Musela to pustit všechno najednou hned po přebalení několikrát a flisíky to tentokráte nezvládli. A to se ještě vyčůrala při přebalování - takže nakonec i tričko mokré - ta byla teda napitá :)

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
6.1.11 09:37

Ach jo :-( Mnout teda až suché? Zkusím to.
Sušička by se sem sice vešla, ale nějak po ní neprahnu. A taky jak bych si potom zdůvodnila, že potřebuju víc plen, abych měla co dávat, když nějaké čekají na vyprání a nějaké se suší? :think: :mrgreen:
Ale zajímavé je, že naše prádlo je furt normální. Ale to bude asi aviváží. Jsem se tuhle rozhodla, že sdělám aviváž, co mám doma a další už kupovat nebudu, ale koukám, že budu muset. Leda teda vyzkoušet ten ocet, my nic bambusového nemáme :lol:

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
6.1.11 09:39
petka.konecna píše:
Tak dnes mám první negativní zkušenost s anavy flísákami - malou jsem přebalila a do půl hodiny měla mokrý čč, přes flisáky i mokré celé tepláčky. Přitom před tou půl hodinou měla plínu suchou - jen pokaděnou, to bylo vidět, že jinak je plína suchá. Musela to pustit všechno najednou hned po přebalení několikrát a flisíky to tentokráte nezvládli. A to se ještě vyčůrala při přebalování - takže nakonec i tričko mokré - ta byla teda napitá :)

Zkusila bych je vyprat ve slizu. Sliz zanáší fleese, což je blbé u fleesových separaček, ale u svrchňáků bych to brala jako plus :palec:

• Citovat
  • Upravit
6271
6.1.11 10:24

Ahojky ještě jsem objevila výprodej tadyhle - http://www.plenka-czech.cz/…ket-DOPRODEJ
Nevíte jaké jsou?

Je tam i ta easy clean plenka na kterou jsem se ptala včera( dík za odpovědi), ale právě i na sucháče i na patentky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 10:25
Brunifid píše:
Cappy píše:

Dle mého soukromého názoru toto není pravda. Hodně jsem po tom pátrala na americké plínkové diskuzi, která je fakt hodně rozsáhlá a nikdy to tam nikdo nezmiňoval. Podle mě to vzniklo tady v době, kdy byla hodně rozšířená jedna nejmenovaná značka plen, jejíž materiál prostě pelichal a lidi si to nějak dali do souvislosti. Jiný důvod nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.1.11 10:25

A ještě jeden dotaz co to je ten mýdlový sliz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.1.11 10:27
ankasz píše:
Ahojky ještě jsem objevila výprodej tadyhle - http://www.plenka-czech.cz/…ket-DOPRODEJ
Nevíte jaké jsou?Je tam i ta easy clean plenka na kterou jsem se ptala včera( dík za odpovědi), ale právě i na sucháče i na patentky

Už jsem včera nestihla reagovat - já mám patentky i sucháč, a za mě je lepší sucháč teda :) - vím že tu kdosi psal právě opačný názor :)

• Citovat
  • Upravit
6093
6.1.11 10:29
ivuska.h píše:
Brunifid píše:
Cappy píše:

Dle mého soukromého názoru toto není pravda. Hodně jsem po tom pátrala na americké plínkové diskuzi, která je fakt hodně rozsáhlá a nikdy to tam nikdo nezmiňoval. Podle mě to vzniklo tady v době, kdy byla hodně rozšířená jedna nejmenovaná značka plen, jejíž materiál prostě pelichal a lidi si to nějak dali do souvislosti. Jiný důvod nevidím.

Je to možné.
Já se přiznávám, že jsem to netestovala, ocet jsem do máchání nikdy nedávala (a přesto mi Bamboozles a Baby Lucy pelichaly o 106, teď už nemá co pelichat :lol: co mohlo, tak už vypadlo :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
6.1.11 10:30
petka.konecna píše:
ankasz píše:
Nevíte jaké jsou?Je tam i ta easy clean plenka na kterou jsem se ptala včera( dík za odpovědi), ale právě i na sucháče i na patentky
Už jsem včera nestihla reagovat - já mám patentky i sucháč, a za mě je lepší sucháč teda :) - vím že tu kdosi psal právě opačný názor :)

Taky mám obojí, plenku na SZ mám z druhé ruky, já ji použím už asi rok, jak dlouho byla používaná předchozí majitelkou netuším, ale momentálně je ten sucháč jak beton, a proto sahám po plence málo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 10:35
Cappy píše:
ivuska.h píše:
Brunifid píše:
Cappy píše:

Je to možné.
Já se přiznávám, že jsem to netestovala, ocet jsem do máchání nikdy nedávala (a přesto mi Bamboozles a Baby Lucy pelichaly o 106, teď už nemá co pelichat :lol: co mohlo, tak už vypadlo :roll: ).

Ano, ty Bamboozly jsem měla namysli. Já osobně ocet teda taky nepoužívám, ale u svých výrobků ho v návodu na ošetřování nezakazuju, takže pokud po octě vypelichají, dají se normálně reklamovat. Což ovšem věřím, že se nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
6.1.11 10:38
Brunifid píše:
Cappy píše:

mabit píše: čus ženský,tak se po dloouhý době hlásím :lol: stal se zázrak malej zs dne na den přestal bojkotovat šátek :dance: :dance: :dance:
A jak se to povedlo???

já nevím prostě jsme ho tam zkusila dát a šla s psíkama na procházku a ona v něm vydžel hoďku úúúplně spokojenej :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure