Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
bruni, prý ten ocet bambus rozežere a ten vpodstatě vypadá - zůstane jen tkaná osnova, páč bývá z jiného materiálu. ![]()
Příspěvek upraven 06.01.11 v 09:25
peti, tak takhle se neluš zvedá taky. a včera předvedla mistrovský kus
taťka si jí dal na krmení do lehátka, otáčel se pro flašlu a neluš se vzepřela o lokty a fakt už byla skoro úplně v sedu. kymácela se u toho jak blázen, ale měla z toho radost
jsem jí ty ruce rychle podtrhla a povalila jí zpátky ![]()
bruni, na změnčení plín je prý dobrá sušička (brala bych jí hned, ale v našem 1+1 bych jí dala leda na balkon…) pak promnout po usušení v ruce, přidat máchání navíc…
já peru v bambinexu a po usušení poctivě žužlám
aviváž žádnou nedávám
Brunifid píše:Cappy píše:
Ocet a bambus nejsou kamarádi. Právě naopak, ocet rozežírá bambusová vláknaA jak se to projevuje? Ach jo
Co teda na změkčení???
Změkčovací prostředky nepoužívám.
Máš-li doma tvrdou vodu nebo sušíš-li na topení, pomůže ti jen sušička prádla.
Taky máme tvrdou vodu a bambus po vyprání a usušení je jak struhadlo. Proto mnu pleny v ruce, aby aspoň trochu změkly. Je to práce navíc, dost z toho bolí ruce (při počtu 12HHS a dalších 10kalh. plen je to už slušná posilovna
), ale stojí mi to za to.
A jak psala Zuzanecka, bambusové pleny se ti můžou rozpadnout - díky tomu octu
Tak dnes mám první negativní zkušenost s anavy flísákami - malou jsem přebalila a do půl hodiny měla mokrý čč, přes flisáky i mokré celé tepláčky. Přitom před tou půl hodinou měla plínu suchou - jen pokaděnou, to bylo vidět, že jinak je plína suchá. Musela to pustit všechno najednou hned po přebalení několikrát a flisíky to tentokráte nezvládli. A to se ještě vyčůrala při přebalování - takže nakonec i tričko mokré - ta byla teda napitá ![]()
Ach jo
Mnout teda až suché? Zkusím to.
Sušička by se sem sice vešla, ale nějak po ní neprahnu. A taky jak bych si potom zdůvodnila, že potřebuju víc plen, abych měla co dávat, když nějaké čekají na vyprání a nějaké se suší?
![]()
Ale zajímavé je, že naše prádlo je furt normální. Ale to bude asi aviváží. Jsem se tuhle rozhodla, že sdělám aviváž, co mám doma a další už kupovat nebudu, ale koukám, že budu muset. Leda teda vyzkoušet ten ocet, my nic bambusového nemáme ![]()
petka.konecna píše:
Tak dnes mám první negativní zkušenost s anavy flísákami - malou jsem přebalila a do půl hodiny měla mokrý čč, přes flisáky i mokré celé tepláčky. Přitom před tou půl hodinou měla plínu suchou - jen pokaděnou, to bylo vidět, že jinak je plína suchá. Musela to pustit všechno najednou hned po přebalení několikrát a flisíky to tentokráte nezvládli. A to se ještě vyčůrala při přebalování - takže nakonec i tričko mokré - ta byla teda napitá
Zkusila bych je vyprat ve slizu. Sliz zanáší fleese, což je blbé u fleesových separaček, ale u svrchňáků bych to brala jako plus ![]()
Ahojky ještě jsem objevila výprodej tadyhle - http://www.plenka-czech.cz/…ket-DOPRODEJ
Nevíte jaké jsou?
Je tam i ta easy clean plenka na kterou jsem se ptala včera( dík za odpovědi), ale právě i na sucháče i na patentky
Ocet a bambus nejsou kamarádi. Právě naopak, ocet rozežírá bambusová vláknaA jak se to projevuje? Ach jo
Co teda na změkčení???
Dle mého soukromého názoru toto není pravda. Hodně jsem po tom pátrala na americké plínkové diskuzi, která je fakt hodně rozsáhlá a nikdy to tam nikdo nezmiňoval. Podle mě to vzniklo tady v době, kdy byla hodně rozšířená jedna nejmenovaná značka plen, jejíž materiál prostě pelichal a lidi si to nějak dali do souvislosti. Jiný důvod nevidím.
ankasz píše:
Ahojky ještě jsem objevila výprodej tadyhle - http://www.plenka-czech.cz/…ket-DOPRODEJ
Nevíte jaké jsou?Je tam i ta easy clean plenka na kterou jsem se ptala včera( dík za odpovědi), ale právě i na sucháče i na patentky
Už jsem včera nestihla reagovat - já mám patentky i sucháč, a za mě je lepší sucháč teda
- vím že tu kdosi psal právě opačný názor ![]()
ivuska.h píše:Brunifid píše:Dle mého soukromého názoru toto není pravda. Hodně jsem po tom pátrala na americké plínkové diskuzi, která je fakt hodně rozsáhlá a nikdy to tam nikdo nezmiňoval. Podle mě to vzniklo tady v době, kdy byla hodně rozšířená jedna nejmenovaná značka plen, jejíž materiál prostě pelichal a lidi si to nějak dali do souvislosti. Jiný důvod nevidím.Cappy píše:
Co teda na změkčení???
Je to možné.
Já se přiznávám, že jsem to netestovala, ocet jsem do máchání nikdy nedávala (a přesto mi Bamboozles a Baby Lucy pelichaly o 106, teď už nemá co pelichat
co mohlo, tak už vypadlo
).
petka.konecna píše:ankasz píše:Už jsem včera nestihla reagovat - já mám patentky i sucháč, a za mě je lepší sucháč teda
Nevíte jaké jsou?Je tam i ta easy clean plenka na kterou jsem se ptala včera( dík za odpovědi), ale právě i na sucháče i na patentky- vím že tu kdosi psal právě opačný názor
Taky mám obojí, plenku na SZ mám z druhé ruky, já ji použím už asi rok, jak dlouho byla používaná předchozí majitelkou netuším, ale momentálně je ten sucháč jak beton, a proto sahám po plence málo ![]()
Cappy píše:ivuska.h píše:Je to možné.Brunifid píše:Dle mého soukromého názoru toto není pravda. Hodně jsem po tom pátrala na americké plínkové diskuzi, která je fakt hodně rozsáhlá a nikdy to tam nikdo nezmiňoval. Podle mě to vzniklo tady v době, kdy byla hodně rozšířená jedna nejmenovaná značka plen, jejíž materiál prostě pelichal a lidi si to nějak dali do souvislosti. Jiný důvod nevidím.Cappy píše:
Co teda na změkčení???
Já se přiznávám, že jsem to netestovala, ocet jsem do máchání nikdy nedávala (a přesto mi Bamboozles a Baby Lucy pelichaly o 106, teď už nemá co pelichatco mohlo, tak už vypadlo
).
Ano, ty Bamboozly jsem měla namysli. Já osobně ocet teda taky nepoužívám, ale u svých výrobků ho v návodu na ošetřování nezakazuju, takže pokud po octě vypelichají, dají se normálně reklamovat. Což ovšem věřím, že se nestane…
Co teda na změkčení???
mabit píše: čus ženský,tak se po dloouhý době hlásímA jak se to povedlo???stal se zázrak malej zs dne na den přestal bojkotovat šátek
![]()
![]()
já nevím prostě jsme ho tam zkusila dát a šla s psíkama na procházku a ona v něm vydžel hoďku úúúplně spokojenej ![]()