Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
nějak vás nestíhám…
Dneska jsme koupili kočár, anavy asi budou muset počkat
(možná si koupím jednu či dvě pro radost
)
Ráno jsem se polila kakaem
(taková jsem šikovná…) No nebylo to jen na mě, ale i na stole a na koberci - nevíte jak by to šlo z koberce dolů? To mám za to, že si tahám jídlo k počítači ![]()
Ad vyšetření v těhu: jsem rozhodnutá příště odmítnout co půjde - poprvé jsem si to vyzkoušela a jednou stačilo ![]()
Gladys píše:Pastelka píše:Ne, musíš jen umřít
Gladys, no jo když ona třeba AMC je po 35 ze zákona povinnáMusela jsem podepsat papír o odmítnutí. Tady v ČR je to prostě na palici.Ostatní neinvazivní vyšetření jsem pro svůj klid podstoupila, ale AMC v případě, že je vše O.K. prostě příčí.
To, co jsi podepsala je negativní reverz. Znamená to, že jsi odmítla vyšetření, které ti doporučil lékař a on se tím sichruje, že kdyby se ti narodilo postižené dítě a ty jsi ho zažalovala pro zanedbání péče, tak on má papír, že jsi tu péči odmítla. Povinné není naprosto nic. Akorát čeští doktoři velice rádi používají termín „povinné“ pro „pojišťovnou hrazené“. Takže třeba že tripply jsou povinné jsem se dozvěděla od svého bývalého gynekologa. No nejsou…
Ještě tak povinné možná jsou odběry na nemoci (HIV, syfilis, žloutenka), ale to mi teda proti srsti rozhodně není, v tom vidím smysl, že kdyby něco a musela jsem do nemocnice, tak má zdravotnický personál jakous takous jistotu, že se ode mě nenakazí.
JO a ‚povinne‘ znamena v reci mnoha doktoru:‚no protoze se to tak dela a jsme na to zvykli‘
Takze kdyz jsem se chtela i po dvou SC pokusit o prirozeny porod a bylo mi mym gynekologem receno,ze neexistuje,ze ‚se po 2 SC dela automaticky treti SC‘,nasla jsem si takoveho dr a takovou porodnici,kde mne sice velice dukladne vysetrili,ale nechali to v me rezii.
No a kdyz jsem nechtela ted dcerku ockovat,nasla jsem si porodnici,kde respektovali,ze mi ji nikdo ani na minutu neodnese z pokoje bez meho vedomi a za Be,ze ji nebudou ockovat proti nicemu .
Totez v tehu,byla mi doporucena amnio z duvodu toho,ze:‚soucet veku mne a manzela je vyssi nez 70 a to uz se pry odesila na AMC‘.
No chapete to???Uz jim asi odmita hodne mamin starsich 35 let a tak nemaji tu AMC na kom delat nebo co ja vim.....
Nemusim ani dodavat,ze jsem ODMITLA,ZE ![]()
PASTELKO-vsechno nej nej nej!!! ![]()
BRUNI-tobe jsem uz prala ![]()
LENHOLKO-mne se disana libi ![]()
Ad anavy,
se mi budete smat,ale ja si obednala ty uplne prvni,ty ‚kabelky dortiky a co ja vim‘…Joo,viim-ale kdyz ja mam doma dalsi TRI DCERY a minimalne ty dve mensi (mozna i ta pubertalni vetsi) z nich budou naprosto happy!!!!!
Příspěvek upraven 06.01.11 v 13:29
Brunifid píše:Katy2 píše:
U ní mi taky říkali že je vše 100% v pořádku a ve 28tt se přišlo na těžkou srdeční vadu a spoustu dalších problému. Tak že i když mi bylo u ELi řečeno, že je v pořádku, věděla jsem, že pravdu se dozvím až když se narodí.A měla tu vadu nebo ne?
Já zas vím o případu, kdy vyšly špatné triply (Down), ale jako nějak hodně špatné, že dítě je postižené a byl doporučen potrat. Holka byla z nějaké věřící rodiny, kde to nepadalo do úvahy, tak to odmítla s tím, že holt to tak ten pán nahoře chce, tak to tak bude. A dítě se narodilo ZDRAVÉ!!!
Bruni, pokud jí z tripplů nevyšla pravděpodobnost 1:1 tak i když je riziko vysoké, tak přeci není zas tak divné, že dítě bylo zdravé. I když vyjde pravděpodobnost 1:5, tak to přeci znamená, že když se narodí 5 dětí se stejnými výsledky, tak jen jedno má DS
Ani amnio není stoprocentní, když vezmeš v úvahu zaniklé dvojče, která se často vstřebají, aniž by se vědělo, že ženská původně čekala dvojky, ale v plodovce plavou zbytky toho dvojčete. A když naberou plodovku, tak i ta může být falešně pozitivní, protože najdou tu trizomii v genech toho zaniklého dvojčete. Normálně se předpokládá, že v plodovce plavou jen buňky toho dítěte, co je v děloze.
Jak píše Katy, nic není 100%
Pastelko, jojo, to jsem též slyšela od toho gyndr, že jsou tripply povinné, že je to v zákoně
Až mi někdo ten zákon ukáže, tak fajn, do té doby je to bohužel lež, poměrně dost neetická. Takto to bohuže funguje, lékaři, kteří se nechtějí snížit k citovému vydírání, tak řeknou nějakou takovou vágní větičku, že je to v zákoně. Ty jsi se zastrašit nedala, tak aspoň, že tak, ale spousty holek se nechají ![]()
No já to vidím podobně jako Gladys. Při druhém těhotentství jsem změnila gynekologa, sice není tak příjemný, jako předchozí doktorka, ale na žádná vyšetření mně nehonil. Ta první mně hnala na genetiku, kvůli tomu, že pracuji ze zářením
Odmítla jsem. Tobíka jsem rodila v Thomayerce a bylo to dost hrozný. Jak poradny, tak porod. Poli v Hořovicích a byla jsem překvapená, že nedělají vnitřní vyšetření. Vyšetření na cukrovku jsem odmítla, nebyl problém. Triple test jsem taky odmítla, raději jsem zaplatila prvotrimestrální scrrening.
Ty vaše plenky jsou krásné. ![]()
Brunifid píše:Katy2 píše:
U ní mi taky říkali že je vše 100% v pořádku a ve 28tt se přišlo na těžkou srdeční vadu a spoustu dalších problému. Tak že i když mi bylo u ELi řečeno, že je v pořádku, věděla jsem, že pravdu se dozvím až když se narodí.A měla tu vadu nebo ne?
Já zas vím o případu, kdy vyšly špatné triply (Down), ale jako nějak hodně špatné, že dítě je postižené a byl doporučen potrat. Holka byla z nějaké věřící rodiny, kde to nepadalo do úvahy, tak to odmítla s tím, že holt to tak ten pán nahoře chce, tak to tak bude. A dítě se narodilo ZDRAVÉ!!!
Bruni jo jo, bohužel ano. Nejvíce mě na tom mrzí, že vlastně odborníci kteří to měli odhalit, to neodhalili, tak že cesta do Olomouce na genetický UTZ kvůli mé vadě ledvin byla vlastně zbytečná. Tam dr. napsal do papíru, že zažívací trakt je fyziologické a přitom není. Má naopak žaludek. Srdíčko ani nevyšetři protože ho vlastně nenašel, když ho hledal na opačné straně, že? No a pak na vyšetření srdíčka, dalí rádo by odborník napsal do papíru křížení velkých cév zachováno, přitom u Flallotove tetralogie zachováno právě není. Tak že do jsou dva dr. kteří se vlastně totálně spletli. No a pak má gyndařka si ve 28tt toho náhodou všimla, že je něco špatně, nejdříve se mě snažila uklidnit, že to bude asi jen srdíčko naopak, bohužel nebylo. No a pak už to jelo, Kardiologie ve FM, tam dr. mě rovnou poslal do OV, že opravdu je něco v nepořádku, no a v OV už padnul verdikt, že je tam vada. No a ti mě odeslali do Motola, kde už to jen potvrdili.
Brunifid píše:Gladys píše:
Ale to mi nikdo neřekl, že to není „jen“ sladká voda, že se mi může stát všechno tohleDiskuze o cukrtestech byly plné příspěvků jako je tvůj, že to nic není, maximálně se někdo poblil.
A co to je? To je glukopur s vodou, ne?
Taky jsem se ptala, jestli cukrovku nejde poznat jinak, třeba z krve, sestra na mne koukla jak na vraha malejch dětí s tím, že „no odmítnout to můžete“, jinou alternativu nenabídla…
Správně se podává glukóza, teď nevím, kolik gramů, ale hodně (300g? nevim). Samozřejmě to někteří dr mršej, daj ženský sníst koblihu, za hodinu jí vezmou cukr a můžete jít ![]()
Pro většinu doktorů alternativa neexistuje. Zkrátka nevědí, nechtějí vědět…
Já ogtt neodmítám apriori, jen ve chvíli, kdy je cukr na lačno v pořádku, ženská nepřibere 30kg, tlak je v pořádku, je jí dobře, nemá v rodině cukrovku, tak by měl stačit třeba ten glykovaný hemoglobin. Ale dělat to plošně všem, bez ohledu na zdravotní stav, to zkrátka není normální.
Jen teda dodám, že i kdyby to zjistili dříve na tom genetickém UTZ, tak by to u mě stejně nic nezměnilo, vada je operabilní, tak že bych těhotenství stejně neukončila. ![]()
Katy, to nechápu, že někdo neudělá vyšetření srdce na genetickém utz, protože ho nenajde
A jak jako takový člověk poznal, že je mimino vůbec na živu?
Bruni
ráda dělám ostatním radost ![]()
Jo jo, je to teda dost neetické
hlavně když jsem odmítla u Norbíka, tak na mě zkoušel doktor i zvyšovat hlas
a řeči o tom, jestli si umím představit, žít s postiženým dítětem
no nepodlehla jsem a teď jsem byla připravená na něco podobnýho, ale doktorka byla o dost příjemnější. Netlačila na mě a hned mi nabídla genetický UTZ, že by se Down a ostatní vady pozdnaly i tam.
Prvotrimestriální screening jsem si taky u obou platila sama, pak už jsem byla v klidu.
To o tom zaniklém dvojčeti mě vlastně vůbec nenapadlo ![]()
Pastelka píše:Ivusko…mě právě vypelichaly doma šitý vkládačky z materiálu ze šijeme dětěm…tak teda nevím.
Aha a z jakého materiálu to bylo? A dáváš teda ocet do máchánání, jo? To bude Terku určitě zajímat…
Gladys píše:
Katy, to nechápu, že někdo neudělá vyšetření srdce na genetickém utz, protože ho nenajdeA jak jako takový člověk poznal, že je mimino vůbec na živu?
Gladys to se mě neptej, asi se Týnka patřičně hýbala, tak že mu nepřišlo divné to srdíčko teda hledat. Ale tak víš jak, já tam byla především kvůli ledvinám, srdce se pak nechalo vyšetřit extra, jen že taky to bylo špatně. Tak že si nevybereš.
Je fakt, že teď jak jsem byla na ECHU jak jsem čekala ELišku, tak jsem byla na kardiologii v OV, tam chodím i na ko s Týnkou a těm lékařům naprosto věřím, ti tam jsou vážně skvělí. Při vyšetření mi primář říkal, že žádnou závažnou vadu tam nevidí, ale že samozřejmě to neznamená, že tam nějaká lehčí být nemůže. Prostě žedné vyšetření není 100%, ale odborníci by těžší vady odhalit teda fakt měli, vždyť přeci na to studovali snad, ne?
Na co pak takový odborník, který vadu nepozná? To že má dítě žaludek opačně, to by přeci takový odborník který dělá genetické UTZ snad poznad měl.
![]()
Mirii píše:Tady se treba nedela zadne gyn.vysetreni behem tehu…ale kdyz maspak nejaky problem…bolesti apod.,tak te prohlidnou. Sono sedela za cele tehu jen 2× a to poprve kolem 13 tydne a pak ve20 tydnu…pak uz jedine,kdyz se jim neco nezda…
Super… já jsem si odmítáním vniřního vyšetření a UTZ na každé poradně vysloužila do karty poznámku „pacientka komplikovaná“ ![]()
Katy2 píše:
Co je povinné a nepovinné v těhotenství, jak už psala Gladys povinné není opravdu nic, je to fakt jen o tom, že dr. místo použití slova hrazeno pojišťovnou, použijí povinné.
Ono je to ještě trošku jinak. Oni jsou povinni ti to vyšetření nabídnout, protože prodle jejich směrnic (lege artis postup) by ho měla těhotná podstoupit. Takže odtud ser bere ta „povinnost“. Jinak je to tak, jak už popsala Gladys a přijde mi fakt smutné, že velké procento žen si myslí to, co Pastelka
Krásný důkaz toho, jak se u nás manipuluje pacienty.
Komplikovaná pacientko
byl to ten bambusový flís tuším, tenkrát se prodával ve slevě, jestli si dobře pamatuju někdy v srpnu 2009. Kupovala si určitě i Katy, tak by mě zajímalo, jestli jí taky vypelichal
Tenkrát jsem to o octu nevěděla. Tak zhruba v prosinci…cca po 3 měsících praní začal pelichat. Možná to ale nebylo octem, kdo ví…Třeba HHS na to nic neříkaly a slouží bez újmy dodnes. ![]()
Ocet od té doby nepoužívám.
Příspěvek upraven 06.01.11 v 13:55
Pastelka píše:
Komplikovaná pacientkobyl to ten bambusový flís tuším, tenkrát se prodával ve slevě, jestli si dobře pamatuju někdy v srpnu 2009. Kupovala si určitě i Katy, tak by mě zajímalo, jestli jí taky vypelichal
Tenkrát jsem to o octu nevěděla. Tak zhruba v prosinci…cca po 3 měsících praní začal pelichat. Možná to ale nebylo octem, kdo ví…Třeba HHS na to nic neříkaly a slouží bez újmy dodnes.
Bambusovokonopný flis to byl, ta druhá jakost, měl mít sem tam dírky tuším, něbo něco takového to bylo.
Pastelko a mě se zatím teda nevypelichaly, ale je fakt, že už je téměř nepoužívám, to víš nějak se mi tu stále plíny monoží a množí. Ale ne, už jsem zase něco málo prodala a hafo toho nakoupila.
![]()