Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Pastelko, ale hhs jsou konopné. Konopí ocet nevadí, jen ten bambus by na to měl být podle všeho háklivý.
lenholka píše:Mahja píše:tak ja s nima problem nemam ale nekdo tu dneska psal ze proteklylenholka píše:Taky o nějakých uvažuji, jsou dobré?
a flisacky
Mě dneska protekli poprvé - ale přisuzuju to tomu, že dvakrát předtím měla skoro suchou plínu a pak to musela v litrech pustit a čč to prostě nepobral ![]()
Katy2 píše:Pastelka píše:
Komplikovaná pacientkobyl to ten bambusový flís tuším, tenkrát se prodával ve slevě, jestli si dobře pamatuju někdy v srpnu 2009. Kupovala si určitě i Katy, tak by mě zajímalo, jestli jí taky vypelichal
Tenkrát jsem to o octu nevěděla. Tak zhruba v prosinci…cca po 3 měsících praní začal pelichat. Možná to ale nebylo octem, kdo ví…Třeba HHS na to nic neříkaly a slouží bez újmy dodnes.
Bambusovokonopný flis to byl, ta druhá jakost, měl mít sem tam dírky tuším, něbo něco takového to bylo.
Pastelko a mě se zatím teda nevypelichaly, ale je fakt, že už je téměř nepoužívám, to víš nějak se mi tu stále plíny monoží a množí. Ale ne, už jsem zase něco málo prodala a hafo toho nakoupila.![]()
![]()
Jo, to byl ten b-k, díky za informaci! Možná ta druhá jakost spočívala i v tom, že nebyl celkově dobře udělaný, stalo se to např. nedávno u jedné barvy bamb. veluru…
Bruni ano přesně tak, přístup některého pesonálu je fakt strašný.
Já teda musím pět chválu na Motol, teda krom kardioologie, tam je přístup teda strašný. Ale porodní, anesteziologickoresuscitační JIPka, Orl, tak tam přístup fakt perfektní. Na Chíře JIPce jsem byla vlastně při všech vyšetření Týnky, krom extubace a intubace, to mě teda u toho nenechali, ale veškeré odběry, UTZ, RTG a jiné věci, tam jsem být mohla. Na mé otázky vždy v pohodě odpovídali, dokonce sami od sebe říkali co jí dávají do té kapačky, pročí jí to davají atd.
Za té když jsem pak s Týnkou ležela v nemocnici ve FM, tak tam fakt strašné. Tehdy měla týna 8 měsíců, nikdo tam s ní téměř nic nedělal, dítě nejedlo a když už něco snědlo tak to vyzvracela, já samo panika že jde o ileozní stav střev, přeci jen je má po operaci a vždy v Motole mi říkali že se to u ní stát může. Až po 14ti dnech na mou už několikátou prosbu začali s tím něco dělat a to stačilo jen zvednou telefon, zavolat do Motola a už tam malá frčela vrtulníkem. Než jí teda nakládali tak ještě dělali odběry krve a to si pamatuji do dnes, jak mě sestra chtěla poslat za dveře, že prý je to znervozňuje když na ně někdo kouká.
Jsem teda fakt na ní čuměla jako puk, opravdu jsem tohle s Fakutky Motol neznala, že by mě odesílali někam. Jsem sestře jednoduše vysvětlila, že já chci být se svým dítětem, chci mu být oporou když mu někdo něco dělá.
Taky je pravda že ve fakultce ti nikdo nemaže med kolem pusy, tam ti řeknou vše natvrdo, stejně jako mi, když týnku akuteně operovali nekrozu tlustého střeva, o půl noci přišel dr. a řekl mi, ať spíš počítám s tím horším, prostě fakt tam mluví pravdu.
tak ja jsem poslusne odchodila vsechny vysetreni jako to pako, me ani nenapadlo, ze to muzu odmitnout, hlavne jsem nekde cetla, ze kdyz nebudu mit potvrzeny kontroly vseho moznyho tak ze pak nebudu mit narok na materskou ![]()
na ogtt jsem sla 2×, ptz mame cukrovku v rodine (1 clovek), poprvy v pohode, jsem si rikala juu takovej sladouckej cajicek, no a podruhy to se mnou malem svihlo ![]()
a co se tyce porodnice tak ja nemuzu rict pul slova, ptz sice prisli, capli stepku ale rekli, vysetrime kycle, nebo budeme ockovat, i odbery ji chudince delali na metabolicky vady, fuj… no ale u me je to asi jiny, ja jsem zdravotnik a jeste jsem v ty nemocnici delala tkz si asi davali sakra bacha jak se chovaj
lenholka píše:
tak ja jsem poslusne odchodila vsechny vysetreni jako to pako, me ani nenapadlo, ze to muzu odmitnout, hlavne jsem nekde cetla, ze kdyz nebudu mit potvrzeny kontroly vseho moznyho tak ze pak nebudu mit narok na materskou
Tohle už jsem taky několikrát slyšela, to je naprostá nehoráznost ![]()
ivuska.h píše:lenholka píše:Tohle už jsem taky několikrát slyšela, to je naprostá nehoráznost
tak ja jsem poslusne odchodila vsechny vysetreni jako to pako, me ani nenapadlo, ze to muzu odmitnout, hlavne jsem nekde cetla, ze kdyz nebudu mit potvrzeny kontroly vseho moznyho tak ze pak nebudu mit narok na materskou
Já zas slyšela odlehčenou variantu, že kdo nechodí do poradny, nedostane porodné.
Ale to bylo vloni, letos ho nedostane skoro nikdo, to zjednodušili… ![]()
Příspěvek upraven 06.01.11 v 14:14
ivuska.h píše:lenholka píše:Tohle už jsem taky několikrát slyšela, to je naprostá nehoráznost
To jako fakt? Teda tak o tom jsem naštěstí zatím nikde neslyšela.
ja to nekde vycetla na internetu, doktor mi to nerikal, ale uz nevim kde, ale cumela jsem a mela nahnano tkz jsem to fakt odchodila a to jsem jezdila z prahy do usti nad labem tkz labuzo
Jo a dítě mi dnes optět totálně porchcalo MMT AIO, se už fakt na to asi vykašlu a budu dávat Anavy plíny a na to svrchňáčky.
Naštěstí teda měla na sobě v autě longies, tak že ty to chytly, ale udělat mi to třeba na jaře, tak by měla mokré celé kalhoty. ![]()
Katy2 píše:
Jo a dítě mi dnes optět totálně porchcalo MMT AIO, se už fakt na to asi vykašlu a budu dávat Anavy plíny a na to svrchňáčky.
Naštěstí teda měla na sobě v autě longies, tak že ty to chytly, ale udělat mi to třeba na jaře, tak by měla mokré celé kalhoty.
Já do toho dávám kikko čč na rovno - jinak bych jí to mohla měnit za 10 minut co se počůrá - střihem jsou dobrý ale málo pochytají ![]()
kdo tu psal, že odmítá/odmítal vnitřní vyšetření, jak jste to zdůvodnily? malej se narodil předčasně a tak teď u druhého bych byla radši kdyby se ve mě moc zbytečně doktorka nešťourala…
ahoj!
tak koukám, že já s mými dvojema kalhotkovkama, dvojema sio a jedněmi fleesáčky z anavy jsem dost za žabařku… ale nebojte, už mám dalších 5 na cestě ![]()
i když teda já je zatím dala jen 2* - za prvé je mi jich líto
a za druhé zatím stačí méně savé varianty, tak si je šetřím ![]()
moje nejoblíbenější kombinace jsou samodoma pastelky s vkládačkou a anavy fleesáčky a vv či čč s vkládačkou do pul thirstiesek. takhle to točím skoro celý den. jen občas nahodím opičkovou merinostarku či na ven itti bitti či bum genius ![]()
Známým se narodil chlapeček s jakousi srdeční vadou, zjistili to až na konci těhotenství, jestli na monitoru? Nevím. A hned v cca měsíci věku měl být operován, ale nějak to posunuli, že až zesílí. Operovali ho kolem půl roka (baj vočko), ještě ho další operace čekají

No a taky předtím poznali prdlajs…
Ne, akorát to člověka stresuje. Vždycky mi řekli, co budou zkoumat, já sedla k netu, načetla jsem, co za hrůzy se můžou přihodit, akorát jsem z toho byla nervní. U druhého to tak snad nebude, nebude na to, doufám, čas. Zvlášť když můžu študovat něco lepšího, třeba plínky
Jsou situace, kdy si moc dupnout neodvážím. Třeba když mě přijímali do porodnice, měla jsem nástup na plánovanou SC kvůli poloze KP. Přišla jsem tam, sepsali se mnou papíry, natočili monitor. A pak že prej oholit. Jsem se nebránila, nepřišlo mi to podstatné, ale doteď jsem nepochopila proč, když řežou úplně jinde?!
Protože prej ona ví nejlíp, jak se to musí, „zrovna vy byste měla jinak poznámky“, a můžu bejt ráda, že za mnou pustí na pooperační chlapa s miminkem…
Člověk byl blbej, bylo mi zle, bolelo břicho, hádat se s nima jsem nezvládla.
Další žrádlo bylo zvedání z postele druhý den po operaci. Já že chci nejdřív něco proti bolesti, břicho mě bolelo jak mrcha - to jsem nedostala, prej až potom, po sprše. Tak že se chci pomalu zvednout. Ne, přišla sestra, flákla se mnou (to jsem až litovala, že nevážím metrák, to by se jí asi tak dobře nepovedlo), já viděla všechny svatý. A položit to samý. Jak s prasetem na jatkách!
D9tě pak taky, to už jsem byla na normálním pokoji a byla jsem ráda, že funguju. „Budou vyšetření“, vzali dítě a odvezli, „pak vám ho přivezeme“. A nazdar