Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:ivuska.h píše:Tak já to zkusím, horší už to těžko bude
Dle mého soukromého názoru toto není pravda. Hodně jsem po tom pátrala na americké plínkové diskuzi, která je fakt hodně rozsáhlá a nikdy to tam nikdo nezmiňoval. Podle mě to vzniklo tady v době, kdy byla hodně rozšířená jedna nejmenovaná značka plen, jejíž materiál prostě pelichal a lidi si to nějak dali do souvislosti. Jiný důvod nevidím.
A co s mýma houbičkama??? Jsme je včera našla, ale pak to tu holky zaplácaly několika stránkama, tak nevím, jestli jsi to zaznamenala?
Radši dávám znovu
http://www.anavy.cz/…ky-modre.JPG
Jo houby, promiň, hned se jdu zeptat a dám vědět.
Gladys, no jo když ona třeba AMC je po 35 ze zákona povinná
Musela jsem podepsat papír o odmítnutí. Tady v ČR je to prostě na palici.Ostatní neinvazivní vyšetření jsem pro svůj klid podstoupila, ale AMC v případě, že je vše O.K. prostě příčí.
Bruni, všechno nej
ty máš taky tak blbě narozeniny
já je měla 1.1.
snad nejhorší datum na světě
ale letos jsem oslavu odložila až po návratu z porodky. Jednak tu máme momentálně provizorní 1+1 pro 4 lidi a jednoho čokla a navíc prostě nemám nějak náladu…v tomhle věku
![]()
Ivusko…mě právě vypelichaly doma šitý vkládačky z materiálu ze šijeme dětěm…tak teda nevím. ![]()
Mahja píše:Gladys píše:Asi do nich půjdu…
anavy fleesáčky, já jsem teda spokojená velice, včera jsme vypadli dost neočekávaně ven, měl na sobě ty, v tom kikko bambusku a dlouhou BI konopku, seděl v kočáru. Takže vlhkost se trochu protlačila, ale byl v tom 3hMyslela jsem, že jdeme tak na hodinu. Ale nebyly žádný mokrý kola, jako když se mi prochčije krz pulky, ale spíš takové lehké rovnoměrné provlhnutí jako u vlňáků, což mi přišlo lepší, protože vlastně provlhnul v oblasti zadku, na kterym seděl, ale u prochcaných pulek má hodně mokrý půlkruhy kolem nožiček a to musí být teda mnohem nepříjemnější. Takže já jsem na fleece naprosto změnila názor. Akorát jsou mezi nohama dost široké, aby pokryly kalhotkovou plínu, ale když dám plínu na rovno, tak musím dát plínu ne na dvanáctiny, jak jsem zvyklá třeba u BM, ale na osminy a tím pádem přidat ještě nějakou savou vrstvu doprostřed.
Docela bych ocenila u fleecáků i jiné střihy, hlavně teda nějaké užší s dvojitýma gumičkama na plínu na rovno.
Prý asi.
![]()
Mahja píše:Gladys píše:Mě ani nenapdalo, že by to šlo odmítnout.petka.konecna píše:No tak proč si o něco nepožádá. Třeba to tam zkrátka pojišťovna nehradíMirii píše:Aha - takže tam je péče o dítě u Dr. taková volná, jo? Asi jako všude na západě ne?
Peti tajny to nenija bydlim na Jersey( ostruvek mezi anglii a francii) a Nena bydli primo v Anglii…
My máme příbuzenstvo ve Švýcarsku - a teta je teď těhu a prý se o ní nikdo moc nestará, po žádných testech jí neposílají (přitom už je lehce starší 33let, u nás by musela snad absolvovat úplně vše) a tam zatím nic.Tady když chce jít ženská na prvotrimestrální screening, tak ten je taky „navíc“, pojišťovna ho hradí jen při indikaci, třeba předchozí postižené dítě v rodině, nebo zkrátka na doporučení dr, ale často dr doporučenku nedá a těhule si to musí zařídit sama. Tripply se na západě nedělaj, tam jsou o něco chytřejší, tak vědí, že jsou na nic. Hele já jedu tenhle západní model tady v Čechách a gyndr je ze mě na větvi
Odmítla jsem genetiku, ogtt, nadbytečné utz, vnitřní prohlídky, no je ze mě hin
Šlo by třeba odmítnout i ty testy na tu cukrovku? Přišlo mi to jako trápení, hladová, vysílená jsem se po té dlouhé době třepala, kdyby se mnou nebyl manža, tak se nejsem schopná dopravit, kdybych tam měla jít teď, tak nevím, kde bych dala ani malého…
Samozřejmě že jde odmítnout, to je to ogtt. Pro klid duše si můžeš po 24.tt půjčit někde glukoměr a měřit si cukr po jídle, stejně jako to dělají cukrovkářky už odhalené, stačí celý den. Tuším se tomu říká nezátěžový test. Není tak spolehlivý jako zátěžák, ale ten já považuju za vhodný pro ty, které mají na cukrovku podezření, nějakou genetickou dispozici…
Ještě si můžeš vyžádat tzv.glykovaný hemoglobin, to se dělá z krve a mělo by tam být vidět, zda se ti za poslední dobu nezvýšil cukr, chodí na to cukrovkáři a odhalí to ty, kteří se nehlídali, normální cukr by v krvi mohli stáhnout tak 2-3dny před testem, u toho glykhemoglobinu jim to ale nepomůže a odhalí dietní chyby za celé období.
Mě osobně bylo po zátěžáku děsně špatně, ne od žaludku, ale tlak, dva dny šílená srajda, totální dehydratace, žádné pohyby…
Jde jen o to, že v Čechách se testují a vnitřně prohlížejí všechny těhule, v jiných zemích jen ty, které patří nějakými příznaky do rizikové skupiny nebo při potížích.Mě nic není, cukr na lačno z krve jsem měla zatím v pořádku, břicho tvrdne jen velice mírně, tlak je v pořádku, tak se neberu automaticky jako nemocná, jen těhotná ![]()
Bruni jeste musis hodne trenovat,abys disanu uvazala jako Katy
,ale mas to peknejsi nez kdyz ji vazu ja ![]()
Lenholko tady sevsechno resi min…ale zase pokud chces vice son apod,tak simuzes priplatit. Test nacukr se tu nedela, nevim jakej je postup kdyz najdou cukr v moci ci krvi…ja si ho nechala udelat v CR u druhe ze zvedavosti a jako uz nikdy vic…
Tady se treba nedela zadne gyn.vysetreni behem tehu…ale kdyz maspak nejaky problem…bolesti apod.,tak te prohlidnou. Sono sedela za cele tehu jen 2× a to poprve kolem 13 tydne a pak ve20 tydnu…pak uz jedine,kdyz se jim neco nezda…
Napriklad i preventivni cytologicke vys.se tudela jen jednou za dva roky…aleje to proto,zekazd holcicka jeve12 letech cikolikapreventivne ockovana…
Pastelka píše:
Gladys, no jo když ona třeba AMC je po 35 ze zákona povinnáMusela jsem podepsat papír o odmítnutí. Tady v ČR je to prostě na palici.Ostatní neinvazivní vyšetření jsem pro svůj klid podstoupila, ale AMC v případě, že je vše O.K. prostě příčí.
Ne, musíš jen umřít
To, co jsi podepsala je negativní reverz. Znamená to, že jsi odmítla vyšetření, které ti doporučil lékař a on se tím sichruje, že kdyby se ti narodilo postižené dítě a ty jsi ho zažalovala pro zanedbání péče, tak on má papír, že jsi tu péči odmítla. Povinné není naprosto nic. Akorát čeští doktoři velice rádi používají termín „povinné“ pro „pojišťovnou hrazené“. Takže třeba že tripply jsou povinné jsem se dozvěděla od svého bývalého gynekologa. No nejsou…
Ještě tak povinné možná jsou odběry na nemoci (HIV, syfilis, žloutenka), ale to mi teda proti srsti rozhodně není, v tom vidím smysl, že kdyby něco a musela jsem do nemocnice, tak má zdravotnický personál jakous takous jistotu, že se ode mě nenakazí.
Pastelka píše:
Bruni, všechno nejty máš taky tak blbě narozeniny
já je měla 1.1.
snad nejhorší datum na světě
ale letos jsem oslavu odložila až po návratu z porodky. Jednak tu máme momentálně provizorní 1+1 pro 4 lidi a jednoho čokla a navíc prostě nemám nějak náladu…v tomhle věku
![]()
Jediné, čím mě můžeš potěšit je, že bys řekla, že je Ti víc jak mně ![]()
Ad testy na cukr - to mi nijak strašné nepřišlo, kdybych chtěla na chlapovi, aby tam se mnou šel, tak by se mnou vyběhl sviňským krokem. A to jsem na ně jela 90km autem, prosím pěkně, jediné, co mě na tom opravdu štvalo, tak že jsem si nemohla dát svou ranní kávu před odjezdem, jinak nevím, proč z toho dělat drama.
Pravdou ale je, že tady cokoliv odmítnout je riziko. Že na člověka budou koukat jak kdyby to dítě v lepším případě nechtěl, v horším chtěl rovnou zabít. Přitom speciálně triple testy prý mají tak vysoké procento falešně pozitivních výsledků, že je osobně považuji za kontraproduktivní. Já byla na tom prvotrimestriálním screeningu (šíjové projasnění), zaplatila jsem si hezky tisíc peněz, doktor mi tam řekl, že je všechno OK, že odběr plodové vody nedoporučí, neb pravděpodobnost ztráty zdravého plodu je vyšší než pravděpodobnost, že by se něco přehlédlo. Takže jsem na další testy byla relativně v klidu, ony naštěstí i dopadly dobře.
ivuska: Já z toho nespím a ona na to ZAPOMENE!!!!!!
![]()
Co je povinné a nepovinné v těhotenství, jak už psala Gladys povinné není opravdu nic, je to fakt jen o tom, že dr. místo použití slova hrazeno pojišťovnou, použijí povinné. ![]()
Je ale pravdou, že já když čekala ELi podstupovala vše co mi bylo doporučeno, i když po zkušeností s první dcerou, jsem stála pevně na zemi. U ní mi taky říkali že je vše 100% v pořádku a ve 28tt se přišlo na těžkou srdeční vadu a spoustu dalších problému. Tak že i když mi bylo u ELi řečeno, že je v pořádku, věděla jsem, že pravdu se dozvím až když se narodí.
Katy2 píše:
U ní mi taky říkali že je vše 100% v pořádku a ve 28tt se přišlo na těžkou srdeční vadu a spoustu dalších problému. Tak že i když mi bylo u ELi řečeno, že je v pořádku, věděla jsem, že pravdu se dozvím až když se narodí.
A měla tu vadu nebo ne?
Já zas vím o případu, kdy vyšly špatné triply (Down), ale jako nějak hodně špatné, že dítě je postižené a byl doporučen potrat. Holka byla z nějaké věřící rodiny, kde to nepadalo do úvahy, tak to odmítla s tím, že holt to tak ten pán nahoře chce, tak to tak bude. A dítě se narodilo ZDRAVÉ!!!
Mirii dekuju za odpoved, ja se teda neptala, chvilku jsem premyslela na co mi odpovidas, ale zas vim neco novyho vid ![]()
Gladys to je plenky od popoliny one size biobavlna, oni delaji sadu rainbow(duha) z x barev, ale nasla jsem nekde stranky kde to prodavaji po jedne na vyzkouseni..
myslim, ze je ma tady i Katy a ta psala ze je s nima spokojena…
Gladys, nijak jsem po tom nepátrala, ale na genetice mi tvrdili, že je to v zákoně
což mi bylo stejně fuk, páč jsem byla napevno rozhodnutá, že nejdu.
Tak o těch flísákách taky uvažuju…když jsou tak prima
jsou jednovelikostní, že jo???
Brunitak to tě potěším
je mi 38
fuj!
Mahjodíky ![]()
Bruni, já z toho cukru drama dělám, mě bylo strašlivě, už jsem chtěla jít do porodky, protože dítě z toho bylo očividně též grogy, plus teda kvasinky, které v té době byli už na ústupu, tak dostali nažrat a já z toho měla zánět jak prase, skončila na pohotovosti… Zkrátka desítkám ženských to nic neudělá, ale to spousta věcí zdánlivě ne a pak jsou ty, který si to odskáčou. Ale to mi nikdo neřekl, že to není „jen“ sladká voda, že se mi může stát všechno tohle
Diskuze o cukrtestech byly plné příspěvků jako je tvůj, že to nic není, maximálně se někdo poblil. ![]()
Gladys píše:
Ale to mi nikdo neřekl, že to není „jen“ sladká voda, že se mi může stát všechno tohleDiskuze o cukrtestech byly plné příspěvků jako je tvůj, že to nic není, maximálně se někdo poblil.
A co to je? To je glukopur s vodou, ne?
Taky jsem se ptala, jestli cukrovku nejde poznat jinak, třeba z krve, sestra na mne koukla jak na vraha malejch dětí s tím, že „no odmítnout to můžete“, jinou alternativu nenabídla…
Pastelka: Konečně dneska pozitivní zpráva ![]()
Gladys píše:
Bruni, já z toho cukru drama dělám, mě bylo strašlivě, už jsem chtěla jít do porodky, protože dítě z toho bylo očividně též grogy, plus teda kvasinky, které v té době byli už na ústupu, tak dostali nažrat a já z toho měla zánět jak prase, skončila na pohotovosti… Zkrátka desítkám ženských to nic neudělá, ale to spousta věcí zdánlivě ne a pak jsou ty, který si to odskáčou. Ale to mi nikdo neřekl, že to není „jen“ sladká voda, že se mi může stát všechno tohleDiskuze o cukrtestech byly plné příspěvků jako je tvůj, že to nic není, maximálně se někdo poblil.
Dávám za pravdu Gladys
já nebyla schopná sejít ani schody, manža cestou zastavoval v shoppinu, kde jsme si v Ikea zašli hned na jídlo, neudržela jsem ani příbor, dlouho, než to ze mě vyprchalo. Taky jsem nečekala, že by to tak se mnou zamávalo. ![]()