Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
6.1.11 15:36
Oskárek píše:
Jj řekla mi to moje doktorka i ta která mi ji odstranila, ale obě použily MOHL být důvod. Taky jsem něco četla, zpětně se důvod předčasného porodu většinou nedá zjistit…
A Eli už je narozená v termínu?
Já bych byla vděčná i za ten 36 tt :srdce:

Oskárku jo jo, Eliška byla narozená přesně na den termínu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.1.11 15:40
Alpaka píše:
Gladys píše:
Brunifid píše:
Gladys píše:
Ale to mi nikdo neřekl, že to není „jen“ sladká voda, že se mi může stát všechno tohle :-( Diskuze o cukrtestech byly plné příspěvků jako je tvůj, že to nic není, maximálně se někdo poblil. :nevim:

A co to je? To je glukopur s vodou, ne?
Taky jsem se ptala, jestli cukrovku nejde poznat jinak, třeba z krve, sestra na mne koukla jak na vraha malejch dětí s tím, že „no odmítnout to můžete“, jinou alternativu nenabídla…

Správně se podává glukóza, teď nevím, kolik gramů, ale hodně (300g? nevim). Samozřejmě to někteří dr mršej, daj ženský sníst koblihu, za hodinu jí vezmou cukr a můžete jít :roll:
Pro většinu doktorů alternativa neexistuje. Zkrátka nevědí, nechtějí vědět…
Já ogtt neodmítám apriori, jen ve chvíli, kdy je cukr na lačno v pořádku, ženská nepřibere 30kg, tlak je v pořádku, je jí dobře, nemá v rodině cukrovku, tak by měl stačit třeba ten glykovaný hemoglobin. Ale dělat to plošně všem, bez ohledu na zdravotní stav, to zkrátka není normální.
Tak já mám bohužel opačnou zkušenost - vlastní. Jsem úplně neriziková, co se týče cukrovky. Bohužel mi doktor posla na oGTT brzy- už v 19tt. V 26. tt jsem začala mít pozitivní cukr v moči, když to bylo po 3., tak jsem řekla, že chci na oGTT znovu. Doktor řekl, že stačí glykemie na lačno, ta byla OK a považoval to za vyřízené. V 35. jsem nastoupila k Apolináři, tam moč znovu plus, tak udělali glykovaný hemoglobin - a závěr neléčená těhotenská cukrovka :roll: Lačná glykemie fakt nestačí - tu si těhotné umí udržet, ale nejsou schopné reagovat adekvátně na rychlý přísun cukruk, stejně tak bylo blbě udělat oGTT tak brzy, protože porucha tolerance se většinou projeví až po 24. týdnu. Takže jsem poslední 3 týdny těhu držela dietu, alespoň neměl kluk problém s poporodní adaptací a hypoglykemie.

Takže si se cítila v pohodě, ale měla jsi cukr v moči, to je podle mě důvod k ogtt.
Já nejsem odmítač různých vyšetření, jen zkrátka si nemyslím, že je potřeba dělat zrovna některá vyšetření úplně všem a ještě vzbuzpovat dojem, že nemůžu mít po tom vyšetření žádné vedlejší účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
6.1.11 15:48
Gladys píše:
Alpaka píše:
Gladys píše:
Brunifid píše:
Gladys píše:
Ale to mi nikdo neřekl, že to není „jen“ sladká voda, že se mi může stát všechno tohle :-( Diskuze o cukrtestech byly plné příspěvků jako je tvůj, že to nic není, maximálně se někdo poblil. :nevim:

A co to je? To je glukopur s vodou, ne?
Taky jsem se ptala, jestli cukrovku nejde poznat jinak, třeba z krve, sestra na mne koukla jak na vraha malejch dětí s tím, že „no odmítnout to můžete“, jinou alternativu nenabídla…

Správně se podává glukóza, teď nevím, kolik gramů, ale hodně (300g? nevim). Samozřejmě to někteří dr mršej, daj ženský sníst koblihu, za hodinu jí vezmou cukr a můžete jít :roll:
Pro většinu doktorů alternativa neexistuje. Zkrátka nevědí, nechtějí vědět…
Já ogtt neodmítám apriori, jen ve chvíli, kdy je cukr na lačno v pořádku, ženská nepřibere 30kg, tlak je v pořádku, je jí dobře, nemá v rodině cukrovku, tak by měl stačit třeba ten glykovaný hemoglobin. Ale dělat to plošně všem, bez ohledu na zdravotní stav, to zkrátka není normální.
Tak já mám bohužel opačnou zkušenost - vlastní. Jsem úplně neriziková, co se týče cukrovky. Bohužel mi doktor posla na oGTT brzy- už v 19tt. V 26. tt jsem začala mít pozitivní cukr v moči, když to bylo po 3., tak jsem řekla, že chci na oGTT znovu. Doktor řekl, že stačí glykemie na lačno, ta byla OK a považoval to za vyřízené. V 35. jsem nastoupila k Apolináři, tam moč znovu plus, tak udělali glykovaný hemoglobin - a závěr neléčená těhotenská cukrovka :roll: Lačná glykemie fakt nestačí - tu si těhotné umí udržet, ale nejsou schopné reagovat adekvátně na rychlý přísun cukruk, stejně tak bylo blbě udělat oGTT tak brzy, protože porucha tolerance se většinou projeví až po 24. týdnu. Takže jsem poslední 3 týdny těhu držela dietu, alespoň neměl kluk problém s poporodní adaptací a hypoglykemie.
Takže si se cítila v pohodě, ale měla jsi cukr v moči, to je podle mě důvod k ogtt.
Já nejsem odmítač různých vyšetření, jen zkrátka si nemyslím, že je potřeba dělat zrovna některá vyšetření úplně všem a ještě vzbuzpovat dojem, že nemůžu mít po tom vyšetření žádné vedlejší účinky.

Ja to beru tak,ze vzdy musi u mne prevazovat POZITIVA NAD NEGATIVY u toho daneho vysetreni a pokud neprevazuuji,odmitam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
6.1.11 16:47

Zpšt k plínám :wink:
Co byste mi poradily na noc? BBH, BE jsou už skoro malý, takže tam nic navíc nedám. Bum hugger, či jak se píše a Air hour se nám v sušce trochu srazily a moc navíc tam toho nenacpu. Navíc syn se nějak v noci rozčůral a to co běžně stačilo - např. BBH + bambusová vkládačka Baby Lucy ani náhodou nestačí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
6.1.11 16:56
Oskárek píše:
Zpšt k plínám :wink:
Co byste mi poradily na noc? BBH, BE jsou už skoro malý, takže tam nic navíc nedám. Bum hugger, či jak se píše a Air hour se nám v sušce trochu srazily a moc navíc tam toho nenacpu. Navíc syn se nějak v noci rozčůral a to co běžně stačilo - např. BBH + bambusová vkládačka Baby Lucy ani náhodou nestačí :roll:

Uber tekutin. :mrgreen:
Ne vážně, já teda dávám tu airhour, do toho dva twofoldy a jednu bambinex vkládačku. A nebo Bamboo extra a do toho přicpu malou BI a jednu samo domna delší bambusovou vkládačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.1.11 17:00
Mirii píše:
Bruni to verim…me proste porad zarazi ta drzost v CR…mne se teda po CR styska dost,ale kdyz tam jsem jen mesic,tak jsem vylecena na hodne dlouho. Lidi jsou tam taaak zly a hnusny :roll:

To je pravda :-( A jinde jsou na sebe hodnější? Třeba v zájmových spolcích? Já mám zkušenosti s kynologií a občas škoda mluvit. Ale to by bylo na přesun do psích látek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22590
6.1.11 17:03

Se omlouvam za spam,ale nemate nahodou nekdo tohohle kralika doma?
 http://lh4.ggpht.com/…DSC05538.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.1.11 17:10
Mirii píše:
Se omlouvam za spam,ale nemate nahodou nekdo tohohle kralika doma?

Já ne, já mám českýho luštiče :mrgreen: http://kralik.plivnik.cz/vzornik/cl.jpg

• Citovat
  • Upravit
8651
6.1.11 17:13
Brunifid píše:
Mirii píše:
Bruni to verim…me proste porad zarazi ta drzost v CR…mne se teda po CR styska dost,ale kdyz tam jsem jen mesic,tak jsem vylecena na hodne dlouho. Lidi jsou tam taaak zly a hnusny :roll:
To je pravda :-( A jinde jsou na sebe hodnější? Třeba v zájmových spolcích? Já mám zkušenosti s kynologií a občas škoda mluvit. Ale to by bylo na přesun do psích látek :mrgreen:

V UK to zrovna v kynologii není o mnoho lepší. Byla jsem tam před pár lety na dva měsíce v jedné ch.st., majitelé měli mimo jiné CC fenu z Cruft's, po výstavách jsme jezdili furt. Takové to pomlouvání je tam stejné jako u nás a navíc mnohem víc „ksichtoví“ rozhodčí. A taková perlička – na výstavách tam psi vpodstatě musí být na tzv. „bench“, což je takový jakoby otevřený kotec označený katalogovým číslem, aby si psa mohl kdokoliv přijít prohlídnout. Není to hned u kruhu, takže tam člověk musí psa někdy nechat samotného, když nemá dost pomocníků. A prý se stalo, že tam psovi někdo v nestřežené chvíli nastřihl nůžkama ucho, strčil něco, že se pes poblil a pokadil, takže nemohl do kruhu, píchl do tlapky, aby kulhal atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.1.11 17:29

ivuska.h Přesunula jsem to do psích látek, než nám tu zas někdo vynadá a vyhodí nás :mrgreen:

Jinak k tématu: Dneska jsem do kočárku dala Disana vázačku, do toho Kikko bambus čtverec narovno, do něj radši dlouhou BI vkládačku, navrch fleesovou separačku. A na to vlňáčky. Asi těm vázačkám přijdu na chuť :pankac:

Jo a co je s mýma vochomůrkama?!?!?!?! 8-o

• Citovat
  • Upravit
8651
6.1.11 17:42
Brunifid píše:
ivuska.h Přesunula jsem to do psích látek, než nám tu zas někdo vynadá a vyhodí nás :mrgreen:

Jinak k tématu: Dneska jsem do kočárku dala Disana vázačku, do toho Kikko bambus čtverec narovno, do něj radši dlouhou BI vkládačku, navrch fleesovou separačku. A na to vlňáčky. Asi těm vázačkám přijdu na chuť :pankac:

Jo a co je s mýma vochomůrkama?!?!?!?! 8-o

Hoď prosím link, já to nemůžu najít, ten čoklí klub :lol:

Muchomůrky – je ještě nastřiháno na několik kusů, ale je problém s patentkama, máme teď patentkovou krizi, než dorazí další várka (snad brzo) a jediné, co se k tomu našlo, byly červené a prý to ale nevypadá moc dobře… Tak leda by ti to nevadilo, jinak je budeme dělat, až bude nějaká jiná barva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.1.11 17:52

Katy, jaká je ta bambinex vkládačka po vícero vypráních? Saje něco? Já jsem teď jednu koupila na zkoušku, ale ještě čeká v prádle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
6.1.11 17:55
Gladys píše:
Katy, jaká je ta bambinex vkládačka po vícero vypráních? Saje něco? Já jsem teď jednu koupila na zkoušku, ale ještě čeká v prádle.

Gladys já jsem s nimi spokojená, dle mě něco sajou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.1.11 18:05
ivuska.h píše:
Hoď prosím link, já to nemůžu najít, ten čoklí klub :lol:Muchomůrky – je ještě nastřiháno na několik kusů, ale je problém s patentkama, máme teď patentkovou krizi, než dorazí další várka (snad brzo) a jediné, co se k tomu našlo, byly červené a prý to ale nevypadá moc dobře… Tak leda by ti to nevadilo, jinak je budeme dělat, až bude nějaká jiná barva.

Link TADY .
V pohodě, to jsem potřebovala slyšet, že vochomůrky budou. Já na ně nespěchám, takže až to bude, tak to bude, jen mi je nenechej všechny vyprodat nebo si to hodím :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29730
6.1.11 18:14

Teda pres deset stranek! :mrgreen: To doctu tak o pulnoci…
Holky ja jsem fakt blb. Na dnesek jsem naplanovala celodenni nakupni silenstvi na Chodove, M a T budou mit narozky… no a v aute si vzpomenu, ze batoh, ktery jsem balila, abychom tam prezili, zustal doma. Takze zadny jidlo, zadna lzicka, bryndak ani PLINA! Jidlo jsme vyresila, plinu ne. A zirala jsem, dala jsem BI kapsovku, vycpala jen dlouhou konopnou nudli a dala maly bambus ctverec Kikko…sice se to dalo zdimat, ale ven neproslo temer nic, jen navlhly body. A hlavne: zadek suchy a bily jak padly snih!!! :mrgreen: Tak nevim, jestli to neni i separackou BM, na kterou jsem tu chtela puvodne nadavat, protoze se mi zda oproti viskozam Popo hodne neprijemna a jeste pruhlednejsi :mrgreen: Mel to na zadku neco pres 6 hodin :oops:

K tomu octu…ma to nekdo fakt vyzkouseny? Ja ho pouzivam, ale na pliny ne. Na pliny mam od Lotties zmekcovadlo, mrknete na to. Davkovani fakt minimalni, takze jedna flaska vydrzi snad nadosmrti :mrgreen: Akorat ty pliny nejsou jak vanek, ale staci o dost min zmoulani, nez bez toho.

Bambuzle…mne by zajimalo, jak je mozny, ze nekomu vypelichaji a nekomu ne? Ja je mam fakt jak novy a to uz je mam na druhy dite! Peru teda v Ekoveru, driv v Sodasanu a jeste predtim v nejakym italskym eko prasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure