Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
petka.konecna píše:
TBC - malá je naočkováná, ale jen mojí hloupostí- chtěla jsem odložit očkování, to mi v porodnici sice vyhověli, ale keců plnou hubu (navíc jednou chtěli malou odnést na „nějaké“ vyšetření a když jsem se ptala na jaké tak mi sestra nebyla schopná říct co jí budou dělat, tak jsem jí řekla že jdu s ní a sestra odešla a už se neukázala - co jí asi chtěli dělat, že?
![]()
No a při propuštění mě nechali podepsat papír že příjdu do měsíce z holkou na očkování, jinak že to hlásí na sociálku a hygienu když nepříjdu. No a já prvorodička zblbnutá kde čím jsem tam naklusala jak měla malá měsíc. Doteď to nemá pořádně zahojené.Hexa očkujeme, teďkom jsme po druhé vakcíně a asi tam malá nechala svou dobrou náladu protože už je od čtvrtka nepříčetná! Třetí dávka a konec. Priorix budu dávat až později, protože si myslím že tyhle nemoci nejsou hrozné a tuším že každý jsme je v mládi prodělali a bez následků - takže to nebudu dávat asi vůbec - jen to musím nějak probrat s Dr. páč ta by očkovala i to co se nemusí a když jsem jí říkala že máme odložené TBC tak na mě taky koukala jak na vraha.
Víš o tom, že při nezhojené TBC chráničce se Hexa nemá očkovat? ![]()
Asha, Ivuska.h - doktorka řekla že už je to dobrý - já teda nevím jak moc to má být zahojené nebo ne. Má tam takové červený stroupek ještě, který sem tam ještě upadne po koupání.
EDIT - jo ten priorix jsem tak myslela, odložit to na pozdějio.
petka.konecna píše:
Asha, Ivuska.h - doktorka řekla že už je to dobrý - já teda nevím jak moc to má být zahojené nebo ne. Má tam takové červený stroupek ještě, který sem tam ještě upadne po koupání.
Pokud uz neni zadna reakce. Neni boulicka a idealne je to uplne zahojeny. Ja nechapu, kam ti dri furt tak spechaji…pak se stane pruser a jsou z obliga, ze jo…
asha píše:petka.konecna píše:Pokud uz neni zadna reakce. Neni boulicka a idealne je to uplne zahojeny. Ja nechapu, kam ti dri furt tak spechaji…pak se stane pruser a jsou z obliga, ze jo…
Tak ideálně zahojené to teda nevím kdy bude - maželova sestra má 12 let - byla loni tuším na nějaké přeočkování TBC (to se to ještě dělalo) a od té doby jí z toho ramene furt teče hnis, krev, hnis, krev … a má to takové škaredé docela
asha píše:petka.konecna píše:Pokud uz neni zadna reakce. Neni boulicka a idealne je to uplne zahojeny. Ja nechapu, kam ti dri furt tak spechaji…pak se stane pruser a jsou z obliga, ze jo…
Bouličku teda nemá, jen stroupek, který sem tam upadne a udělá se nový ![]()
petka.konecna píše:asha píše:Tak ideálně zahojené to teda nevím kdy bude - maželova sestra má 12 let - byla loni tuším na nějaké přeočkování TBC (to se to ještě dělalo) a od té doby jí z toho ramene furt teče hnis, krev, hnis, krev … a má to takové škaredé docelapetka.konecna píše:Pokud uz neni zadna reakce. Neni boulicka a idealne je to uplne zahojeny. Ja nechapu, kam ti dri furt tak spechaji…pak se stane pruser a jsou z obliga, ze jo…
Ona tam probiha docela bourliva reakce, je to ziva vakcina. Takze kdyz do toho lupnes jeste neco, muze to zpusobit potize. Kamosky holcice takhle po case nasli bouli, kterou ji snad dvakrat operovali… Tyna mela reakci az skoro ve 3 mesicich (nechala jsem ji naockovat v 5ti tydnech, jeste jsem po tom tak nepatrala a stehovali jsme se do It.). Kdybych ji nechala naockovat treba den predem, tak si to hodim…pac mela silenou reakci az do tech 8mi mesicu.
petka.konecna píše:asha píše:Bouličku teda nemá, jen stroupek, který sem tam upadne a udělá se novýpetka.konecna píše:Pokud uz neni zadna reakce. Neni boulicka a idealne je to uplne zahojeny. Ja nechapu, kam ti dri furt tak spechaji…pak se stane pruser a jsou z obliga, ze jo…
Tak to uz celkem jde…uz s tim stejne nic neudelas, tak si nelam hlavu, tyhle stroupky uz jsou snad ok, pokud pod tim nic nema.
Asha - jako vrátit to nejde, ale musím být pro druhé dítě chytřejší
- i když v případě TBC už je to jedno, už se to neočkuje vůbec že ![]()
ivushko, díky za dovysvětlení, já věděla, že se tam něco děje, něco uzavírá, ale nevěděla co. ![]()
tbc, mě dítě naprosto regulérně v 5 ráno unesli, už byli u dětských vyskládaný jak salámy, šarže v očkováku, já přijdu ze záchoda, dítě nikde, tak jsem běžela… Jako pak nikdo nedržkoval, podepsala jsem papír a po 6 týdnech se stala oficiálně kriminálním živlem (lhůta na očkování byla do 6 týdnů). No a teď už živel nejsem, juchů ![]()
Já se zase nechala vydeptat reklamama na prevenar a ještě jsem ho nechávala dávat společně s hexou
Příští by ho dostal jen v případě indikací, jinak ne. I tu hexu se chystám trochu očesat, do roka mi přijde třeba ta žloutenka zbytečná. A celkově zvažuju nechat to očkovat až malinko ppozději, aspoň od toho půl roka. Muž má sníženou buněčnou imunitu, nevím, jak moc je to dědičné, ale chci dát dítěti pár měsíců prostor, aby se případně projevilo
A dítě hlásí čurání i venku. Ach jo
Připadala jsem si jak tyran, když několikrát hlásil a já ho musela nechat udělat do plíny ![]()
ivuska.h píše:Alpaka píše:ivuska.h píše:Co přesněji je myšleno krevní spojkou náhodou nevíš?Gladys píše:
priorix, máme předběžně odložený na neurčito, před dokončeným 2.r bych ho nedala, je to živá vakcína, prý podaná až po tom 2r je snášená lépe jak v tom doporučeném rozmezí 15-18m. Má to cosi ještě společného s imunitou, ale už si to nepamatujuJde tam o to, že po 2. roce je už uzavřená krevní spojka mezi mozkem a krevním oběhem, takže případné neurologické vedlejší účinky té živé vakcíny jsou mnohem vzácnější.
Klárka ještě očkováno nemá, budeme dávat asi na jaře. TBC nemá ani jeden.Hematoencefalická bariéra, viz např. industry.biomed.cas.cz/kamil/filedb/download.php?file=368 , cituji: „rozhraní mezi krví, liguorem, extraceculární tekutinou, glyemi a neurony“ … „hematocefalická bariéra se tvoří s věkem (…)“. Vývoj bariéry je ukončen kolem 2. roku věku.
Nebo též http://cs.wikipedia.org/…bari%C3%A9ra
Ale teoreticky by pak mělo být dítě i odolnější vůči neurologickým následkům těchto nemocí. Myslím především spalničky. Toho já se nejvíc bojím. Pakliže by po druhém roce němělo mít neurologické komplikace spalniček, tak už budu rovnou očkovat až před pubertou jen zarděnky/příušnice(holku/kluka)
petka.konecna píše:
Asha - jako vrátit to nejde, ale musím být pro druhé dítě chytřejší- i když v případě TBC už je to jedno, už se to neočkuje vůbec že
Pokud te to zajima nejak hloubejs, tak na BC jsou dobry diskuze o ockovani (specialne prospevky od Llevelyn). Tady se to pokazdy nejak zvrhne.
Alpaka píše:ivuska.h píše:Ale teoreticky by pak mělo být dítě i odolnější vůči neurologickým následkům těchto nemocí. Myslím především spalničky. Toho já se nejvíc bojím. Pakliže by po druhém roce němělo mít neurologické komplikace spalniček, tak už budu rovnou očkovat až před pubertou jen zarděnky/příušnice(holku/kluka)Alpaka píše:ivuska.h píše:Co přesněji je myšleno krevní spojkou náhodou nevíš?Gladys píše:
priorix, máme předběžně odložený na neurčito, před dokončeným 2.r bych ho nedala, je to živá vakcína, prý podaná až po tom 2r je snášená lépe jak v tom doporučeném rozmezí 15-18m. Má to cosi ještě společného s imunitou, ale už si to nepamatujuJde tam o to, že po 2. roce je už uzavřená krevní spojka mezi mozkem a krevním oběhem, takže případné neurologické vedlejší účinky té živé vakcíny jsou mnohem vzácnější.
Klárka ještě očkováno nemá, budeme dávat asi na jaře. TBC nemá ani jeden.Hematoencefalická bariéra, viz např. industry.biomed.cas.cz/kamil/filedb/download.php?file=368 , cituji: „rozhraní mezi krví, liguorem, extraceculární tekutinou, glyemi a neurony“ … „hematocefalická bariéra se tvoří s věkem (…)“. Vývoj bariéry je ukončen kolem 2. roku věku.
jó? Diskutujte, zajímáte mě
Právě ty spalničky mi též straší ve věži, kdyby byla monovakcína na ně, tak bych do nich šla, ale v Čechách je homologovaná jen na zarděnky a příušnice
A nám už do těch dvou let zbývá jen 3m. No ale co spalničky v dospělosti? Příušnice v dospělosti u kluka průser, neštovice u obou pohlaví, zarděnky v těhotenství… Takže kdyby v dospělosti chytil spalničky, tak též očekávám, že by to asi nebyla procházka růžovým sadem.
Alpaka píše:ivuska.h píše:Ale teoreticky by pak mělo být dítě i odolnější vůči neurologickým následkům těchto nemocí. Myslím především spalničky. Toho já se nejvíc bojím. Pakliže by po druhém roce němělo mít neurologické komplikace spalniček, tak už budu rovnou očkovat až před pubertou jen zarděnky/příušnice(holku/kluka)Alpaka píše:ivuska.h píše:Co přesněji je myšleno krevní spojkou náhodou nevíš?Gladys píše:
Jj, tak to mam v planu jak u Tyny, tak u Bena. Mates holt dostal vsechno, jak nakazali, ja se vzpamatovala az u Tyny. (no aspon ma HIB…)
Gladys píše:Alpaka píše:jó? Diskutujte, zajímáte měivuska.h píše:Ale teoreticky by pak mělo být dítě i odolnější vůči neurologickým následkům těchto nemocí. Myslím především spalničky. Toho já se nejvíc bojím. Pakliže by po druhém roce němělo mít neurologické komplikace spalniček, tak už budu rovnou očkovat až před pubertou jen zarděnky/příušnice(holku/kluka)Alpaka píše:ivuska.h píše:Co přesněji je myšleno krevní spojkou náhodou nevíš?Gladys píše:
Nebo též http://cs.wikipedia.org/…bari%C3%A9raPrávě ty spalničky mi též straší ve věži, kdyby byla monovakcína na ně, tak bych do nich šla, ale v Čechách je homologovaná jen na zarděnky a příušnice
A nám už do těch dvou let zbývá jen 3m. No ale co spalničky v dospělosti? Příušnice v dospělosti u kluka průser, neštovice u obou pohlaví, zarděnky v těhotenství… Takže kdyby v dospělosti chytil spalničky, tak též očekávám, že by to asi nebyla procházka růžovým sadem.
Na spalnicky se vybodni, mam pocit, ze zrovna ty delaji v ocku ty potize, ale nejsem si jista. Kazdopadne znam lidi, co by si je radi nasli v prirodni forme a ony nejsou k sehnani ![]()
Mmch. zardenky (vakcina) nejsou k sehnani!!!!!!! Nebo UZ JO?
A spalnicky…ja je jako dite nejspis nemela, ockovana nejsem…hmmmmm ![]()