Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4509
11.1.11 14:25
ivuska.h píše:
lenholka píše:
Muzu vedet proc nedavate ockovat proti tbc?? me docela strasite… ja teda stepu nechala normalne ockovat, by me ani nenapadlo ze to muze byt taky spatne…Ivusko chtela jsem se zeptat, na novoro plenkach mas krasny vzory, napr. veskery prouzky jsou uzasny, budou taky na jednovelikostnich??

Očkování proti TBC se mi zdá u našich dětí zatím zbytečné, nepohybují se v rizikovém prostředí (na nákažení se TBC je zapotřebí několikahodinový pobyt v uzavřeném prostoru s člověkem s otevřenou formou). Naočkujeme pravděpodobně až před začátkem školní docházky.

Proužky – jestli myslíš ty Pomeranč a čokoláda, Pistácie a čokoláda atd., ty normálně v jednovel. verzi jsou, v pátek jich bylo na eshopu asi 8, jsou holt vždycky brzo pryč, musíš číhat :mrgreen:

no neke, ja mam pocit ze tam porad brejlim a nic, no dobraaaa pritvrdim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
11.1.11 14:26

a s tou tuberou, ja si nejsem jista ze musi byt nekolikahodinovy pobyt a jeste v uzavreny mistnosti, toho se docela bojim ze na me nekdo neco prskne ptz to clovek chyti ani nevim jak, viz moje kolegyne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.1.11 14:28
ivuska.h píše:
asha píše:
ivuska.h píše:
asha píše:No to je ale fakt hrich, ten vzor je uzasny! Bych brala AIO :mrgreen:
Mám tady i lepší :mrgreen:
Tak na lebky nastesti nejsem :-P Ale provokace az hanba teda!!! A pak napises, ze to nemas certifikovany :cert: :mrgreen:
Nemám, no. Certifikace barvené látky vyjde cca kolem 6000 Kč za jeden vzor, takže to není zatím reálné.

Hele a myslíš, že paní Medley ty certifikace na ty látky má? Koukala jsem že v nabídce má třeba AIO sloníky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.1.11 14:29
lenholka píše:
Muzu vedet proc nedavate ockovat proti tbc?? me docela strasite… ja teda stepu nechala normalne ockovat, by me ani nenapadlo ze to muze byt taky spatne…Ivusko chtela jsem se zeptat, na novoro plenkach mas krasny vzory, napr. veskery prouzky jsou uzasny, budou taky na jednovelikostnich??

Tak hlavni duvod je ten, ze soucasna vakcina je neucinna na novy kmeny TBC, co se sem dostavaji z vychodu. Proto se taky vyviji nova a proto taky se prestali ockovat novorozenci v porodnici (nehlede na vedlejsi ucinky, ktery znamenali kolikrat dlouhy odklady dalsiho ockovani…k tomu jen tolik, ze puvodne se ockovani presunulo az po zakladnim ocko, ted je to myslim uplne nepovinny).
K nakazeni je treba byt v delsim kontaktu s nekym, kdo ma otevrenou formu TBC. To je pro maly mimino minimalni riziko. Samozrejme jsou rizikovy skupiny a tam se to hlida. A pokud vim, ze TBC ma teticka, tak to taky necham nastrelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.1.11 14:31
Katy2 píše:
ivuska.h píše:
asha píše:
ivuska.h píše:
Tak na lebky nastesti nejsem :-P Ale provokace az hanba teda!!! A pak napises, ze to nemas certifikovany :cert: :mrgreen:
Nemám, no. Certifikace barvené látky vyjde cca kolem 6000 Kč za jeden vzor, takže to není zatím reálné.
Hele a myslíš, že paní Medley ty certifikace na ty látky má? Koukala jsem že v nabídce má třeba AIO sloníky. :mrgreen:

O pani M. jsem hodne cetla a moje sympatie nema…(ted doufam, ze sem chodi :mrgreen: , ale co, treba zmenim nazor :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
11.1.11 14:33
O pani M. jsem hodne cetla a moje sympatie nema…(ted doufam, ze sem chodi :mrgreen: , ale co, treba zmenim nazor :mrgreen: )

da se to nekde najit?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.1.11 14:34
asha píše:
Katy2 píše:
ivuska.h píše:
asha píše:
ivuska.h píše:
Hele a myslíš, že paní Medley ty certifikace na ty látky má? Koukala jsem že v nabídce má třeba AIO sloníky. :mrgreen:
O pani M. jsem hodne cetla a moje sympatie nema…(ted doufam, ze sem chodi :mrgreen: , ale co, treba zmenim nazor :mrgreen: )
:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: No nevím o tom že by tady chodila, ale možná jí tim přivoláme. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.1.11 14:35
Katy2 píše:
ivuska.h píše:
asha píše:
ivuska.h píše:

Sloníky?

Nicméně k této otázce se nebudu vyjadřovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.1.11 14:38
lenholka píše:
a s tou tuberou, ja si nejsem jista ze musi byt nekolikahodinovy pobyt a jeste v uzavreny mistnosti, toho se docela bojim ze na me nekdo neco prskne ptz to clovek chyti ani nevim jak, viz moje kolegyne :nevim:

TBC není prudce nakažlivá choroba toho typu, že na tebe někdo kýchne a máš ji. Cituji např. "TBC se tedy přenáší vzduchem. Dobrou zprávou je fakt, že k nakažení nestačí krátkodobý kontakt se zdrojem infekce. Je potřeba být v kontaktu s nemocným alespoň čtyři hodiny, jinak se tuberkulózní bacily do našeho organismu nedostanou. Při delším styku s nemocným tedy riziko roste. Proto je velmi nepravděpodobné, že byste se nakazili TBC v metru, tramvaji či vlaku. " Však si zkus kolem toho zagooglit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.1.11 14:43
lenholka píše:
da se to nekde najit?? :mrgreen:

Myslim, ze na Rodine na ni nenechali nit suchou. :mrgreen: Ale uz je to davno. Mne to uplne stacilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.1.11 14:46
ivuska.h píše:
lenholka píše:
a s tou tuberou, ja si nejsem jista ze musi byt nekolikahodinovy pobyt a jeste v uzavreny mistnosti, toho se docela bojim ze na me nekdo neco prskne ptz to clovek chyti ani nevim jak, viz moje kolegyne :nevim:
TBC není prudce nakažlivá choroba toho typu, že na tebe někdo kýchne a máš ji. Cituji např. "TBC se tedy přenáší vzduchem. Dobrou zprávou je fakt, že k nakažení nestačí krátkodobý kontakt se zdrojem infekce. Je potřeba být v kontaktu s nemocným alespoň čtyři hodiny, jinak se tuberkulózní bacily do našeho organismu nedostanou. Při delším styku s nemocným tedy riziko roste. Proto je velmi nepravděpodobné, že byste se nakazili TBC v metru, tramvaji či vlaku. " Však si zkus kolem toho zagooglit :)

Presne. Kdyz jsem zadala v porodnici, aby mi neockovali holku, dr. na mne koukala jako na vraha. Kamosku o pul roku dyl vydeptala tak (ze zabije svoje dite pri prvni jizde autobusem), ze nakonec ockovala. No a ted se neockuje. Asi uz je v autobusech bezpecno :mrgreen: Rada bych si s tou pani dr. pokecala, nanestesti jsem uz u B. nemela tu cest, tam uz to brali jako hotovku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
11.1.11 15:11

Tak u nas se taky TBC neockuje a jsem za to rada :dance:
Holky jak jsem tu par dni zpet umirala,tak ted nam umira manza s horeckama v praci a uz i starsi :zed: , uz se chudinka 3 x pozvracela a ma pres 39. Jsem ji dala paralen cioek a ted mi snedla talir rizku s bramborem :oops: a uz tu zase beha jak nic. Ach jo, tak ted se jen modlim,at to nema malicka,protoze jinak si to asi hodim :roll: a to jsme meli jit zitra ockovat,takze to zase rusime :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
11.1.11 15:14

TBC - malá je naočkováná, ale jen mojí hloupostí :oops: - chtěla jsem odložit očkování, to mi v porodnici sice vyhověli, ale keců plnou hubu (navíc jednou chtěli malou odnést na „nějaké“ vyšetření a když jsem se ptala na jaké tak mi sestra nebyla schopná říct co jí budou dělat, tak jsem jí řekla že jdu s ní a sestra odešla a už se neukázala - co jí asi chtěli dělat, že? :cert: :cert:
No a při propuštění mě nechali podepsat papír že příjdu do měsíce z holkou na očkování, jinak že to hlásí na sociálku a hygienu když nepříjdu. No a já prvorodička zblbnutá kde čím jsem tam naklusala jak měla malá měsíc. Doteď to nemá pořádně zahojené.

Hexa očkujeme, teďkom jsme po druhé vakcíně a asi tam malá nechala svou dobrou náladu protože už je od čtvrtka nepříčetná! Třetí dávka a konec. Priorix budu dávat až později, protože si myslím že tyhle nemoci nejsou hrozné a tuším že každý jsme je v mládi prodělali a bez následků - takže to nebudu dávat asi vůbec - jen to musím nějak probrat s Dr. páč ta by očkovala i to co se nemusí a když jsem jí říkala že máme odložené TBC tak na mě taky koukala jak na vraha.

• Citovat
  • Upravit
10652
11.1.11 15:19

firma M. - zrovna jsem koukala holky na ty jedny svrchňáče co jsem si jediné nechala od této firmy (jinak to šlo vše z domu hned) a to teda i já co jsem amatér bych je udělala asi lépe :nevim: hlavně ty sucháče přišitý ledabile to je děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.1.11 15:21
petka.konecna píše:
TBC - malá je naočkováná, ale jen mojí hloupostí :oops: - chtěla jsem odložit očkování, to mi v porodnici sice vyhověli, ale keců plnou hubu (navíc jednou chtěli malou odnést na „nějaké“ vyšetření a když jsem se ptala na jaké tak mi sestra nebyla schopná říct co jí budou dělat, tak jsem jí řekla že jdu s ní a sestra odešla a už se neukázala - co jí asi chtěli dělat, že? :cert: :cert:
No a při propuštění mě nechali podepsat papír že příjdu do měsíce z holkou na očkování, jinak že to hlásí na sociálku a hygienu když nepříjdu. No a já prvorodička zblbnutá kde čím jsem tam naklusala jak měla malá měsíc. Doteď to nemá pořádně zahojené.Hexa očkujeme, teďkom jsme po druhé vakcíně a asi tam malá nechala svou dobrou náladu protože už je od čtvrtka nepříčetná! Třetí dávka a konec. Priorix budu dávat až později, protože si myslím že tyhle nemoci nejsou hrozné a tuším že každý jsme je v mládi prodělali a bez následků - takže to nebudu dávat asi vůbec - jen to musím nějak probrat s Dr. páč ta by očkovala i to co se nemusí a když jsem jí říkala že máme odložené TBC tak na mě taky koukala jak na vraha.

Peti, ale kdyz to jeste nemela zahojeny, tak ji ockovat nemeli! Co ti na to rekli? Takhle ma T. prvni HIB az po 8. mesici.

edit…MMR (Priorix) je povinny. Neni jen stanovena horni vekova hranice. Takze ja bych vubec nemluvila s dr. o neockovani (pokud neni fakt vstricna), jen o odlozeni.
(sama teda pevne doufam, ze az dojde k lamani chleba, bude k dostani monovakcina proti zardenkam a priusnicim, ted jsou snad jen ty priusnice)…myslim si to, co ty.

Příspěvek upraven 11.01.11 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí