Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
asha píše:ivuska.h píše:Aha, takze ty to nemuzes sit pro obchod, ale na Fleru to byt muze jako soukromy prodej? No to je otravny teda. Jsem se prave divila, ze na vlozkach je mas a na plinach ne…asha píše:Bubáků tu mám teď několik metrů, jenže nejsou certifikovaní, takže jsou dobří tak akorát na vložky nebo pro vlastní potřebu
Holky mne se desne libi tyhle bubaci, nemate tip, kdo je jeste sije?
http://www.fler.cz/…15kg-1305457No co, aspoň zas něco po sto letech ušiju vlastním děckám.
No dle zákona se z necertifikovaného materiálu oděvy (tedy i plínky) pro děti do 3 let nesmí prodávat vůbec (pokud pominu, když třeba na MMB někdo prodá doma šitou plínku po svém dítěti).
ivuska.h píše:asha píše:No dle zákona se z necertifikovaného materiálu oděvy (tedy i plínky) pro děti do 3 let nesmí prodávat vůbec (pokud pominu, když třeba na MMB někdo prodá doma šitou plínku po svém dítěti).ivuska.h píše:Aha, takze ty to nemuzes sit pro obchod, ale na Fleru to byt muze jako soukromy prodej? No to je otravny teda. Jsem se prave divila, ze na vlozkach je mas a na plinach ne…asha píše:Bubáků tu mám teď několik metrů, jenže nejsou certifikovaní, takže jsou dobří tak akorát na vložky nebo pro vlastní potřebu
http://www.fler.cz/…15kg-1305457No co, aspoň zas něco po sto letech ušiju vlastním děckám.
No vidis a pritom co vim, tak na jednorazovy pliny se tohle nevztahuje, tam se jede podle norem hygienickych vyrobku (treba jako vlozky).
ahoj!
Katy, tak si myslím, že neluš bude na tom podobně jako eli. mě teda nechce jíst od porodky a je to furt horší. vpodstatě jí od tří týdnů stejné množství mlíka - teď poslední dny ještě míň. vypije 40ml a už nechce. na jídlo jí pořád budím, páč jinak by taky nejedla snad vůbec. kolik ti takhle eli pila? mě neluše přibírá jen díky tomu, že trousí jednou za uherák a tak i ty drtky co pije pořádně využije.
už mě to odsávání ale přestává bavit, člověk nemůže bez odsávačky na krok z baráku. tak dumám, že to zabalím. jenže si říkám, aby na té um pak nejedla ještě hůř… ![]()
Zuzu, tak když máte tu flašku, tak není nic jednoduššího, než to vyzkoušet, zda by UM jedla nebo ne
Jako fakt chápu, že to odsávání je naprd. Co třeba jí zkusit dát UM a odsávat jen když jste doma? Kdyby jedla obojí, tak bys nemusela vláčet odávačku s sebou a zároveň by ses „kojení“ úplně nevzdala. A kdyby to nešlo, tak by ti to alespoň částečně snížilo produkci a ten přechod k nekojení by byl pozvolnější
zuzanecka81 píše:
ahoj!
Katy, tak si myslím, že neluš bude na tom podobně jako eli. mě teda nechce jíst od porodky a je to furt horší. vpodstatě jí od tří týdnů stejné množství mlíka - teď poslední dny ještě míň. vypije 40ml a už nechce. na jídlo jí pořád budím, páč jinak by taky nejedla snad vůbec. kolik ti takhle eli pila? mě neluše přibírá jen díky tomu, že trousí jednou za uherák a tak i ty drtky co pije pořádně využije.už mě to odsávání ale přestává bavit, člověk nemůže bez odsávačky na krok z baráku. tak dumám, že to zabalím. jenže si říkám, aby na té um pak nejedla ještě hůř…
Přesně vím, o čem mluvíš, odsávala jsem pár týdnů a stačilo, jsem tak hrozně moc ráda, že se to pak zlomilo a normálně kojím! Je to úplně o něčem jiném, žádné flašky, ohřívadlo, odsávačka. Já bych chtěla kojit co nejdéle to půjde, ale v Tvé situaci úplně chápu, co a proč řešíš.
A víš, že už mě taky napadlo, proč Ti Neluš přibírá tolik víc než Pavlínka? Že je to tím, že Pavlínka kadí 4× denně?
U zvířat se tomu říká konverze krmiva ![]()
ivuska.h píše:asha píše:Bubáků tu mám teď několik metrů, jenže nejsou certifikovaní, takže jsou dobří tak akorát na vložky nebo pro vlastní potřebu
To je necertifikovaný PUL, ti bubáci? Takže bys z toho mohla šít AIO? Nebo je to normálně látka na ty barevné patentkové jako jsou ty muchomůrky?
A tak našít a prodat pod pultíkem by šlo, ne? ![]()
Alpaka ten nocnik se sedatkem jsem zatim neporizovala, ale porad o tom uvazuju, chystame se dost cestovat, a vlacet se po letistich s nocnajzem se mi moc nechce. Zatim jsem koupila jen takovou tu obyc detskou redukci na zachod a funguje to. Clovek musi vic poslouchat
jestli se ale vycural poznam jen z toho, ze zkropi vnitrek prkynka, jinak nee. ![]()
Neno, u nás je vyčurání na redukci jednoduché, on se na pinďu musí vždycky přitom koukat, takže jakmile si začne koukat mezi nohy, tak poznám, že čurá ![]()
Pomoc, ušila jsem si na sebe bič…
Co 5min hlásí kaka, nečurá, nekadí, plínu má suchou… Tak to nebylo přesně to, čeho jsem chtěla docílit ![]()
Gladys píše:
Pomoc, ušila jsem si na sebe bič…Co 5min hlásí kaka, nečurá, nekadí, plínu má suchou… Tak to nebylo přesně to, čeho jsem chtěla docílit
Jak tak čtu, tak bych se asi tak měla víc s tím nočníkem snažit.
POčkám až bude tepleji.
Alpako - priorix teď řeším. Chtěla jsem ho odložit na jaro nebo léto. Ale Tobík chodí do školičky a nosí domů různé bacily. POdle naší MUDr. je lepší očkovat teď v lednu, kdy je nejmíň nemocí. Docela jí důvěřuji.
JInak jsem Poli nenechala očkovat proti TBC.
priorix, máme předběžně odložený na neurčito, před dokončeným 2.r bych ho nedala, je to živá vakcína, prý podaná až po tom 2r je snášená lépe jak v tom doporučeném rozmezí 15-18m. Má to cosi ještě společného s imunitou, ale už si to nepamatuju ![]()
A já se dneska chystám do obchůdku s látkovkama , víte jak se těším? ![]()
Chci tam koupit ten Ulrich (na webu není, ale psala jsem paní a prý ho mají) a pokoukat. Tak držte palce, abych odešla jen s tím Ulrichem
![]()
trochu OT, ale musím se někde pochlubit, co jsem dětem ušila. Tobík si slona hned vzal do školičky. Manžel mně pak volal, že musím ještě slonovi ušít čepici, šálu a kombinézu, aby mu nebyla zima. ![]()