Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jo a priorix u nás, v říjnu když dávala dr. Eli třetí Hexu, tak říkala, že na priorix mi pak zavolá sestra, leden či únor. Jsem jí ale řekla, že jedeme do lázní, na to dr. že uvidíme jak to vyjde. Každopádně jak budeme v lázních, tak očkování nechci, už kvůli reakce, tzn. že u nás priorix nejdříve v březnu, ale pochybuji že bude. Jelikož Týna v lázních vždy onemocní a léčime skoro měsíc, tak nebudu riskovat, že to Eli chytne od ní, v tom případně očkování nejdříve v dubnu. ![]()
Brunifid píše:ivuska.h píše:To je necertifikovaný PUL, ti bubáci? Takže bys z toho mohla šít AIO? Nebo je to normálně látka na ty barevné patentkové jako jsou ty muchomůrky?asha píše:Bubáků tu mám teď několik metrů, jenže nejsou certifikovaní, takže jsou dobří tak akorát na vložky nebo pro vlastní potřebu
Holky mne se desne libi tyhle bubaci, nemate tip, kdo je jeste sije?
http://www.fler.cz/…15kg-1305457No co, aspoň zas něco po sto letech ušiju vlastním děckám.
A tak našít a prodat pod pultíkem by šlo, ne?
Jojo, mám PUL i bavlněný úplet. Pod pultíkem by to šlo, ale já se nechci tady do těch věcí moc zaplétat, navíc dělat to takhle po jednotlivých kusech je dost organizačně náročné.
Gladys píše:
priorix, máme předběžně odložený na neurčito, před dokončeným 2.r bych ho nedala, je to živá vakcína, prý podaná až po tom 2r je snášená lépe jak v tom doporučeném rozmezí 15-18m. Má to cosi ještě společného s imunitou, ale už si to nepamatuju
Jde tam o to, že po 2. roce je už uzavřená krevní spojka mezi mozkem a krevním oběhem, takže případné neurologické vedlejší účinky té živé vakcíny jsou mnohem vzácnější.
Klárka ještě očkováno nemá, budeme dávat asi na jaře. TBC nemá ani jeden.
T. jeste Priorix nema
Furt cekam, ze se neco zmeni…a ono se meni k horsimu
(teda s vakcinama)
ivuska.h píše:Gladys píše:
priorix, máme předběžně odložený na neurčito, před dokončeným 2.r bych ho nedala, je to živá vakcína, prý podaná až po tom 2r je snášená lépe jak v tom doporučeném rozmezí 15-18m. Má to cosi ještě společného s imunitou, ale už si to nepamatujuJde tam o to, že po 2. roce je už uzavřená krevní spojka mezi mozkem a krevním oběhem, takže případné neurologické vedlejší účinky té živé vakcíny jsou mnohem vzácnější.
Co přesněji je myšleno krevní spojkou náhodou nevíš?
očkování - naštěstí mám dr. která to nějak extra neřeší, stačí když jí řeknu, že se mi dítě nezdá a že chci očkování posunout, nikdy nenamítá.
Týnka dostala priorix snad až ve 4 letech, ne li později. Ale tak ona měla hodně odsunuté všechno. První očkování dostala až po roce, kvůli operacím a zdravotního stavu. Tak že když to jde odsunout u jednoho, tak proč by to nešlo i u druhého. ![]()
ivuska.h píše:Brunifid píše:Jojo, mám PUL i bavlněný úplet. Pod pultíkem by to šlo, ale já se nechci tady do těch věcí moc zaplétat, navíc dělat to takhle po jednotlivých kusech je dost organizačně náročné.ivuska.h píše:To je necertifikovaný PUL, ti bubáci? Takže bys z toho mohla šít AIO? Nebo je to normálně látka na ty barevné patentkové jako jsou ty muchomůrky?asha píše:Bubáků tu mám teď několik metrů, jenže nejsou certifikovaní, takže jsou dobří tak akorát na vložky nebo pro vlastní potřebu
Holky mne se desne libi tyhle bubaci, nemate tip, kdo je jeste sije?
http://www.fler.cz/…15kg-1305457No co, aspoň zas něco po sto letech ušiju vlastním děckám.
A tak našít a prodat pod pultíkem by šlo, ne?
No to je ale fakt hrich, ten vzor je uzasny! Bych brala AIO ![]()
Já mám takové bubáky s Finska. ![]()
http://img5.rajce.idnes.cz/…P5200125.JPG
Alpaka píše:ivuska.h píše:Co přesněji je myšleno krevní spojkou náhodou nevíš?Gladys píše:
priorix, máme předběžně odložený na neurčito, před dokončeným 2.r bych ho nedala, je to živá vakcína, prý podaná až po tom 2r je snášená lépe jak v tom doporučeném rozmezí 15-18m. Má to cosi ještě společného s imunitou, ale už si to nepamatujuJde tam o to, že po 2. roce je už uzavřená krevní spojka mezi mozkem a krevním oběhem, takže případné neurologické vedlejší účinky té živé vakcíny jsou mnohem vzácnější.
Hematoencefalická bariéra, viz např. industry.biomed.cas.cz/kamil/filedb/download.php?file=368 , cituji: „rozhraní mezi krví, liguorem, extraceculární tekutinou, glyemi a neurony“ … „hematocefalická bariéra se tvoří s věkem (…)“. Vývoj bariéry je ukončen kolem 2. roku věku.
asha píše:No to je ale fakt hrich, ten vzor je uzasny! Bych brala AIO
Mám tady i lepší ![]()
ivuska.h píše:asha píše:No to je ale fakt hrich, ten vzor je uzasny! Bych brala AIOMám tady i lepší
Tak na lebky nastesti nejsem
Ale provokace az hanba teda!!! A pak napises, ze to nemas certifikovany
![]()
Muzu vedet proc nedavate ockovat proti tbc?? me docela strasite… ja teda stepu nechala normalne ockovat, by me ani nenapadlo ze to muze byt taky spatne…
Ivusko chtela jsem se zeptat, na novoro plenkach mas krasny vzory, napr. veskery prouzky jsou uzasny, budou taky na jednovelikostnich??
lenholka píše:
Muzu vedet proc nedavate ockovat proti tbc?? me docela strasite… ja teda stepu nechala normalne ockovat, by me ani nenapadlo ze to muze byt taky spatne…Ivusko chtela jsem se zeptat, na novoro plenkach mas krasny vzory, napr. veskery prouzky jsou uzasny, budou taky na jednovelikostnich??
Očkování proti TBC se mi zdá u našich dětí zatím zbytečné, nepohybují se v rizikovém prostředí (na nákažení se TBC je zapotřebí několikahodinový pobyt v uzavřeném prostoru s člověkem s otevřenou formou). Naočkujeme pravděpodobně až před začátkem školní docházky.
Proužky – jestli myslíš ty Pomeranč a čokoláda, Pistácie a čokoláda atd., ty normálně v jednovel. verzi jsou, v pátek jich bylo na eshopu asi 8, jsou holt vždycky brzo pryč, musíš číhat ![]()
asha píše:ivuska.h píše:Tak na lebky nastesti nejsemasha píše:No to je ale fakt hrich, ten vzor je uzasny! Bych brala AIOMám tady i lepšíAle provokace az hanba teda!!! A pak napises, ze to nemas certifikovany
![]()
Nemám, no. Certifikace barvené látky vyjde cca kolem 6000 Kč za jeden vzor, takže to není zatím reálné.