Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
tu nasi pracku taky budu muset prohnat
ale to uz rikam dobry tri tejdny a porad nic…tak az prijedem domu…
zuzanecka81 píše:
leni, škoda, že jedeš s mamkou, bych se na tebe zajela podívata do fora chodím, ale vždycky jen vlítnu do známých krámů (dm a ca) a letím pryč
asho, já myslela, esli jí necháváte třeba občas projet jen tak naprázdno či něco takovýho
Chapu…no ja ji nechala project octem, ale jen kdyz jsem prechazela z komerce na eko. Ted ji neprolivam, myslim, ze z Ecoveru tam nic moc nezustane, zvlast gelu, to je hlavne problem prasku. Ale ted jsem koukala, ze je ten plast zevnitr hezky zapraseny, asi na ni vlitnu s hadrem.
Jo a mame mekkou vodu, takze se nezanasi. U nas odchazi pracky na jiny choroby, naposled nam prorezla Whirlpoolka, coz je jejich slabina.
lenholka píše:
Jeeezis zuzko to prece muzes i tak ne?? a treba se priste odhodlam sama vlakemno to asi ne
s tema nasema vlakama
páč já znám osobně jen jednu látkařku, tak by bylo jupí podrbat s někým podobně nemocným
ovšem mi máme teplotu po očkování, takže nikam…
asha píše:zuzanecka81 píše:Chapu…no ja ji nechala project octem, ale jen kdyz jsem prechazela z komerce na eko. Ted ji neprolivam, myslim, ze z Ecoveru tam nic moc nezustane, zvlast gelu, to je hlavne problem prasku. Ale ted jsem koukala, ze je ten plast zevnitr hezky zapraseny, asi na ni vlitnu s hadrem.
leni, škoda, že jedeš s mamkou, bych se na tebe zajela podívata do fora chodím, ale vždycky jen vlítnu do známých krámů (dm a ca) a letím pryč
asho, já myslela, esli jí necháváte třeba občas projet jen tak naprázdno či něco takovýho
Jo a mame mekkou vodu, takze se nezanasi. U nas odchazi pracky na jiny choroby, naposled nam prorezla Whirlpoolka, coz je jejich slabina.
Právě že gely zanáší pračku nejvíc
..I dle opravářů praček by se mělo dodržovat pravidlo 3× v gelu, 1× v prášku…mamce tak gel zaneřádil pračku řádně. Nikde se totiž nepíše že by se to mělo střídat. Třeba i mýdlového slizu je známo, že zanáší pračku a nemělo by se prát pořád jen v něm.
Zuzi čistím pračku jak si vzpomenu..cca 1× za 2měsíce..
zuzanecka81 píše:lenholka píše:páč já znám osobně jen jednu látkařku, tak by bylo jupí podrbat s někým podobně nemocným
Jeeezis zuzko to prece muzes i tak ne?? a treba se priste odhodlam sama vlakemno to asi ne
s tema nasema vlakama
no jo tak to je smula…
vidis ja neznam osobne zadnou latkarku, takovej chudak ja jsem ![]()
zelazuzu píše:asha píše:zuzanecka81 píše:Chapu…no ja ji nechala project octem, ale jen kdyz jsem prechazela z komerce na eko. Ted ji neprolivam, myslim, ze z Ecoveru tam nic moc nezustane, zvlast gelu, to je hlavne problem prasku. Ale ted jsem koukala, ze je ten plast zevnitr hezky zapraseny, asi na ni vlitnu s hadrem.
Jo a mame mekkou vodu, takze se nezanasi. U nas odchazi pracky na jiny choroby, naposled nam prorezla Whirlpoolka, coz je jejich slabina.Právě že gely zanáší pračku nejvíc
Zuzi čistím pračku jak si vzpomenu..cca 1× za 2měsíce..![]()
..I dle opravářů praček by se mělo dodržovat pravidlo 3× v gelu, 1× v prášku…mamce tak gel zaneřádil pračku řádně. Nikde se totiž nepíše že by se to mělo střídat. Třeba i mýdlového slizu je známo, že zanáší pračku a nemělo by se prát pořád jen v něm.
A cim to zanasi? Ted nemyslim komercni gely…
Prasky to zanasi dost, delaji to hlavne ty plnidla.
Mydlo to je jina, to zanasi treba i odtok u umyvadla.
Ja tomu moc neverim, nasi starou pracku jsem necistila nikdy a jela 10 let, pak to prorezlo.
Spis zalezi, jak je tvrda voda.
asha píše:zelazuzu píše:A cim to zanasi? Ted nemyslim komercni gely…asha píše:zuzanecka81 píše:Chapu…no ja ji nechala project octem, ale jen kdyz jsem prechazela z komerce na eko. Ted ji neprolivam, myslim, ze z Ecoveru tam nic moc nezustane, zvlast gelu, to je hlavne problem prasku. Ale ted jsem koukala, ze je ten plast zevnitr hezky zapraseny, asi na ni vlitnu s hadrem.
Jo a mame mekkou vodu, takze se nezanasi. U nas odchazi pracky na jiny choroby, naposled nam prorezla Whirlpoolka, coz je jejich slabina.Právě že gely zanáší pračku nejvíc
Ja tomu moc neverim, nasi starou pracku jsem necistila nikdy a jela 10 let, pak to prorezlo.Spis zalezi, jak je tvrda voda.
No jo, ale prala jsi dřív v gelu
?
Hele opravdu nevím - možná je rozdíl když se pere v eko, či neeko..to se hádat nebudu..Co je v tom gelu že to zanáší pračku se mě neptej
..tomu fakt až tak do hloubky nerozumím..Akorát mamka začla používat gely a pračka do dvou měsíců páchla zatuchlinou a nepomohl ani ocet. No a přišel opravář a první jeho otázka byla v čem pere, že ty gely to dělají.
zelazuzu píše:asha píše:zelazuzu píše:A cim to zanasi? Ted nemyslim komercni gely…asha píše:zuzanecka81 píše:Chapu…no ja ji nechala project octem, ale jen kdyz jsem prechazela z komerce na eko. Ted ji neprolivam, myslim, ze z Ecoveru tam nic moc nezustane, zvlast gelu, to je hlavne problem prasku. Ale ted jsem koukala, ze je ten plast zevnitr hezky zapraseny, asi na ni vlitnu s hadrem.
Ja tomu moc neverim, nasi starou pracku jsem necistila nikdy a jela 10 let, pak to prorezlo.Spis zalezi, jak je tvrda voda.
Hele opravdu nevím - možná je rozdíl když se pere v eko, či neeko..to se hádat nebudu..Co je v tom gelu že to zanáší pračku se mě neptej?
..tomu fakt až tak do hloubky nerozumím..Akorát mamka začla používat gely a pračka do dvou měsíců páchla zatuchlinou a nepomohl ani ocet. No a přišel opravář a první jeho otázka byla v čem pere, že ty gely to dělají.
Hm, mne by to fakt zajimalo, ja mam totiz pocit, ze ten opravar vzdycky rekne to, co se nabizi, my mame zas rekl, ze to delaj ty plnidla v praskach…coz mi teda prijde i logicky. Ona samo pere jen v prasku ![]()
lenholka píše:zuzanecka81 píše:no jo tak to je smula…lenholka píše:páč já znám osobně jen jednu látkařku, tak by bylo jupí podrbat s někým podobně nemocným
s tema nasema vlakama
vidis ja neznam osobne zadnou latkarku, takovej chudak ja jsem
jé , pochopila jsem to dobře , že Zuzanečka je z Ústí a Lenholka z Děčína? ![]()
Jestli jo, tak zdravím
.Jsem původem z UL a mám tam ségru a tchýni . Takže se tam i občas vyskytuju.tedy přesněji - tchýni mám napůl cesty mezi oběma městy.
Pračku jsem v životě nečistila (kromě přihrádek na prášek) - to jsem tedy asi prase ![]()
asha píše:zelazuzu píše:Hm, mne by to fakt zajimalo, ja mam totiz pocit, ze ten opravar vzdycky rekne to, co se nabizi, my mame zas rekl, ze to delaj ty plnidla v praskach…coz mi teda prijde i logicky. Ona samo pere jen v praskuasha píše:zelazuzu píše:A cim to zanasi? Ted nemyslim komercni gely…asha píše:zuzanecka81 píše:Chapu…no ja ji nechala project octem, ale jen kdyz jsem prechazela z komerce na eko. Ted ji neprolivam, myslim, ze z Ecoveru tam nic moc nezustane, zvlast gelu, to je hlavne problem prasku. Ale ted jsem koukala, ze je ten plast zevnitr hezky zapraseny, asi na ni vlitnu s hadrem.
Hele opravdu nevím - možná je rozdíl když se pere v eko, či neeko..to se hádat nebudu..Co je v tom gelu že to zanáší pračku se mě neptej?
Ráďa69 píše:lenholka píše:zuzanecka81 píše:no jo tak to je smula…lenholka píše:páč já znám osobně jen jednu látkařku, tak by bylo jupí podrbat s někým podobně nemocným
s tema nasema vlakama
vidis ja neznam osobne zadnou latkarku, takovej chudak ja jsemjé , pochopila jsem to dobře , že Zuzanečka je z Ústí a Lenholka z Děčína?
Pračku jsem v životě nečistila (kromě přihrádek na prášek) - to jsem tedy asi prase
Jestli jo, tak zdravím.Jsem původem z UL a mám tam ségru a tchýni . Takže se tam i občas vyskytuju.tedy přesněji - tchýni mám napůl cesty mezi oběma městy.
Nejsi sama…ja navic zjistila v jedny diskuzi, ze jsem prase dvojnasobny, protoze necistim ani mycku. Ted po 7mi letech jsme poprvy vyplachli filtr…byl teda skoro cisty ![]()
MYčku tedy čistím , ale rozhodně ne tak jak se píše (tuším ,že jsem četla jednou měsíčně? . Čistím ji tak 2× za rok …Filtr trochu častěji .
Ráďa69 píše:
MYčku tedy čistím , ale rozhodně ne tak jak se píše (tuším ,že jsem četla jednou měsíčně? . Čistím ji tak 2× za rok …Filtr trochu častěji .
A to ji mas zevnitr nejak zaspinenou, nebo pro sichr? A cim to cistis?
No proženu to chemickou sr…ou od Calgonitu - spíš kvůli mastnotě v trubkách…
Ano hlavně skrz tu mastnotu - taky si osobně nedovedu představit, že bych myčku nečistila..Brr..
Já už teď na to kupuju čistič z DM - není drahý, ale stejně mám pocit, že nejlépe to vyčistí Somat - ten je ovšem opravdu chemický a neeko..