Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10713
19.4.11 18:53
petka.konecna píše:
pomeranco - nemáš nějak špatně daný ten odkaz na plínky, mi to nejde otevřít, a já bych se tak ráda podívala :) :)
:zed: ono to ten tajný odkaz z picasy nebere :evil: zkusím to nějak předělat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
19.4.11 19:00
pomeranca píše:
s tou rehabkou teda nevím, sice nestojí na špičkách, ale lozit by už mohl… poprvý se postavil před týnem, tak tomu ještě pár dní dám :nevim: ale doktorka mi tam napsala 10 měs. kojenec, tak bych to neměla zas tak dlouho odkládat :nevim:Teď se tu pokoušel postavit pomocí kancelářské židle - prázdné. Takže jednak se mu to točilo a druhak odjíždělo… a on se vztekal, že mu to nejde. Nevěděla jsem jestli se mám dřív smát, nebo ho zachraňovat :lol:

no stavit se tam můžeš, třeba poradí nějaké motivační cvičení. i když nevím, dneska mi připadá, že se vojtovka předepisuje šmahem na vše… my jsme vojtili a já po všem, co jsem načetla, bych zdravému dítěti vojtovku nenaordinovala…četla jsem o tom moc pěkný článek od nějaké slovenské kapacity…už ho asi nenajdu.
prostě shrnuto: zdravý dítě, pokud se nechá svýmu vývoji a něco nezkazíš ty jako rodič(jako třeba posazování, tahání za ruce) ty drobný nedostatky zvládne samo a samo „vyrehabilituje“
jinak že neleze v 10 měsících není nic zvláštního, kamarádky neleze ani v roce a náš začal v těch 10, sedl si až měsíc na to, a jak teď pěkně cupitá:-) nic mu neuteklo…
jo a ještě si myslím a určitě by to odborník potvrdil - vojtovka vývoj neurychlí nebo jen minimálně…
všechno má svůj čas, určitě se rozleze.
jo a že nesedí? tak to rozhodně není důležitý vývojový stupeň…

abych to shrnula, po tom co teď vím, bych na rhb šla pokud by mi poradili nějaké motivační cvičení, nebo cvičení hrou apod. (jestli něco takovýho teda je…)
ale na vojtovku bych se vykašlala, navíc začít s tak starým dítětem je peklo…
ale to je jen můj názor, jak bych to řešila já…

Příspěvek upraven 19.04.11 v 19:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
19.4.11 19:02

Oskárku na Vojtovku mám stejný názor jako ty, dnes je opravdu módni hit jí předepisovat každému druhému dítěti a pak ti co to potřebují opravdu, tak pro ně místo není. :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
19.4.11 19:14
Oskárek píše:
pomeranca píše:
s tou rehabkou teda nevím, sice nestojí na špičkách, ale lozit by už mohl… poprvý se postavil před týnem, tak tomu ještě pár dní dám :nevim: ale doktorka mi tam napsala 10 měs. kojenec, tak bych to neměla zas tak dlouho odkládat :nevim:Teď se tu pokoušel postavit pomocí kancelářské židle - prázdné. Takže jednak se mu to točilo a druhak odjíždělo… a on se vztekal, že mu to nejde. Nevěděla jsem jestli se mám dřív smát, nebo ho zachraňovat :lol:

no stavit se tam můžeš, třeba poradí nějaké motivační cvičení. i když nevím, dneska mi připadá, že se vojtovka předepisuje šmahem na vše… my jsme vojtili a já po všem, co jsem načetla, bych zdravému dítěti vojtovku nenaordinovala…četla jsem o tom moc pěkný článek od nějaké slovenské kapacity…už ho asi nenajdu.
prostě shrnuto: zdravý dítě, pokud se nechá svýmu vývoji a něco nezkazíš ty jako rodič(jako třeba posazování, tahání za ruce) ty drobný nedostatky zvládne samo a samo „vyrehabilituje“
jinak že neleze v 10 měsících není nic zvláštního, kamarádky neleze ani v roce a náš začal v těch 10, sedl si až měsíc na to, a jak teď pěkně cupitá:-) nic mu neuteklo…
jo a ještě si myslím a určitě by to odborník potvrdil - vojtovka vývoj neurychlí nebo jen minimálně…

abych to shrnula, po tom co teď vím, bych na rhb šla pokud by mi poradili nějaké motivační cvičení, nebo cvičení hrou apod. (jestli něco takovýho teda je…)

Katy2 píše:
Oskárku na Vojtovku mám stejný názor jako ty, dnes je opravdu módni hit jí předepisovat každému druhému dítěti a pak ti co to potřebují opravdu, tak pro ně místo není. :zed: :zed: :zed: :zed:

Aha, tak to teda fakt ještě počkám… díky holky. někde (na emiminu :mrgreen: ) jsem se dočetla, že motivovat k lezení by šlo tak, že se dá dítěti za bodyčko nějaký plyšák :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.4.11 19:14
Mirii píše:
Asho a u tchyne ses sama nebo s DH?Bruni hus ty masozravce,nechej kachnatka mamince :cert: :mrgreen:

No prevazne sama, jen o vikendu budem vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
19.4.11 19:15
pomeranca píše:
petka.konecna píše:
pomeranco - nemáš nějak špatně daný ten odkaz na plínky, mi to nejde otevřít, a já bych se tak ráda podívala :) :)
:zed: ono to ten tajný odkaz z picasy nebere :evil: zkusím to nějak předělat…

ha už to je :dance: ale nic extra tam není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
19.4.11 19:19
pomeranca píše:
Oskárek píše:
pomeranca píše:

Katy2 píše:
Oskárku na Vojtovku mám stejný názor jako ty, dnes je opravdu módni hit jí předepisovat každému druhému dítěti a pak ti co to potřebují opravdu, tak pro ně místo není. :zed: :zed: :zed: :zed:
Aha, tak to teda fakt ještě počkám… díky holky. někde (na emiminu :mrgreen: ) jsem se dočetla, že motivovat k lezení by šlo tak, že se dá dítěti za bodyčko nějaký plyšák :think:

jinak jestli potřebuješ výmluvu, když tam máš napsáno, že je 10měsíční, tak řekni že byl nastydlej, to se stejně nemá cvičit a máš to :-P

každopádně nechci aby to vyznělo, že jsem proti vojtovce obecně, určitě je to geniální cvičení pro ty, u kterých je potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.4.11 19:19
M-a-j-a píše:
Holky a mám ještě jeden dotaz. MYslíte, že mám malé dávat příkrmy 2krát denně? A nevadilo by, že by měla 2krát za den to samé? Já zatím ještě nechci dávat ovoce. Přemýšlím, že ovoce prubnu asi tak za týden až dva. :think: :think:

Na to je jeste brzo. :think: Ja to zavadela pomalu, s kazdym dalsim druhem…jako ovoce a tak. Takze mesic jen obed, pak obcas na svacu ovoce, to nam vydrzelo dlouho. Kolem 10 mesice vecere a v 11 mesicich na snidani kus chleba do ruky. Ale to bylo vlastne jen u Tyny, Mates mel na veceri kasi o dost driv. Ale ta ovocna svaca po mesici od zeleniny taky. A furt jsem k tomu i kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
19.4.11 19:22

My stale jenom kojime, zrat se u nas proste nebude :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.4.11 19:32
Katy2 píše:

Já chodím z malou do MC a hned jak jsme tam byli poprvé, tak nám paní doporučila se stavit na RHB protože malá se nepřetáčela na oběd strany ze zad na bříško.
Teď už to umí, jenže pořád preferuje tu jednu stranu, i když to na druhou umí.

Navíc na tom cvičení je nás 8, a 4 děti mají za sebou RHB s vojtovkou z toho 2 protože se jim dítě nepřetáčelo na obě ruky a maminky si to vydupali.

Tak já nevím, malá se to nakonec naučila sama, ale nepoužívá to tak jak druhou stranu.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
19.4.11 19:34
pomeranca píše:
Aha, tak to teda fakt ještě počkám… díky holky. někde (na emiminu :mrgreen: ) jsem se dočetla, že motivovat k lezení by šlo tak, že se dá dítěti za bodyčko nějaký plyšák :think:

Jako do výstřihu? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10713
19.4.11 20:15
petka.konecna píše:
pomeranca píše:
Jako do výstřihu? :mrgreen:

jako na břicho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
19.4.11 20:17

ahoj!
my máme dokonce v očkováku u kontroly na třech měsících psané: lehká predikace levé strany. doktorka to nehrotila. jen ať prý na ní dáváme pozor, kdyby se to horšilo, tak přijít a řešilo by se. takhle jsme měli jen dávat ke světlu tou méně preferovanou stranou a mávat hračkama taky z té horší strany.
u nás vlastně bylo všechno od začátku špatně a postupně si vždycky všechno vyřeší sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
19.4.11 20:21

tak mala se taky pretaci jenom na jednu stranu, doprava, kdyz ji tahnu za hracku doleva tak rve jak protrzena ze tam proste nechce… no doktorka se me neptala zatim jestli se toci na obe strany tak to neresim a uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
19.4.11 20:30
petka.konecna píše:
Katy2 píše:

Já chodím z malou do MC a hned jak jsme tam byli poprvé, tak nám paní doporučila se stavit na RHB protože malá se nepřetáčela na oběd strany ze zad na bříško.
Teď už to umí, jenže pořád preferuje tu jednu stranu, i když to na druhou umí.

Navíc na tom cvičení je nás 8, a 4 děti mají za sebou RHB s vojtovkou z toho 2 protože se jim dítě nepřetáčelo na obě ruky a maminky si to vydupali.

Tak já nevím, malá se to nakonec naučila sama, ale nepoužívá to tak jak druhou stranu.

NO hele ale podle mě je to normální, vždyť i dospělý preferuje obvykle více jednu stranu. Já na tom fakt nic divného nevidím. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure