Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Taky bych to nějak nehrotila . Kristýna se do rok plazila jak Meresjev , pak začala teprve lézt a celkem zároveň stoupat a chodit začala v 17 a půl měsících. Od narození nás sice sledovala fyzioterapeutka - ale jen proto , že je to spolužačka. Jen ji sledovala (K. byla nedonošená). Vojtovku jsme necvičili a od 15 měsíců jsme chodili na hipoterapii. Ta jí myslím docela nakopla.
Ahoj,
potrebovala bych radu ohledne bavlnenych plinek. Ja jsem prave s plinkami zacala a zatim si tedy vedu dost strasne. Prvni kadeni, pomerne velka naloz (ktera ale u nasi male proste byva), protekla pres ctvercovku slozenou na novosklad i kalhotky PUL a obleceni. Za malou chvilku, prebalovat jsem sla skoro hned. Spinavy bylo vsechno. Vsechno steklo po separacce celulozove Popolini. V cem byla chyba? Je ta separacka oboustranna? Mne se zdalo,ze skrzb nepropustila nic jen to po ni steklo. Taky jsem asi nazavazala spatne ten novosklad. Kolem nozicek trochu pliny koukalo a to by asi nemelo,ze? Jak to ale udelat, kam to zalozit, ty cipy co se pak skladaji pres brisko jsou proste siroke, tak je nejak zatocit? Pliny mam 70 na 70 cm, to myslim neni moc velke. A posledni dotaz z tohoto ranku - jak moc mam utahovat ty svrchnacky? Ja mam pocit,ze to delam moc,ale asi ne, kdyz to proteklo. Taky mam obavy, abych ji moc nestahla. Je to vsechno uplne jine nez s papirovkama na ktere jsem byla zvykla dosud. Prvni dite a prvnich 6 tydnu druheho byly na papirovkach. Taky by me zajimalo, jak casto prebalujete. Vydrzi to aspon 2 hodiny? Mala se mi za dnesek oprudila, coz jsem v zivote s prvorozenou ani dosud s druhorozenou nezazila. Tak jsem prekvapena, a to nemile. Prebaluji porad a stejne opruzena, je to normalni u bavlnenych plinek? Zkousim to tedy jen par dni,ale mam dojem,ze se na to teda nehodim, nejde mi to, mala se mi u skladani do pliny mele, breci, asi nejsem prirozeny tanet - nebo jste to tak take mely zpocatku? Diky moc za rady. Bara
Báro - jak je malá momentálně stará?
Jaké máš ty PUL kalhotky?
Novosklad skládáš takto ?
Já jsem začala látkovat jen se čtverci asi v 6týdnech malé, čtverce jsem měla taky těch 70×70 a ten novosklad nebyl nikdy kolem těch nožiček moc těsnící, ale přes PUL kalhotky mi nikdy nic neuteklo.
Lépe těsnící sklad je na draka , zkus jej.
Separačky jsou z obou stran stejné. Já používám od narození DISANA celulózové, až teď jsem si proprvé koupila popolini viskózové a nikdy jsem neměla pocit že to z nich teče, ani z jedněch.
Ahojky
tak jsme dnes s Maxulím absolvovali seminářek o šátkování a plenky v našem MC
na šátkování jsem byla pochválena
a při plínkách jsem se paní vrhala do tašky s plínkama a nadšeně lovila
a vykládala a samozřejmě jsem nezapoměla vytáhnout svoje dvě chlubící plenky
no paní byla taková vláčná, já jí do toho pořád kecala a více rozváděla
nakonec mi bylo nabídnuto, že bych MOŽNÁ mohla dělat šátkovácí a plenkové seminářky já, že jsem taková akční
no nic , nechci to zakřiknout, já bych měla táááááááááááááákovou radost.
Akorát mě dostala dotazem jedna babička co tam byla s dcerou a vnučkou :" a to se ty plínky perou jen tak, že se vyndají z kýble? Takže se máchají v pračce v tý moči ? "
paní která přednášela říkala, že to řešila předpírkou
to jsem jako prase, že to tam hodím jen tak bez předpírky na 60°C ??? Já jsem teda říkala, že na plínky kapu tea tree a to mi to desinfikuje ![]()
No to nevím jak bych takovýhle dotazy zvládala ![]()
Příspěvek upraven 19.04.11 v 23:23
Barbulko, já třeba předpírku taky dávám
a i ten tea tree olej ![]()
A teda já bych na takové přednášení nebyla
- bych z těch dotazů asi zešedivěla ![]()
petka.konecna píše:
Barbulko, já třeba předpírku taky dáváma i ten tea tree olej
A teda já bych na takové přednášení nebyla
- bych z těch dotazů asi zešedivěla
Barbulka píše:
Ahojkytak jsme dnes s Maxulím absolvovali seminářek o šátkování a plenky v našem MC
na šátkování jsem byla pochválena
a při plínkách jsem se paní vrhala do tašky s plínkama a nadšeně lovila
a vykládala a samozřejmě jsem nezapoměla vytáhnout svoje dvě chlubící plenky
![]()
![]()
no paní byla taková vláčná, já jí do toho pořád kecala a více rozváděla
nakonec mi bylo nabídnuto, že bych MOŽNÁ mohla dělat šátkovácí a plenkové seminářky já, že jsem taková akční
![]()
![]()
![]()
no nic , nechci to zakřiknout, já bych měla táááááááááááááákovou radost.
Akorát mě dostala dotazem jedna babička co tam byla s dcerou a vnučkou :" a to se ty plínky perou jen tak, že se vyndají z kýble? Takže se máchají v pračce v tý moči ? "
paní která přednášela říkala, že to řešila předpírkouto jsem jako prase, že to tam hodím jen tak bez předpírky na 60°C ??? Já jsem teda říkala, že na plínky kapu tea tree a to mi to desinfikuje
No to nevím jak bych takovýhle dotazy zvládalaPříspěvek upraven 19.04.11 v 23:23
Tak to je dobry, tohle mne jeste nenapadlo…predpirku nedavam
A normalni pradlo teda machas jako ve spine nebo jak?
Pred pranim predeprat! ![]()
barbulko: jsi dobře akční ![]()
já do pračky hodím nejdřív jen plínky a dám máchání. Pak přihodím další prádlo (Šímovo oblečení, ručníky apod) a zapnu program
Včera večer mi Šimon usnul jen ve drakovi (no přece mu nebudu dávat nějakou extra plínku když půjde za chvíli spát… a on usnul dřív) ale plína byla do rána suchá, tož jsem se donutila vyskočit z postele a šup na nočník - a povedlo se ![]()
no to je krása. Tak Petula je katastrofa, právě se vykakal asi 20 čísel od nočníku.
mehlo píše:
no to je krása. Tak Petula je katastrofa, právě se vykakal asi 20 čísel od nočníku.
se netrefil na nočník?
![]()
mehlo píše:
no to jsem se pobavila
![]()
tak toto jsem ulovila chlapovi k narozeninam… jsem zvedava jestli to bude nosit ![]()
petka.konecna píše:
Báro - jak je malá momentálně stará?Jaké máš ty PUL kalhotky?
Novosklad skládáš takto ?
Já jsem začala látkovat jen se čtverci asi v 6týdnech malé, čtverce jsem měla taky těch 70×70 a ten novosklad nebyl nikdy kolem těch nožiček moc těsnící, ale přes PUL kalhotky mi nikdy nic neuteklo.
Lépe těsnící sklad je na draka , zkus jej.
Separačky jsou z obou stran stejné. Já používám od narození DISANA celulózové, až teď jsem si proprvé koupila popolini viskózové a nikdy jsem neměla pocit že to z nich teče, ani z jedněch.
Barborko to je uplne normalni ze mala jeste tak casto kadi, mela jsem to samy, kalhotky bambino mio nevim jestli jsou uplne vhodny na kalhotkovy sklad, spis ne, ty jsou lepsi na ctverec na rovno, zkusila bych jeste poridit jine, imse vimse, thiersties, ci jine, jsou sirsi nez bambino…
jinak prebalovat je lepsi casteji, v noci aspon jednou bych prebalila, nebo pokud davas jednorazovku ( taky ji davam) tak pokud neni mala pokadena bych to nechala…
jinak pres den klidne po hodince, aspon ja tak prebalovala a prebaluju v podstate i ted, at ten zadecek vic dycha, mala se i vic mrskala bez plinky (at latkovy nebo jednorazovy)
Barborko jeste k tomu prani, ja davam jenom predpirku, olejicky nedavam, ptz mala ma hodne citlivou kuzi tkz jsem se snazila eliminovat vsechno co by ji mohlo drazdit a u nas to tedy staci…
Barborko ja ze zacatku taky hodne kombinovala hnusky s latkou,takze nezoufej. Kolem 3 mesice uz ti budou pasovat povetsinou i kalhotkove pleny a nebude ti pripadat ze v tom ma taaak moc obrovsky zadecek.
Ja teda na pliny davam predpirku vzdycky, je to kratucky program a rada zbavim tech nejhorsich necistot pliny a pak uz se perou v relativne ciste vode. Taky jsem to driv delavalaa kvuli pracimu prasku,aby v druhe fazi uz skoro zadny nebyl a aby proste pliny byly bez primesy cehokoliv. Ted peru v mydlovych orechach a na ty kapu taky tea tree oil nebo jinou smes- levandule, pomeranc,citron
jinak teda tea tree uz davam rovnou do kyble na pleny,aby mi nesmrdel pri otevreni v koupelne.