Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zjistila jsem, že kupovat dítěti po půlroce věku hračky, je zbytečné vyhazování peněz. Stačí mít na podlaze předměty - odpadkový koš a vedle něj flaška od piva (to je mimochodem suverénně nejoblíbenější hračka, ta flaška), krabice od něčeho, která se nesmí vyhodit, koš na plíny, kamera v brašně, koš na prádlo, kytky,....... ![]()
Hračky, které se jí připletou do cesty, normálně odsune a leze za lepším. Hraje si s nima už jen tatínek, když se ji snaží zabavit ![]()
no Bruni to mas recht, zrovna dneska byla mala tak hodnoucka nez jsem si zabalila hadry na cestu, dostala flasku od rychlych spuntu kterejma jsem zapila 30tiny
a kosicek se zinkou, kremem, ponozkama detskejma, to byla zaaaaaabava ![]()
Bruni o tom mi povidej
ja mam doma dve krabice hracek po Denci a malou stejne zabavi vsechno co neni hracka a nebo hracky pro " dospele"…
Barbulka píše:
jo a na to šátkování bych asi musela mít nějaký kurz že, nebo to lze jen tak, to ukazovat jiným maminkám![]()
Nevím, jak na šátkování. Ale třeba výcvikáře na cvičáku může dělat kdokoliv, kdo slíbí, že někdy vlastnil psa a pokoušel se ho cvičit ![]()
Mirii píše:
Barborko ja ze zacatku taky hodne kombinovala hnusky s latkou,takze nezoufej. Kolem 3 mesice uz ti budou pasovat povetsinou i kalhotkove pleny a nebude ti pripadat ze v tom ma taaak moc obrovsky zadecek.
Ja teda na pliny davam predpirku vzdycky, je to kratucky program a rada zbavim tech nejhorsich necistot pliny a pak uz se perou v relativne ciste vode. Taky jsem to driv delavalaa kvuli pracimu prasku,aby v druhe fazi uz skoro zadny nebyl a aby proste pliny byly bez primesy cehokoliv. Ted peru v mydlovych orechach a na ty kapu taky tea tree oil nebo jinou smes- levandule, pomeranc,citronjinak teda tea tree uz davam rovnou do kyble na pleny,aby mi nesmrdel pri otevreni v koupelne.
A jaky mas na plinach nejhorsi necistoty? Ja peru v podstete jen pocurany pliny, obcas nejaky flicek od kaka… Daleko hur jsou na tom teplaky od Matyse a Tyny ![]()
Takze ty jsi dala prasek jen do predpirky a do prani nic? Predpirka je jen ve studeny vode, ne? Ja spis davala machani navic, ale uz nedelam ani to. Ta pracka behem prani nekolikrat napusti a vypusti vodu, takze se neda rict, ze by se to pralo porad v ty jedny…
Mirii píše:
Bruni o tom mi povidejja mam doma dve krabice hracek po Denci a malou stejne zabavi vsechno co neni hracka a nebo hracky pro " dospele"…
Hračky pro dospělé - jako třeba tatínkův mobil? ![]()
Holky tak mi vybouchly plavky
Nemám malou do čeho v pátek dát!!!
NEvíte o nějaké prodejně v Ostravě a okolí, kde bych je mohla koupit?
Katy2 bohužel mu bylo úplně jedno, že je ten nočník takovej kousek. Asi budem takhle válčit ještě hodně dlouho a vy budete už dávno bez plínek.
Asho no pocurany a kakance…ja ani nevim na kolik stupnu predpirka je
zkusim priste sahnout na viko a uvidim zda bude horky
nicmene ja davam ted uz orechy,takze ty tam jsou na oba programy, ja behem prani do pracky vrtat nemuzu, proste pere sama v kuse. Ale kdyz jsem dala prasek jen do predpirky u rucniku pro cokla,tak jeste hlavni prani penilo jako blazen,gak predpokladam,ze i eko prasek tam porad zustava ![]()
Jinak teda ja peru s predpirkou trebas i hooodne zaprasene veci po detech. Proste jak vim,ze je tam mega spinavejch veci,tak dam predpirku.
Bruni presne tak,mobily,boty,ovladace,korale
Proste cokoliv co se ocitne na zemi ![]()
M-a-j-a píše:
Holky tak mi vybouchly plavkyNemám malou do čeho v pátek dát!!!
NEvíte o nějaké prodejně v Ostravě a okolí, kde bych je mohla koupit?
ahoj holky našla jsem doma bambino mio fresh. Nevíte jak dlouhou má trvanlivost? Mám ho doma 2 roky. Otevírala jsem ho před 2 roky a pak ho odložila…
Jinak jsem zkoušela malého (2 měsíce) narvat do manducy…bez úspěchu
Na novorozeneckou je velkej, ty nožky dole se už tam neschovají a na bez novor.vložky má ty nožky podle mě hrozně moc od sebe (bojím se aby si nenatrhl pytlíky
) a i když ji prodloužím tak mu to vůbec nedrží hlavičku…ach jo…škoda…ráda bych nosila
ps: na obalu není vůbec nic o tom do kdy spotřebovat…ani po otevření…
Petro miofresh bych neresila a pouzila
ja ten muj mam otevrenej minimalne rok a ted ho obcas pouziju a neresim to ![]()
Mirii píše:
Asho no pocurany a kakance…ja ani nevim na kolik stupnu predpirka jezkusim priste sahnout na viko a uvidim zda bude horky
nicmene ja davam ted uz orechy,takze ty tam jsou na oba programy, ja behem prani do pracky vrtat nemuzu, proste pere sama v kuse. Ale kdyz jsem dala prasek jen do predpirky u rucniku pro cokla,tak jeste hlavni prani penilo jako blazen,gak predpokladam,ze i eko prasek tam porad zustava
Jinak teda ja peru s predpirkou trebas i hooodne zaprasene veci po detech. Proste jak vim,ze je tam mega spinavejch veci,tak dam predpirku.Bruni presne tak,mobily,boty,ovladace,koraleProste cokoliv co se ocitne na zemi
Na stary pracce jsme meli predpirku ve studeny, ale jak je to u novych, to nevim, jeste jsem ji snad nepouzila
Ona pere dobre i extra zapraseny veci, jen zmacknu cudlik navic
, program je delsi asi o 10 minut a pere intenzivnejs.
Jako jo, po predpirce tam neco zustane, ta voda se jen vypusti… Jen ze mas dve prihradky na prasek, na predpirku a na hlavni prani, coz musi mit uz jo ucinek. Jinak ono to peni jeste po x machanich, nekde jsem cetla, po kolika se pradlo fakt vymacha a bylo to dost vysoky cislo. Ale ona pere i ta cista voda, kdyby neco ![]()
Spis mi prislo nelogicky prat pliny dukladne tak, ze das studenou (mozna) predpirku, ktera je vicemene nanic, pokud je studena, pak se cast prasku vypusti a zbytek dojede na hlavni prani…prijde mi uz lepsi prat jen to hlavni…a treba intenzivne
Ale to jsou jen moje uvahy ![]()