Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Kisy plenu jsem v tehle varce neprala......ja osobne mam pocit,ze ty cucky co se mi delaji v zahybech anav jsou primo z anav pleny,ze tak pelicha ten bambus.....ale neni to zadna hruza,tak to neresim…jen dneska ty cervene kousky uz jsou trosku ve vetsim mnozstvi, tak myslim,ze je to tou vlozkou,pac ja ji nepouzivala ze mam pak od ni chloupky i na sobe,tak jsem ji strcila dospod a ted ji nouzove pouzila a vyprala…no uvidim pri dalsim prani sijemdetem pleny,pak budu mit jasno co mi to udelalo.
Jo a tyhle zmolky jsem mela na anavkach hned od zacatku prvnich kousku, to je od minuleho zari,takze mam jasno a vim,ze je to trocha matrosu z anav…v ge dobe jsem pouzivala jine separajdy nez ted a kisy plenu jsem nemela…a navic se mi to chyta vicemene jen na anavach,pac maji takove obsiti nozicek kde se to drzi
ale tipuju ze hodne jete separacka taky neco poustet bude ![]()
lenholka píše:
no teda taky jsem chtela na sijemdetem barevnou, jsou krasny, ale toto
ale holkam co je maji to nedelaji ne??divny…ja teda musim zatukat, obcas ma mala chlupatou prdku ale je to jednou za cas, a pliny jsou ok bych rekla…
Pokud je mi známo, tak jediné barevné aksamity, které dělají potíže, jsou oranžovo-hnědé proužky široké i úzké a to zdaleka ne veškerá metráž, projevuje se to jen na některých úsecích (pro představu – ušili jsme cca 300 plen v těchto barvách a reklamace jsem měla 3, sama mám 2 tyto plenky a nepelichají vůbec). Bohužel výrobce se k tomu postavil dost laxně, posílali jsme tam vzorky a fotky opelichaných míst na látce a jako reklamaci to neuznali.
Jiné barvy by to opravdu dělat neměly, po zkušenostech už to raději testujeme, ono se to dost pozná už při prvním předepírání.
Mirii píše:lenholka píše:Klid, ja jich mam vic a vsechny v pohode, ja to spis tipuji ma tu vlozku - na tu sahnu a chloupky padaji,ale z pliny ne.......
no teda taky jsem chtela na sijemdetem barevnou, jsou krasny, ale toto
ale holkam co je maji to nedelaji ne??divny…ja teda musim zatukat, obcas ma mala chlupatou prdku ale je to jednou za cas, a pliny jsou ok bych rekla…
Můžeš klidně reklamovat, ovšem v tvém případě bych to asi viděla na vrácení peněz, protože posílat novou, to by se moc nevyplatilo ![]()
Anielkha píše:M-a-j-a píše:Majo, mala to mela taky (nekdy kolem 3m), vubec to nebylo hezky, doktorka rikala, ze jsou to snad kvasinky… jestli si to pamatuju spravne, dala ji imazol a do tri dnu to bylo pryc.Mi se malá osypává hodně přímo na pipce a vůbec jí toho nemůžu zbavit. Ted jsem už musela použít i imazol. Prostě se jí dělají takové červené pupínky
Tak jí ho dej první den jenom trošku a uvidíš
No já jsem si všimla, že jí to po tom imazolu trochu mizí, tak si taky myslím, že to nebude přímo opruzenina, ale něco jiného. Snad to bude už dobré.
Já si myslím, že každá látka pouští jemné chloupky, ale u té ŠD to byl děs a hrůza. Reklamovala jsem ji a dostala jsem s bílým vnitřkem a jsem v klidu
měla jsem strach z těch barevných.
Revano ono je nejhorší, že pořádně nejde zjistit z čeho to je ![]()
já jsem Marečkovi našila spoustu plen s barevnými aksamity uvnitř a neplechu to nedělá. Máme 2 s celooranžovým aksamitem s vyšší gramáží a trošinku z toho občas něco odpadne, ale žádná hrůza a na látce není vidět nic vypelichaného.
caccorka píše:
já jsem Marečkovi našila spoustu plen s barevnými aksamity uvnitř a neplechu to nedělá. Máme 2 s celooranžovým aksamitem s vyšší gramáží a trošinku z toho občas něco odpadne, ale žádná hrůza a na látce není vidět nic vypelichaného.
Mi to na té látce taky mc vidět nebylo, za to na všem ostatním jo ![]()
Ivus je to presne ta jak pises oranzovo-cerne tenke prouzky…reklamovat bych mohla,ale ta me zase tak netrapi, spis bych potrebivala precvaknout patentky u jedne vlozky a plinky, u vlozky oba patentky a u pliny mi nejde zacvaknout jeden. To se da asi jen opravit,ne? Ted nam sem prijede txhyne,tak bych to klidne poslala po ni,ale nevim jestli se mi chce s plenou na tak dlouho loucit
![]()
caccorka píše:
No právě, ono když to pelichá, tak pak logicky ty chlupy musí někde chybět. Na těch vadných úsecích proužků to dělá vyloženě taková holá místa, že je vidět jen osnova z polyesteru (bílá), jak kdyby to vyžrali moli. Jinak bych to viděla jen na běžné opotřebení materiálu, ty chloupky se určitě časem olamují, vzniká z toho takový „prach“. Ostatně na sušičce je tohle krásně vidět, co se usadí v prachovém filtru a na té gumě u dvířek. A to i z prádla, kde vůbec plínky nejsou.
Majo to musela byt nejaka vada…ja mam tez hodne barevnych vnitrku a nedela mi to fakt zadna plena,tak doufam ze tahle taky ne ![]()
Mirii píše:
Ivus je to presne ta jak pises oranzovo-cerne tenke prouzky…reklamovat bych mohla,ale ta me zase tak netrapi, spis bych potrebivala precvaknout patentky u jedne vlozky a plinky, u vlozky oba patentky a u pliny mi nejde zacvaknout jeden. To se da asi jen opravit,ne? Ted nam sem prijede txhyne,tak bych to klidne poslala po ni,ale nevim jestli se mi chce s plenou na tak dlouho loucit![]()
Ano, to se dá opravit, případně vyměnit, když dělá problémy patentek, který se nedá jen tak přecvaknout (u plínek vše krom těch na křidýlkách).
Tak já mám ze ŠD s oranžovým vnitřkem a žádný problém nemám.
Je teda fakt, že když jsem měla Anavy, tak kolem nožiček v tom řasení se chytaly chloupky. Ale nijak moc.
Ale tuhle jsem rozstřihla doma šitou vkládačku z bambusovo konopného flauše a vnitřek byl plný chloupků.
Mirii píše:
Majo to musela byt nejaka vada…ja mam tez hodne barevnych vnitrku a nedela mi to fakt zadna plena,tak doufam ze tahle taky ne
Mirii já jsem si právě o tom psala s Terkou a ona mi právě říkala, že je možné, že to byla nějaké špatná várka a vlastně i Iva mi to říkala.
Ahoj!
Hlasim se po navratu z prazdnin, Matyse jsem uvolnila ze skoly, takze jsme se rekreovali u babicek ![]()
A dokonce jsem latkovala, u prvni babicky plne, nebyly tam jednorazovky, u druhy prvni den vubec, ale pak jsem najela a jednorazovku mel jen nan noc a obcas rano na kadeni. Slo to. Prubla jsem i ten pruhovany pytel a v pohode, smrad neunikal ![]()
A co je tady novyho? Docist asi nezvladnu…
ivusko, když je teda suchání izolepou u mě na nic (po vyprání jsou zas chlupy všude), mysíš, že pomůže to projetí v sušičce? že bych ukecala tu kámošku a nechala plíny vysušičkovat ![]()