Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy a jakou plinu mala mela? Do vlnaku davam prakticky jen zavazovacku, prave proto, ze se mi nechce vlnaky furt prat. Na ctvercovky radsi dam pulky. Nehody se nam sice nestavaj, ale stejne…
A flisovy separacky mame Ellas house a jsou nakonec dobry, akorat je nedavam do kapsovek nebo AIO, to se bojim, ze to protece bokama.
No když já jsem blbá, tušila jsem že dnes dopoledne bude kadit a nějak jsem si to neuvědomila. No poprvé měla francouszkou sketch a v tomu vkládačku, no a po druhé měla čč na draka a vkládačku a stejně to proteklo, ale jak říkám proteklo to těmi boky. ![]()
Čus, jj natahovací vlňáky není nad ně. Já se stala majitelkou dalších shortek (kdo říkal, že už nenakupuju?
), nicméně tohle bylo něco jako charita, ségra se jich chtěla zbavit, tak je mám za 400,–. to jde ne. Na léto se ještě užijou. V mé oblíbené zelené
.
Já mám doma sice asi 10 fleecovek, ale stejně dávám víc normoš viskózu. Teď už i na noc. zatím se zdá, že lnicová mast je dobrá, hlavně to asi ale bude tím, že jsem noční plíňajz víc vycpala, takže to víc nasaje vepředu a nejde na boky.
A s longieskama jdem i do kočáru, když jdem jen na chvíli, určitě hřejou víc jak punčocháče.
Občas taky vrazím čtvercovku se snapkou, pak je to takové moje malé skoro desetikilové miminečko
.
suvik tak další vlňáčky? Ty se teda máš, já mám jen čtvery a to jedny longies, jedny ty doma pletené co jsou koupila, ty mimichodem dávám na noc a nedám na ně dopousti, jen ale začíná znich nějak vyrůstat, tak že bych se měla poohlídout asi po jiných.
Pak mát ty jednovelikostní od Ivušky a taky mám od ní natahovací, ty jsme teda zatím měli na sobě 3 x a dnes je posrala, ale zatím drží taky super. No a lákají mě ještě tydle
jen teda nevím zda jsou dobré a nebo ne. ![]()
Katy já mám taky čtvery. Předtím jsem měla jen dvoje a žádný PULky, to byl teprv mazec. Ale to jsemprostě dala jako zálohu papírovku. Teď máme ten balík doma pořád, asi vydrží dlouho. Takže jsem spokojená. Další nakupování by bylo už rozežírání se. Jen mě mrzí, že jsem nekoupila ty vkládačky od BI dřív. Jaký máte ty bambusový vkládačky vy, co nemáte samodomo? Asi pořídím od Popolini, aby se daly dát do těch mým OneSize.
suvik tak ty konopné vkládačky samodoma jsou fakt super, moc si je chválím. ![]()
Jo jinak PULky mám jen jedny a ty teda dávám většinou ráno kdy obvykle kadí, no to co se mi stalo dnes to se mi fakt ještě nestalo, snad už ani dlouho nestane.
Jinak mám taky doma přes půůl balíku papírovek a asi vydrží až do té doby co pojedeme do lázní. Měli by jsme jet asi tak nějak v únoru s Týnko na 6 týdnů do lázní, letos už třetím rokem, jen s tím rozdílem že tentokrát s námi pojede i Eliška.......bohužel tam budu muset papírovat. ![]()
Katy ty vlněné kalhotky, jak jsi na ně dávala odkaz..
Byla jsem v pondělí v jednom oobchůdku na nákupy (slune.eu) a tam jsme se s holkama bavily zrovna těchto vlňáčcích.
Myslela jsem, že jsou spíš pro BKM, protože mi přijdou hrozně tenké, ale prý se nemám bát ![]()
Když to říkaly zkušené látkařky, tak snad budou dobré
Cappy, já se právě na ně dívala v Bavlnce v Ostravě a teda líbily se mě, tak že po Novém roce do nich asi půjdu. ![]()
Tak pak nezapomeň dát vědět, jak se osvědčily ![]()
Já se už teď třepu na Shorties ![]()
Longies se mi strašně moc líbí, tak chci vzít ještě ty krátké.
A taky jsem si vybrala už i kalíšek a nějaké tátkové vložky, jen to nechci kupovat teď před Vánoci, počkám až po nich.
Cappy si mi připoměla ten kalíšek, si ho vyzvednu když půjdu do Bavlnky......jsem myslím psala, že tam mají věrnostní program pro zákazníky a při celkovém nákupu na 5tis si můžu vybrat, buď nějaký eko prášek či co a nebo ten kalíšek a to za 1 kč. No a já už tam mám za nákupy těch 5tis nasbíráno, ale je to i s Manducou, nejen za plenky. ![]()
Jinak ještě jsou ty takový ty Bundles vlňáčky
a ty píšou že se hodí i na noc.....hmmm tak teda nevím které vezmu, je fakt že budu potřebovat nějaké noči, protže tady z tědle už mi Eliška vyrůstá a přitom je mám tak ráda, koupila jsem je na aukru za 19kč a jsou fakt suprové.
http://img5.rajce.idnes.cz/…P9100022.JPG
začína už je mít krátké, tak mě napodlo třeba je jen nadstavit? Co myslíte, šlo by to?
Holky a jak ty látkový vložky budete prát? Protože si nedovedu představit, jak peru nějakých max. 10 vložek, pořád to je nic, škoda energie… Nebo to budete prát s plínkama? Docela bych to chtěla zkusit, jaký to je, jako rozdíl proti klasice. Nemůžu mít tampóny, mě to hrozně vadí, zas ale ve vložkách se docela pařím.
Tak já třeba o látkových vložkách zatím moc neuvažuji, při mém cyklu 4× za rok myslím že netřeba, zkusím ten kalíšek, jinak tampony, ty mi nevadí. Ale zase na druhou stranu, možná by mě ty látkové vložky taky lákaly a s tím praním stejně jako Suvik nevím.
Nějak si to nedovedu představit jak bych to prala. ![]()
Tak mi dnes volali z Brány. Dodavatel jim bohužel nedodal ty melounový Thirstiesky, tak počkám do Nového roku. Mám tam objednané ještě i červený shorties, ty jim přišly. No nedá se nic dělat…jsem se těšila jak budu machrovat na návštěvách
a nic. Takže srovnání sucháčů se zatím nekoná.
Ad ty vložky…to by mě taky zajímalo jak s tím praním. Jak přemýšlím tak přemýšlím
jedině je prostě vždycky přemáchnout v ruce a pak hodit s ostatním prádlem. V tomhle je ten kalíšek lepší, ale nějak si to v praxi neumím představit s tím manipulovat.
Katy, na ty pidi vlňáky jsem teď taky koukala. Si myslím, že jsou dobrý a teda taky moooc hezký v tom proužku. Ale taky jako ty jsem se bála, aby to byly držáky, tak jsem raději vsadila na jistotu a vzala shorties.Na jaro a léto by se ale druhý šikly, tak dej pak vědět jak jsi spokojená.
Pastelko, bacha na Bránu, oni ty objednávky umí pořádně zdržet ![]()
K těm vložkám, já je chtěla pořídit jako sichr k tomu kalíšku ![]()
Mně tampony taky nedělají dobře, snad bude kalíšek lepší.
Tady o tom píšu a přitom mi k tomu něco chybí ![]()
No, nevadilo by mi, kdyby ještě nějaký ten pátek nepřišla ![]()
A zatím to vypadá, že nepřijde, už jsem párkrát měla náznak, ale zatím se to nikdy nerozjelo.
To by se Mates musel vzdát mlíčka, což nehrozí, protože se mu po dlouhé době vrátil apetit a sežral by všecko, co vidí ![]()
A musím se pochlubit, že dneska porpvé cupital
![]()
Skákala jsem metr do stropu, když jsem to viděla, já ho zbožňuju ![]()
Tak dnes mi Eliška posrala další vlňáky, to nechápu co se děje, do té doby se to stalo jen jednou a teď furt, či více sere nebo co?
![]()
Jééééééé Cappy tak už cupitáte? No to je super.
![]()