Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
7.4.12 10:18
@pomeranca píše:
Jdu se chlubit. Dnes v 15.54 se nám narodil Matouš. Je krásný a už se těším, až ho zabalim do látkové plenky :-D

moc velke gratulace!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.4.12 10:21

@Flyingfrog Ja mam tenhle problem u holek… :)

• Citovat
  • Upravit
Kdoule
7.4.12 10:22

@pomeranca , je nádhernej :andel: , k tomu není co dodat :* Už aby se to všechno porovnalo a mohl k tobě pěkně kůži na kůži, bobíšek malý.
Já sice zhruba chápu, proč ho nemáš u sebe, ale neumím si to vůbec představit, já ty svoje prakticky nepřetržitě očuchávala a ohlazovala, kdyby mi je někdo odnesl, to si prostě vůbec představit neumím… Snad to během dne už dopadne… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8651
7.4.12 10:31
@Anielkha píše:
Ja vim, ale zrovna u nas sestry to delaly opravdu kvuli bezpecnosti miminka, kdyby se cokoli stalo a sesterna byla docela daleko… ale ja byla ve stavu, ze jsem si sama nedosla do sprchy. Mela jsem zakazano vstavat apod. (velka ztrata krve, hrozily mi transfuze)

ale při péči o novorozence přece můžeš pořád ležet a když by bylo potřeba např.přebalit, stačí cinknout na sestru tím tlačítkem u postele… Já jsem 1.den po porodu July pomalu nemohla chodit, jak se mi motala hlava, krevní ztráta průměrná, ale měla jsem nízký tlak. Já si nemůžu pomoct, ale prostě v tom vidím pohodlnost personálu. Navíc o tom, kde dítě bude, rozhoduje matka, nemůžou ti ho nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
7.4.12 10:31
@Anielkha píše:
@Flyingfrog Ja mam tenhle problem u holek… :)

Na holky je jmen veeelká spousta. Když i jen projdu obyčejný kalendář, tak jich tam tam hafo celkem zajímavých a ani se nepoužívají, za to na kluky nic moc. :-)
Já teda mám doma i Knappovou, ale ani tam mě nic neoslovuje. Prostě to musí být holka a basta. :lol:

@Kdoule píše:
Já sice zhruba chápu, proč ho nemáš u sebe, ale neumím si to vůbec představit, já ty svoje prakticky nepřetržitě očuchávala a ohlazovala, kdyby mi je někdo odnesl, to si prostě vůbec představit neumím… Snad to během dne už dopadne… :kytka:

Hm, já mileráda na první noc odevzdala dítě a šla se vyspat a ani pak jsem nebyla zrovna prototyp výborné matky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
7.4.12 10:35
@Flyingfrog píše:
Na holky je jmen veeelká spousta. Když i jen projdu obyčejný kalendář, tak jich tam tam hafo celkem zajímavých a ani se nepoužívají

Dej schválně tipy :)

• Citovat
  • Upravit
14112
7.4.12 10:41
@Brunifid píše:
Dej schválně tipy :)

No zrovna třeba ta Evelína, dlouho jsem neviděla rozenou žádnou Danu, Radanu, Zoru, Ivanu, Eriku, Ditu… Beru to jen co jsem si vzpomněla. Plus tedy beru jména, která se mi jakžtakž líbí. :-) Jméno, co mám vybrané nenapíšu. :-D

Jinak celkem solidní statitiku dali dokupy autoři tohoto webu. Jména dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
7.4.12 11:24

@Flyingfrog já teda zase nemůžu vybrat jméno pro holku. Prostě to nejde. Klučičí bez problémů, máme dvě hlavní alternativy a ještě by jich bylo, jéje, ale pro holku fakt nevím :oops: A bude to holka, tak si klučičími jmény nepomůžu :mrgreen: Neoslnilo mě ani jedno jméno, pár jich tak točíme a nemůžeme se přiklonit tak ani tak… Starší bráchové by měli jasno, každý nabídl jméno své první školkové lásky a má ho za nejkrásnější, ještěže se mi Adélka ani Terezka nelíbí, jinak by tu byla velká žárlivost ;)
A mám to podobně jako Ivuška, taky jsem v porodce ještě na dítě koukala a teprve potom jsem hlásila jméno, já mám tak nějak pocit, že vybrat jméno naslepo je divný. Ale to jsme měli fakt horké kandidáty a bylo rychle vybráno… Teď to vypadá dost jinak…

• Citovat
  • Upravit
8651
7.4.12 11:55
@Kdoule píše:A mám to podobně jako Ivuška, taky jsem v porodce ještě na dítě koukala a teprve potom jsem hlásila jméno, já mám tak nějak pocit, že vybrat jméno naslepo je divný. Ale to jsme měli fakt horké kandidáty a bylo rychle vybráno… Teď to vypadá dost jinak…

Jojo, přesně, nemůžu přece pojmenovat někoho, koho jsem nikdy neviděla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
7.4.12 12:04

@Kdoule Dej tipy na kluka :)

• Citovat
  • Upravit
Any11
7.4.12 12:21
@ivuska.h píše:
ale při péči o novorozence přece můžeš pořád ležet a když by bylo potřeba např.přebalit, stačí cinknout na sestru tím tlačítkem u postele… Já jsem 1.den po porodu July pomalu nemohla chodit, jak se mi motala hlava, krevní ztráta průměrná, ale měla jsem nízký tlak. Já si nemůžu pomoct, ale prostě v tom vidím pohodlnost personálu. Navíc o tom, kde dítě bude, rozhoduje matka, nemůžou ti ho nedat.

U nas žádné tlačítka nebyla. Ale je pravda že se Mne nikdo na nic neptal. Jenže ja bych malou nevytahla ani z postýlky.

• Citovat
  • Upravit
14112
7.4.12 12:31

Mně to pojmenování mimina, co nevidím zase problém nedělá. :-) Teda u holky. U kluka mám fakt velký problém. Michala jsem už zavrhla, tak teď babo raď. :-) No možná prostě do papírů nevyplním nic. Povinné to není, tuším, že až 30 dní po narození se dítě musí nějak pojmenovat (no raději ten čas zjistím přesně). :-)

Holčičích jmen je taková krásná spousta. :-) Když hraju The Sims, tak u ženských nikdy nemám problém je pojmenovat, u chlapů civím a civím, než teda nakonec dám něco naprosto obyčejného :lol:

@Anielkha píše:
U nas žádné tlačítka nebyla. Ale je pravda že se Mne nikdo na nic neptal. Jenže ja bych malou nevytahla ani z postýlky.

Neměli jste telefonek na přivolání sestry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
7.4.12 12:32
@Kdoule píše:
já mám tak nějak pocit, že vybrat jméno naslepo je divný.

Mno, já divná jsem, takže asi tak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
7.4.12 13:02
@Flyingfrog píše:
Mně to pojmenování mimina, co nevidím zase problém nedělá. :-) Teda u holky. U kluka mám fakt velký problém. Michala jsem už zavrhla, tak teď babo raď. :-) No možná prostě do papírů nevyplním nic. Povinné to není, tuším, že až 30 dní po narození se dítě musí nějak pojmenovat (no raději ten čas zjistím přesně). :-)

Holčičích jmen je taková krásná spousta. :-) Když hraju The Sims, tak u ženských nikdy nemám problém je pojmenovat, u chlapů civím a civím, než teda nakonec dám něco naprosto obyčejného :lol:

Neměli jste telefonek na přivolání sestry?

Taky my jsme měli v merku Michaela :-) - už jsme ho ale zavrhli…Přesně tak..Na holčičku se mi líbí Magdalenka, Zuzanka, Evička, Amálka atd. atd. něco by se zase vybralo, ale na kluka???? Nejspíš to bude Petřík po taťkovi - taťka by chtěl, ale já pořád nevím…Hoďte nějaká jména do placu! A prosím jen ne ty které teď dává každý :? ..Mě se třeba i hodně líbí Matyáš, Tobyáš, Tadeáš, Jan ale ne, tak se teď jmenuje každý druhý kluk :( …Takže já jsem taky bezradná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
7.4.12 13:09
@zelazuzu píše:
Taky my jsme měli v merku Michaela :-) - už jsme ho ale zavrhli…Přesně tak..Na holčičku se mi líbí Magdalenka, Zuzanka, Evička, Amálka atd. atd. něco by se zase vybralo, ale na kluka???? Nejspíš to bude Petřík po taťkovi - taťka by chtěl, ale já pořád nevím…Hoďte nějaká jména do placu! A prosím jen ne ty které teď dává každý :? ..Mě se třeba i hodně líbí Matyáš, Tobyáš, Tadeáš, Jan ale ne, tak se teď jmenuje každý druhý kluk :( …Takže já jsem taky bezradná…

Kristián, mě se to jméno strašně líbí. Škoda že je ELi holka, jinak by se tak jmenoval chlapeček. :mrgreen:

Pomeranco gratuluji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí