Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2064
7.4.12 21:05

Fly - no, ony ta dvě písmena jsou v oslovování dost :-).

Mariance taky říkáme Mája :-)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
7.4.12 21:10
@zelazuzu píše:
Fly - no, ony ta dvě písmena jsou v oslovování dost :-).Mariance taky říkáme Mája :-)..

Mně oslovují lidi čtyřpísmenně (a ne, nezačíná to na S). ;) Celým, ale opravdu celým jménem, mi říkal akorát učitel sociologie na VŠ (příjemně mě tím potěšil). :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
7.4.12 21:19

No tím Skem by jsme ji či jeho taky oslovovali a také tou zkráceninou na A, ale mě se líbí právě i to dlouhé jméno na A :P - Ale prostě i na psaní pro to dítě nám to přišlo dlouhé - no nakonec to bude jiné jméno no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
7.4.12 21:21
@zelazuzu píše:
No tím Skem by jsme ji či jeho taky oslovovali, ale mě se líbí právě i to jméno na A :P - Ale prostě i na psaní pro to dítě nám to přišlo dlouhé - no nakonec to bude jiné jméno no…

Já právě děsivě nesnáším oslovení na S. Když mi tak někdo řekne a já se navíc představila od A, tak ten člověk pro mě není moc kamarád. Naštěstí takové drzouny jsem zažila akorát tři. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.4.12 21:21

@Flyingfrog Tchýně po nás chtěla tvé druhé jméno :) a kluka by chtěla Adama (aby neslavila svátek sama ale s někým stejně postiženým :)) - ale oboje jsme jí řekli že teda opravdu ne.

A mi vybíráme teda taky docela dlouhá jména, ani nevím proč. Jsou takové nějaké hezčí nebo co :)

• Citovat
  • Upravit
14106
7.4.12 21:24
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Tchýně po nás chtěla tvé druhé jméno :) a kluka by chtěla Adama (aby neslavila svátek sama ale s někým stejně postiženým :)) - ale oboje jsme jí řekli že teda opravdu ne.A mi vybíráme teda taky docela dlouhá jména, ani nevím proč. Jsou takové nějaké hezčí nebo co :)

Teda ač se mi moje jméno líbí, tak říct mi o něj tchýně, tak ho taky nedám. Mně tchýně řekla, že jsem měla dát Marii, že ty se nedávají. No to uhodla. Líbí se mi to jméno, to ano, ale rozhodně nechci jméno, které už v rodině je a navíc se tak jmenuje ona. :cert:
Taky se mi dlouhá jména líbí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
7.4.12 22:11

Fly a ty teda na představování a oslovování používáš to druhé jméno? A to sis tak sama vybrala, co se ti víc líbí nebo už rodiče to tak dělali? Mě totiž tohle zajímá, jak to v praxi se dvěma jmény chodí, asi nikdo nepoužívá při neoficiálních příležitostí obě…

Jinak na holky se mi taky vybíralo líp než na kluka, tam byli kandidáti krom Ondry ještě Jakub a Marek, jinak se mi moc nic nelíbilo, takoví ti Štěpáni, Matoušové atd. se mi nelíbí, nějak mi tam vadí to Š :)) U cizích děcek je mi to úplně fuk, ale sama bych to jméno prostě nedala. No a u holek jsme měli ještě třeba Merkétu, ta tu myslím zatím nepadla a teď se manželovi líbila Ada, mě to nakonec přišlo moc krátké, ale Julie Ada by taky neznělo špatně :)) Ovšem k našemu příjmení to fakt už nešlo, nemluvě o Flyině druhém jméně například :))

Mirii, kéž by to u nás bylo taky tak. Tady je to přesně naopak – odnášení je standard a o opak si člověk musí říct :zed: Jsem zvědavá, jak je na to Pomeranca, od rána nepsala, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
7.4.12 22:18

Ivuško: Tak tak, používám to druhé. Tedy na ouřadech diktuji obě. První mi kdysi dali rodiče… No rodiče, táta prý měl kecy na každé vymyšlené, nakonec se mamka naštvala jsem po ní a brácha po tátovi. Druhé jméno jsem si přidala v roce 2001. Dobře se vyslovují tak jak jsou za sebou, kdybych ale dala první od A., ušetřila bych si neustálé vysvětlování. Ale divně se mi to říkalo. :-)
Nevadilo by mi, kdyby mi říkal někdo oběma jmény najednou, ale málokomu se asi chce. :mrgreen: Slyším na obě. Ačkoliv pokud mě někdo osloví prvním a nezněžní ho, tak mám pocit, že mi nadává.

Julie Ada zní pěkně.
Jinak já si říkala, že bychom mohli dát rovnou dvě, s tím chlap nesouhlasil, no tak jsem proti němu nešla. Když jsem si prosadila Stelu namísto Pavlíny… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
7.4.12 22:27

@ivuska.h , já věřím, že Pomeranca nepíše proto, že už má u sebe miminko a nemá čas psát! :potlesk: :andel:

• Citovat
  • Upravit
11408
8.4.12 08:43

jee vy resite jména,u nás jsme se shodli jen na Viktorce,právě jsem nechtěla moc časté jméno a taky o nich teď dost slyším,ale rozhodně jich není tolik jako elisek,terezek a anicek. neprošla mi rozarka,ale kdyby druhé mělo být holka,tak už to prosadim :-) na kluka se nám nic nelíbilo,měli jsme jindřicha,ale není to srdcovka,taky se mi líbí marek,jirka.na kluka není špatný ani ten Viktor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
8.4.12 09:01

čtu tady o těch porodech a odnášení dětí - mně hodily Emmku hned na břicho a po šití ji zabalily do prostěradla? nepamatuju přesně a daly mi ji do ruky, odvezly na pokoj a nechaly nás tam s manželem. Měla jsem se trochu prospat, že za dvě hoďky mě přijdou ospršit a dostanu něco k jídlu a až manžel bude odcházet (šel na jídlo), tak ji měl přivézt na sesternu, protože já ještě nebyla schopná se o ni postarat, nesměla jsem ani vstávat. Ale jak se vrátil, tak si ji zase hned vyzvedl. Takže záleží asi na porodnici :nevim: No a dneska je to přesně rok, tak se tady pěkně dojímám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
8.4.12 09:13

Jiří - co jsem dřív bydlela, tak se tak jmenovali hned tři sousedi. Ještěže měli přezdívky, jinak by se v tom nikdo nevyznal.
Emma je moc hezké jméno, ale taky se jich poslední dobou vyrojilo.

• Citovat
  • Upravit
5009
8.4.12 09:55

@Brunifid taky jsme před porodem byla nahlodaná, že bychom to ještě změnili :zed: To jméno jsem měla vybrané ještě před otěhotněním, ještě před svatbou…a pak jsme se svezli s tím boomem…zatím kolem nás je jediná, ale ve školce jich asi bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
8.4.12 11:30

Tu jsem :mavam:
Matouška už mám u sebe, pořád mi visí na prsu, protože mliko ještě není. Jinak se nic zvláštního neděje, ale těším se na oběd, protože mám už hlad.

Zkusím sem hodit ještě jednu fotku - včerejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
8.4.12 11:35

Jinak k snídani jsem měla vánočku a za oknem sněží. Velikonoce jako vyšité :-)

A abych se nenudila, jsem na pokoji s maminkou (určité menšiny) která má už třetí dítě a pomalu neví jak kojit, pořád se hádá se svým přítelem po telefonu, už několikrát se s ním rozešla a vzápětí brečela kamarádce do telefonu jak ho strašně miluje. No telenovela v přímém přenosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure