Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Bruni, tak v tom případě máš pro kluka jasné jméno ne? Když do kříže, tak do kříže. ![]()
@Katy2 píše:
Bruni, tak v tom případě máš pro kluka jasné jméno ne? Když do kříže, tak do kříže.
Tak to ani omylem, moje jméno se mi nelíbí a v klučičí variantě bych se poblila ![]()
Teď abych se někoho nedotkla. Ale mně se prostě nelíbí, to bych to dítě snad kvůli jménu musela dát do baby boxu ![]()
Jooo, Matyáš… Od nějakých mých 13 let se mi to jméno líbí kvůli jednomu herci a pak dospěju, dojdu k tomu, že čekám dítě a kolem mě samý Matyáš a Matěj. ![]()
Zuzu: No Petr napadl moji mamku, když už mám manžela Pavla, tak aby hoši slavili svátek ve stejný den. Haha. Akorát mi přijde, že k našemu příjmení se nehodí. Plus se nehodí jména, co končí na V a F. No a Františka nedám, jmenuje se tak opilecký strýc manžela a navrch ještě bratranec. ![]()
Jména po rodičích taky nemám ráda. Křížem to snesu, ale pochybuju, že by chlap souhlasi se jménem po mně. ![]()
Holky, co blbnete, já mám 4týdny před porodem a jméno nemáme
.
A to jsme si vždycky říkali jak jsou ty jména jednoduché (u holek jich máme spoustu oblíbených) a teď jsme na bodu mrazu se jménem ![]()
Jinak moje návrhy byli Štěpánka-Štěpán, Tadeáš, Daniel, Magdaléna, Julie, Dominika, Klaudie.
Manžel by chtěl Veroniku nebo Martinu, na kluka pak Daniela nebo Víta.
@Flyingfrog A jak Ty se jmenuješ?
![]()
František byl děda jak z mojí, tak z Pavlovo strany, takže to taky nedáme, ale jméno se mi líbí. Jo a ještě Toník (Antonín), ale to se chlap divně koukal, to je totiž jeden soused
![]()
Koukám, že jedeš do HK na UTZ, proč tak daleko? Budeš mít s sebou Stelu?
@PetkaK Dejte do klobouku Klaudie a Veronika a tahejte, to jsou krásný jména obě (teda pokud se vám hodí k příjmení). ![]()
@Brunifid píše:
@Flyingfrog A jak Ty se jmenuješ?![]()
František byl děda jak z mojí, tak z Pavlovo strany, takže to taky nedáme, ale jméno se mi líbí. Jo a ještě Toník (Antonín), ale to se chlap divně koukal, to je totiž jeden soused![]()
Koukám, že jedeš do HK na UTZ, proč tak daleko? Budeš mít s sebou Stelu?
No a které jméno bys ráda věděla? Mám 2. ![]()
Do HK jedu k prof. Eliášovi na podrobný genetický ultrazvuk kvůli blbým triplům.
Vyšlo mi vysoké hCG a babizna na genetice by mě hnala na AMC, jsem řekla, že nechci, když komplexně je test OK a že chci jen ten UTZ, tak jedu za necelých 14 dní. Stelu neberu. Mám tam být ve 12h a jelikož to tam neodflakují, můžu čekat a ona navíc tou dobou chodí spát. Chlap si bere dovolenou a já si dělám výlet do tvého kraje. ![]()
@Brunifid Klaudie je favoritka největší, ale byla vyřazená z důvodu svátku 5.5 a termínu porodu 6.5
Jinak by to byla asi s největší pravděpodobnosti.
Veroniku nechci já, já nechci žádné jméno co obsahuje „R“ kvůli ráčkování.
@PetkaK píše:
Holky, co blbnete, já mám 4týdny před porodem a jméno nemáme.
A to jsme si vždycky říkali jak jsou ty jména jednoduché (u holek jich máme spoustu oblíbených) a teď jsme na bodu mrazu se jménem
Jinak moje návrhy byli Štěpánka-Štěpán, Tadeáš, Daniel, Magdaléna, Julie, Dominika, Klaudie.
Manžel by chtěl Veroniku nebo Martinu, na kluka pak Daniela nebo Víta.
Vít je krásné jméno. Žel k našemu příjmení totálně nepoužitelné. ![]()
Já jsem hrozná, potřebuju vědět jména, prostě potřebuju. ![]()
@PetkaK píše:
@Brunifid Klaudie je favoritka největší, ale byla vyřazená z důvodu svátku 5.5 a termínu porodu 6.5Jinak by to byla asi s největší pravděpodobnosti.Veroniku nechci já, já nechci žádné jméno co obsahuje „R“ kvůli ráčkování.
Peťko, mnou vybrané holčičí jméno má svátek kolem mého TP. Mně je to teda tvrdě ukradené.
Přeci kvůli svátku nezavrhnu krásné jméno. Moje kamarádka je 19.2. a jmenuje se Lenka. ![]()
@Flyingfrog Já bych už to taky ráda věděla. Prostě je to pořád miminko, a to se co nevidět narodí.
S Alžbětkou jsme neměli problém - do 5m to byla Ema, a pak jsme to změnili na ALžbětu a od té doby se nic neměnilo, nikdo z nás neměl pochybnost. Teď jí máme.
Ještě je favoritka Daniela. Nám Vít k příjmení jde
- ale chápu že k Vašem ne.
@Flyingfrog Když nám se nějak nechce dávat jméno z dubna a května a přitom právě v těchto měsících jsme vybrali nejvíc (tuším že 4 holčičí, a 3 klučičí).
Bruni: Jo a to daleko jsi myslela vážně? Mám HK ani ne půl hodiny vlakem. ![]()
Peťko: Vždyť ty svátky jsou jedno, teda pokud je hodně slavíte, tak asi ne no.
My je právě neslavíme. Leda tak popřát a dát pididrobnost. Stela teď ještě nedostává od nás vůbec nic. Hračky kupuju průběžně, když mi přijde, že ji nudí ty, co má.
@Flyingfrog Právě že se u nás v obou rodinách svátky dost slaví - dospělých ani tak ne, ale dětí na 200%
- proto k tomu máme takový trošku „blok“. Já si myslím že se rozhodneme až za porodu/po porodu - prý to jde, tak co, vrásky z toho sice máme, ale nějak to doapdne.
@zelazuzu Já chtěla Matěje. Pak jsem se zaregistrovala na eMimino, trochu po tom začala koukat a s hrůzou jsem zjistila, že Mates (Matěj / Matyáš) je každej pátej.
Měli jsme prekérku, jména, co se mi líbí, mi buď chlap zavrhnul (Marek) nebo se nehodí k příjmení (Richard, Oskar). Pak se mi ještě líbí Oliver, Vladimír, František. No a samozřejmě to, co mám vybraný.
Křížem se mi to líbí (kluk po mámě, holka po tátovi).
Já bych nedala jméno po rodičích. Do čtyřiceti to bude „malej Jarda“, takový exemplář mám doma. Dopisy si poznají podle toho, co je uvnitř