Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ivuska.h píše:
Tak tady Jůla se svým praštěným bratrem… Vlněný overálek se sukýnkou.
nááádherná sukýnka,prosím,z čeho je??odkud je???
děkuju ![]()
@Broučkovka píše:
jéé, co to máš ze super šátek? Vypadá na nošení hrozně jednoduše. Nacpala jsem Zdendu do toho klasického dlouhého a vubec se mu tam nelibiloJinak Julinka je v šatečkách krasavice
To je ring sling – http://nosenideti.cz/…revne-pruhy/, já jsem si ho teda šila sama z krátkého šátku ve druhé jakosti přímo od výrobce, použila jsem Didymos Tagetes. Je to na lehčí dítě nebo kratší ponošení s těžším, protože jak je to jen na jedno rameno, celkem z toho bolí záda, když máš těžší dítě. Podobně se dá uvázat i dlouhý šátek, úvaz smyčka na bok – http://www.youtube.com/watch?…, v té jsem nosívala Ondru.
@blanche44 píše:
nááádherná sukýnka,prosím,z čeho je??odkud je???![]()
děkuju
Je to z merina, funguje jako vlňáčky, pod to dáš jen plenku. Mám ji z plínkového bazárku z USA. Návod je ke koupi tady – http://www.ravelry.com/…y/jungle-gym.
Dobrý den všem, potřebuju nutný dotaz. Nakoupila jsem stoh nejrůznějších bavlněných a bambusových plínek. Také několik takových vkládacích absorpčních plenek, co se podle návodu mají dát mezi plínku normální, u novorozeňátek prý se může dát i jen ta samotná vkládací absorpční plínka, že stačí. Pořídila jsem i balení separačních takových jakoby ubrousků. No a potřebuju vědět, kolik je pro novorozeňátko potřeba připravit těch svrchních kalhotek, co se dávají přes plenku. Mám zatím asi dvoje, ale to mi připadá zoufale málo, tak bych potřebovala poradit, kolik jich mám dokoupit. Za jakoukoli radu moc děkuju.
děkuju. Chci prave neco rychlého jen na doma. Když Zdenda neusne a chce koukat. Nez uvážu šátek tak to trvá a na to, aby tam byl půl hodinky…
mám novorozeně (hubené) a točím dvoje svrchnáky - nakonec z AIO - anavy (jsou suprově štíhlé, malý je v nich nejraději) a staré POP in a merinostar vlnáčky. Koupila jsem imse vimse pulky a ty jsem ani nepoužila.
@ivuska.h píše:
Je to z merina, funguje jako vlňáčky, pod to dáš jen plenku. Mám ji z plínkového bazárku z USA. Návod je ke koupi tady – http://www.ravelry.com/…y/jungle-gym.
přítelova sestra jede na rok do kanady, tak ji asi zaúkoluju ![]()
@ivuska.h píše:
Tak tady Jůla se svým praštěným bratrem… Vlněný overálek se sukýnkou.
Nádhera. ![]()
Stela jinak taky venku měla vlňáky, protože nemám na ni žádné kraťasy, tak dostala krátké vlňáčky, co mi loni pletla jedna paní a v pohodě. No ale jako nechtějte vědět, co pod tím měla, ehm, AIO anavy.
Doma jí klidně vlňáčky dám a na to nechám plandat bodyčko, ale venku mi to přijde divné, tak to řeším takhle.
Opruzeniny žádné.
ahoj, potřebuju trochu radu od zkušených…
čekáme první a jsme celkem naladění na látku, to je ok, ale onehdá chlap přemýšlel a zeptal se mě, jestli tomu ležícímu dítěti (jakože ve věku nejnižším, pouze ležící) nevadí, když má na zadku takovej balík. ne v pohybu, ale na záda. pořád je všade zdůrazňovaný, jak má mít pevnou matraci pro rovný záda a teď mu podložíme dolní část zad plínou…
jaký jsou prosím vaše zkušenosti? ať vím, co mu mám říct ![]()
@PjckjsANEBjája
no, moje tříměsíční žádnej balík na zadku nemá - zas tak objemnou plínu zatím nepotřebuje - takže má buď jeden čtverec poskládanej na šestiny a pak na třetiny tak, že víc to má naskládaný dolů a dopředu. no a když očekávám kadění, tak kalhotkovku a ta taky tak objemná není ![]()
@analoja taky jsem to tak předpokládala
ale dělat chytrou, když nemám žádný zkušenosti, jsem nechtěla. děkuju
@PjckjsANEBjája píše:
ahoj, potřebuju trochu radu od zkušených…čekáme první a jsme celkem naladění na látku, to je ok, ale onehdá chlap přemýšlel a zeptal se mě, jestli tomu ležícímu dítěti (jakože ve věku nejnižším, pouze ležící) nevadí, když má na zadku takovej balík. ne v pohybu, ale na záda. pořád je všade zdůrazňovaný, jak má mít pevnou matraci pro rovný záda a teď mu podložíme dolní část zad plínou…
jaký jsou prosím vaše zkušenosti? ať vím, co mu mám říct
Sice vzhledově to dítě vypadá, že má ranec na zadku, ale mně nikdy nepřišlo, že by ležela z kopce nebo tak něco.
@PjckjsANEBjája
dalsi priklad - cca 10-20 dni stary novous v novoskladu, uvnitr kratka BI vkladacka a separacka. Kdyz se na to daly PULky, tak mel hodne malej zadek
(na kvalitu skladu moc nekoukej, byla jsem zacatecnik
)