Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid píše:
No právě.
Mně neotýká nic a konečně jsem zdolala metu 60kg, takže nic strašnýho, co by nešlo unéstJako těhotenství mi nevadí, ale že bych z toho byla denně v auforii, to nejsem, prostě normálka.
Ty máš celkem solidní porodní trauma, co? Zapracuj na tom, než se ti přiblíží termín, ať to zbytečně neovlivní průběh porodu. Dá se s tím pracovat, opravdu.
@ivuska.h píše:
Ty máš celkem solidní porodní trauma, co? Zapracuj na tom, než se ti přiblíží termín, ať to zbytečně neovlivní průběh porodu. Dá se s tím pracovat, opravdu.
Nechodim sem casto, ale tohle mne zaujalo. Moje poporodni trauma bylo na sebevrazdu (solidne to preslo v poporodni deprese), tak by mne zajimalo, co vsechno se s tim da delat. Zkusila jsem kinezii, pomohla, ale jeste to neni 100% ![]()
@pomeranca píše:
Peti: pěkně mrňousovi domluv, třeba bude rozumný
Já už bych chtěla bejt zase těhotnámně se tak stýská po tom těšení se na miminko a po kopancích
(doufám, že mě teď vy co jste těhotné, vrátíte zase na zem
)
Mno, kopance dobrý. Že bych se přehnaně těšila na mimino to ne, ale těším se na kojení.
No a ještě bych mohla přidat křečové žíly, co mi vyskákaly a zhoršují se. Ale jinak dobrý (už). ![]()
@kvetinka56 píše:
Nechodim sem casto, ale tohle mne zaujalo. Moje poporodni trauma bylo na sebevrazdu (solidne to preslo v poporodni deprese), tak by mne zajimalo, co vsechno se s tim da delat. Zkusila jsem kinezii, pomohla, ale jeste to neni 100%
Určitě psychoterapie a v případě klinické deprese i antidepresiva. Tato psycholožka se specializuje na téma poporodních traumat – http://www.klinickapsycholozka.cz/.
@Brunifid píše:
No právě.
Mně neotýká nic a konečně jsem zdolala metu 60kg, takže nic strašnýho, co by nešlo unéstJako těhotenství mi nevadí, ale že bych z toho byla denně v auforii, to nejsem, prostě normálka.
Teda silná závist, že jsi už tak daleko a teprve 60kg.
Já nemít ty křečáky, tak mi je teď už dobře, těšila jsem se na krátké sukně a mám smůlu. ![]()
@PetkaK píše:
A to jsem si říkala že jsme to ještě naplánovali dobře na ten květen, že nebudou hice a prdpočasí se prostě zbláznilo.
Já sjem si říkal: Fajn že máme termín v dubnu, to už nebude zima… a zrovna když jsem rodila, tak bylo těsně nad nulou
![]()
@ivuska.h Já těm chocho doktorům nevěřím, mám s nimi z mládí zkušenosti, taktéž ne dvakrát pozitivní. ![]()
@Flyingfrog Na křečáky bych se z vysoka, to se v těch vedrech pečeš v kalhotech? Jestli někoho pohorší Tvoje nohy, tak ať čumí jinam ![]()
@pomeranca píše:
Já sjem si říkal: Fajn že máme termín v dubnu, to už nebude zima… a zrovna když jsem rodila, tak bylo těsně nad nulou![]()
JJ, když se mladší v dubnu narodil, byl týden nádherného jara, něco jako teď, a potom s prvními vycházkami začalo sněžit… ten rok taky sněžilo v červnu, pamatuju si to jen podle umrzlých truhlíků na balkoně a kdyby mi to někdo říkal teď, tak bych mu nevěřila…
@Brunifid píše:
@ivuska.h Já těm chocho doktorům nevěřím, mám s nimi z mládí zkušenosti, taktéž ne dvakrát pozitivní.
To chápu… Možná by pomohla i nějaká dobrá PA nebo dula, aspoň na pokec a rozebrání, co a proč se vlastně stalo a jak tomu teď předejít.
@ivuska.h píše:
Určitě psychoterapie a v případě klinické deprese i antidepresiva. Tato psycholožka se specializuje na téma poporodních traumat – http://www.klinickapsycholozka.cz/.
Dik za odkaz, akorat je to pro mne docela z ruky. V Brne nekdo podobny neni?
@kvetinka56 píše:
Dik za odkaz, akorat je to pro mne docela z ruky. V Brne nekdo podobny neni?
Tady v Brně nevím, ale možná by mohla pomoct i jedna ze skvělých PA odsud – http://mamicentrum.cz/, Jana Růžičková nebo Laďka Ryšavá. Zeptám se M. Mrowetz, jestli by někoho nedoporučila.
@ivuska.h píše:
To chápu… Možná by pomohla i nějaká dobrá PA nebo dula, aspoň na pokec a rozebrání, co a proč se vlastně stalo a jak tomu teď předejít.
To nepotřebuju rozebírat, to vím. Jsem se bála, měla jsem plánovanou sekci, první vstávání z postele si pamatuju doteď, jak tam se mnou ta sestra hodila jak s dobytkem a ještě měla kecy, s tím nenaděláš nic. Předejdu tomu těžko, neb ještě než jsem měla průkazku, tak mi doktor sdělil, že pokud byl první porod císařem, tak druhý automaticky doporučují taky císařem. Tudíž budu zas za tu, co nejde s davem.
Prostě to budu muset nějak přežít, to se nedá nic dělat.
@Brunifid píše:
Tak v 6.měsíci už by se to slušelo, ne?
Před prvním jsem měla cca 57kg, nabrala jsem nějakých 12, magickou sedmdesátku jsem nepokořila. Před druhým jsem měla míň, nějakých 55-56 no a nějak to nejde nahoru.
Jooo, Ty jsi druh te mamky, co ma pred tehu na tele nic a pri tehu nalepene „puljablicko“na pupiku
Tak to jo. Ja zacala nabirat od prvnich tydnu tehu- v 7tt uz to neslo skryt
Ve tretim mesici asi 4kg nahore a slo to geometrickou radou
Asi proto se narodila mala o mesic driv-mela se mnou soucit
, bo to nevim, kam bych jeste ten mesic rostla
![]()
@ivuska.h píše:
Tady v Brně nevím, ale možná by mohla pomoct i jedna ze skvělých PA odsud – http://mamicentrum.cz/, Jana Růžičková nebo Laďka Ryšavá. Zeptám se M. Mrowetz, jestli by někoho nedoporučila.
Divala jsem se na odkaz, asi by mi stacilo, kdyby nejaka z tech asistentek vedla muj porod a brala do uvahy, co potrebuji. PA u meho prvniho porodu byla docela nekompetentni, co jsem bohuzel zjistila az pozde, kde diky jeji peci a peci Dr. jsem rodila akutnim CS. Kdybych nebyla po CS, tak bych i premyslela nad domacim porodem
@Brunifid píše:
To nepotřebuju rozebírat, to vím. Jsem se bála, měla jsem plánovanou sekci, první vstávání z postele si pamatuju doteď, jak tam se mnou ta sestra hodila jak s dobytkem a ještě měla kecy, s tím nenaděláš nic. Předejdu tomu těžko, neb ještě než jsem měla průkazku, tak mi doktor sdělil, že pokud byl první porod císařem, tak druhý automaticky doporučují taky císařem. Tudíž budu zas za tu, co nejde s davem.
Prostě to budu muset nějak přežít, to se nedá nic dělat.
Aha, to jsem nevěděla, že jsi rodila císařem… Určitě máš šanci porodit přirozeně, naopak máš jistotu, že ti nebudou porod urychlovat, protože to je při šité děloze rizikové. Neuvažovala jsi o dule nebo vlastní PA u porodu?