Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@PetkaK to je krása, takovej fofr
hlavně ať je všechno v pohodě
a hezky se užívejte ![]()
@Flyingfrog píše:
Jinak až já budu potřebovat plíny na novoše, tak ty budou zcela jistě vyprané, protože silně pochybuju, že mé drahé dítě do porodu odplínuju.
Co ty víš, taky jsem si myslela, že Šimona nemám šanci odplínovat dřív jak o prázdninách a on sám mě převezl a pár dní před porodem zahodil plínky. Teď je to čím dál lepší, nehod ubývá
(teď jsem to uřčitě pokazila, tím jak se tu chlubím
)
juuuuuuu tak to pete vazne vyslo na vikend, ale porod asi dobry, takhle rychlej taky chciiii, tak peti gratulace ooooobrovsky, drzim pesti at to v pohode zvladas ![]()
me kamoska porad strasi jak je to s dvema detma desny,tak me obcas prechazi chut ![]()
ivusko taky drzim pesti at to neni na operaci a upravi se to, tfuj tfuj tfuj, proc vzdycky deti ![]()
@Brunifid píše:
Gratuluju!
Ale ty míry mě děsí
Muhehehe, to nejsi sama.
Já doufám, že to druhé dítě bude něco jako Stela, víc ani Ň. ![]()
Dneska jsem poprvé dělala lanolinovou kůru z lanolinu z lékárny a ona ta potvora pořádně pění.
Ale krásně se rozpustil.
@pomeranca píše:
Co ty víš, taky jsem si myslela, že Šimona nemám šanci odplínovat dřív jak o prázdninách a on sám mě převezl a pár dní před porodem zahodil plínky. Teď je to čím dál lepší, nehod ubývá(teď jsem to uřčitě pokazila, tím jak se tu chlubím
)
Jako ne, že bych svoje děťátko shazovala, ale já tomu odplínování moc nevěřím, s mojí leností a jejím nezájmem.
Šimon je šikula. ![]()
@Flyingfrog píše:
Jako ne, že bych svoje děťátko shazovala, ale já tomu odplínování moc nevěřím, s mojí leností a jejím nezájmem.Šimon je šikula.
Vždyť říkám, taky jsem tomu nevěřila. Pokud se odplínkuje sama, tak v tom nějaká lenost nehraje roli. Nezájem dítěte je asi horší, alečasem jí to prostě docvakne…
jo a pokazila jsem si to… odpoledne usnul bez plínky a počůral matraci i polštář
Tak budem muset koupit nepropustnou podložku do postele, an to odpolední spaní se to bude hodit
@pomeranca píše:
Vždyť říkám, taky jsem tomu nevěřila. Pokud se odplínkuje sama, tak v tom nějaká lenost nehraje roli. Nezájem dítěte je asi horší, alečasem jí to prostě docvakne…jo a pokazila jsem si to… odpoledne usnul bez plínky a počůral matraci i polštářTak budem muset koupit nepropustnou podložku do postele, an to odpolední spaní se to bude hodit
Malá pomstička za chlubení.
Já mám jinak dvě prostěradla nepropustná, ale ty jsem prozatím uklidila.
Já vím, proč nepíšu do neuzavřených skupin, jak mám (až na ten nočník) jinak komunikativní holku. ![]()
Jinak ona zatím nemá sepnuto „chce se mi, zahlásím“. Ví, že na nočník se čůrá, klidně si na něj (s plínou) sedne, ale hned zase vstane. A když běhá nahatá a vyčůrá se, zahlásí to „jejda“. A běží pro mě „maminka, jejda, jejda.“
Tak už pak jen hledám louži.
@Flyingfrog píše:
Dneska jsem poprvé dělala lanolinovou kůru z lanolinu z lékárny a ona ta potvora pořádně pění.Ale krásně se rozpustil.
A mas zkusenosti i s jinym lanolinem? Myslim hlavne cenove
. Jestli treba „plenkovy znacky“(popoliny atp.) jsou drazsi, nez lekarensky nebo ne.
Peti moc gratuluji k narozeni Danielky
jsem rikala ze s ochlazenim si da prte rict ![]()
Ivco tak co noveho s Klarkou?
@Jaja157 píše:
A mas zkusenosti i s jinym lanolinem? Myslim hlavne cenove. Jestli treba „plenkovy znacky“(popoliny atp.) jsou drazsi, nez lekarensky nebo ne.
Měla jsem doma od Ulricha. 250ml za 189Kč. Z lékárny mám 250g za 230. Ten Ulrichův se mi strašně špatně nabíral, protože mi hodně rychle tuhnul a přišlo mi, že když dodržuju dávkování, tak je hned pryč.
@Mirii píše:
Peti moc gratuluji k narozeni Danielkyjsem rikala ze s ochlazenim si da prte rict
Ivco tak co noveho s Klarkou?
Zdá se, že se to zlepšuje samo, prý ji to teď večer zas bolelo trochu víc, než přes den… zítra ráno by měli dělat další sono a uvidí se, je možné i propuštění, ale kdoví, jak se to přes noc ještě vyvine.
@Flyingfrog Já nočník neřeším vůbec. Tak jednou za dva měsíce mám záchvat, že to jako zkusíme, když je to bez odezvy (ten den, kdy mě to napadne, nejdýl jsem to vydržela skoro dva dny), tak to zas pustím k vodě.
Přitom jinak se domluvíme na všem, to dítě je už chytré, rozumí všemu, až kolikrát zírám. Už je ve stádiu „chytřejší než pes“ ![]()
Umí sebrat v kurníku vajíčka do košíku, krmí králíky, dává chleba kůzlatům a psům, pustí psy z kotce i je tam zas zavře, na požádání odnese cokoliv do koše,..... Ale ty plíny nás nějak netlačí ani jednu, ani druhou, tak to flinkáme ![]()
@Brunifid píše:
@Flyingfrog Já nočník neřeším vůbec. Tak jednou za dva měsíce mám záchvat, že to jako zkusíme, když je to bez odezvy (ten den, kdy mě to napadne, nejdýl jsem to vydržela skoro dva dny), tak to zas pustím k vodě.
Přitom jinak se domluvíme na všem, to dítě je už chytré, rozumí všemu, až kolikrát zírám. Už je ve stádiu „chytřejší než pes“
Umí sebrat v kurníku vajíčka do košíku, krmí králíky, dává chleba kůzlatům a psům, pustí psy z kotce i je tam zas zavře, na požádání odnese cokoliv do koše,..... Ale ty plíny nás nějak netlačí ani jednu, ani druhou, tak to flinkáme
No jo, mě by ty plíny asi taky až tak netlačily, ale kruciš co ona dělá za scény u přebalování, to je na mrtvicu
..No a taky to vypadá už divně, když takový dacan velký dvouletý chodí s naducaným zadkem a mám ji někde mezi lidma přebalovat a ještě se u toho tak vzteká - no na palicu ![]()
@zelazuzu U nás je přebalování v pohodě, netlačí mě prostě nic.
A ono se to nepozná, jestli je dítěti rok a půl nebo dva roky. Sousedi mají o půl roku starší holčičku a výškově jsou stejně, možná je Pavlínka o chlup vyšší.
Tak to je paráda, jak se to dělá?