Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@analoja děkuju,ani nevím,jestli jsem chtěla slyšet,že jsou na kruhových jehlicích
moc se mi do nich nechce,něco jsem tady zkoušela z nějaké umělotiny na 5ti jehlicích a je to děs,ale vyzkouším,vypadají moc pěkně,na objednání vlny už se chystám,jsem ve 24.týdnu,tak abych to vůbec do porodu zvládla ![]()
@analoja Potřebovala bych právě tu část která nejde vidět,ale i tak moc děkuji
Potřebuju vidět jak zhruba je vysoko kotník a jak „plochá“ je nožka…
@Flyingfrog Jé,super,to jsem přesně chtěla ![]()
Děti s DS mají v podstatě plochou nohu na furt…Tak jen řeším jestli to má nějaké hodně,nebo ne…A taky jak moc nízko má kotník…Ono ta hypotonie je mrcha…Člověk ani nechápe za co vše může hypotonie jako taková. Třeba ta plochá noha - svaly prostě nedrží ty kůstky nohy tak jak mají…Nebo mezižeberní svaly - nemají při kašli takovou sílu,proto jsou častější komplikace při bronchitidách…Břicho má jak somálec vypouklé,protože to prostě nedrží svaly,má i malinkatou kýlu - nemá prostě pupík dovnitř…No jsem se zas rozepsala…
![]()
@blanche44
tak je to Ruby, 2. jakost, už jsem ji tam nenašla, ale mám nakoupenou ještě Baby - to je taky 100% vlna. Ono to jde klidně i na dvou jehlicích, akorát budeš muset sešívat a to mně se zas nechce
takhle sešiješ jen ten kousíček mezi nožkama
@analoja určitě to zkusím na kruhových,vypadá to určitě líp,vlnu už jsem objednala ![]()
@analoja píše:
@blanche44
tak je to Ruby, 2. jakost, už jsem ji tam nenašla, ale mám nakoupenou ještě Baby - to je taky 100% vlna. Ono to jde klidně i na dvou jehlicích, akorát budeš muset sešívat a to mně se zas nechcetakhle sešiješ jen ten kousíček mezi nožkama
Prosím tě, Baby mám taky a byla jsem hrozně rozčarovaná, když mi přišla a přečetla jsem si, že je Superwash(oni to na VLNAPu nemají uvedené) - už z ní vlňáky máš -vadí, nevadí na protékání? Já z ní upletu, ale vyzkoušení je ještě daleko… ![]()
A Ruby tam je, je v mimořádných akcích, už se asi doprodává. Ta je označená jako superwash už na těch jejich stránkách… ![]()
@Brunifid píše:
@Kdoule Mám jedny vlňáky ze superwash vlny a jsou v pohodě.
Dík
Už to psalo víc lidí, ale taky občas někdo píše, že to protéká, tak mi to přijde jako sázka do loterie. Vlnu každopádně nevyhodím ![]()
no, já mám vyzkoušené pletené vlňáky zatím jen z přírodní šumavské vlny - ty jsou super a z té Ruby a Baby budu teprve zkoušet. Ale taky jsem četla, že to nevadí, tak tomu věřím ![]()
ono u té Baby je psané,že je to merino - a to je taky nějak upravené, tak jsem s tím počítala - zas je na omak jemnější, co vím, tak z toho hodně pletou nohavičky - citlivějších dětí, aby je to nekousalo.
@Brokianaa píše:
@Flyingfrog Jé,super,to jsem přesně chtěla
Stačilo pustit Krtka a stála v zásadě jak přikovaná. ![]()
A pomohlo ti to?
Šimon si sám sedl na nočník a vyčural se. Akorát si zapomněl sundat slipy… ![]()
@pomeranca píše: Šimon si sám sedl na nočník a vyčural se. Akorát si zapomněl sundat slipy…
Ahoj holky, čtu ale nestíhám regovat.
Ivuš to je dobře, že už máte Klárku doma. Hlavně ať už je vše v pořádku
![]()
HOlky tak u nás odplínkování probíhá asi tak - Když malou nechám lítat bez plíny jen s holou dupou, tak si sedne a do nočníku se vyčůrá. Jakmile jí nasadím gaťky, tak čůrá do nich a na nočník nejde. ![]()
Hovňouse dělá do plíny. Někam zaleze, pos… se a poté zamnou příjde a oznámí, že dělala ba a u toho udělá prase ![]()