Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid píše:
@Flyingfrog Já nočník neřeším vůbec. Tak jednou za dva měsíce mám záchvat, že to jako zkusíme, když je to bez odezvy (ten den, kdy mě to napadne, nejdýl jsem to vydržela skoro dva dny), tak to zas pustím k vodě.
Přitom jinak se domluvíme na všem, to dítě je už chytré, rozumí všemu, až kolikrát zírám. Už je ve stádiu „chytřejší než pes“
Umí sebrat v kurníku vajíčka do košíku, krmí králíky, dává chleba kůzlatům a psům, pustí psy z kotce i je tam zas zavře, na požádání odnese cokoliv do koše,..... Ale ty plíny nás nějak netlačí ani jednu, ani druhou, tak to flinkáme
Já snad vypadám asi že to řeším. No možná na netu, doma to neřeším. Nočník stojí pod stolem, válí se v něm míčky. Druhý je nahoře, bydlí v něm pandy.
Ona mi taky rozumí, sice teda nic nesbírá, chleba dává leda sobě, ale komunikativní a chytrá je taky dost. ![]()
Zuzu: Ona naštěstí vysloveně scény nedělá, jen někdy, když ji člověk lapí a jde přebalovat. Když dopředu deset minut upozorňuju, že budu přebalovat, tak to jde. ![]()
@pomeranca píše:
Já teda nechápu, proč ty ostatní mají zájem na tom, aby bylo dítě brzo bez plen. Copak oni in přebalují? Perou, nebo kupují plinky?
Přesně, co je všem těm radilům potom.
Tchýně taky honila holku na nočník, když tu byli. Já jí řekla, že ať to nedělá, nic, tak jsem řekla manželovi, ať jí to řekne důrazně, když mě poslouchat nemíní. ![]()
@ivuska.h píše:
Jinak Klárka je doma! Ráno ji pustili, že už je to čisté, střevo se opravdu napravilo samo, může to prý ještě pár dní bolet, má to tam takové pocuchané, oteklé a nějakou volnou tekutinu, ale to by mělo už ustoupit.A doma byla okamžitě protivná jak osina, zvykla si na nonstop péči tatínka a vřískala, že chce s ním do práce a že se na nás netěšila a tak dále
Paráda, že už je doma!
ono ty dětičky asi kašlou na pravidla a poučky
a každý je jiný
já si teď pořídila v záchvatu pocitu, že dva prcky venku nezvládám, hned dva šátky na nošení, protože Aňule je neskutečně spokojená ve vaku a mně z něj můžou záda odpadnout a chyba lávky - jak Aňuli do šátku nainstaluju, tak vříská ![]()
eště chci zkusit jeden úvaz - co nejpodobnější tý poloze ve vaku, tak uvidím, jestli bude mít úspěch
jinak Honzíka jsem nezavinovala skoro vůbec - narodil se do šílenejch veder, tak jsem ho nechtěla uvařit a ve vaku vydržel jen když jsem s ním chodila
a šup zpátky k plínkám - jsem Aňuli uštrikovala vlňáky - zatím tedy nejsou nalanolínovaný, tak je má jen jako kalhoty
počasí na to je jak dělaný
@analoja píše:
a šup zpátky k plínkám - jsem Aňuli uštrikovala vlňáky - zatím tedy nejsou nalanolínovaný, tak je má jen jako kalhotypočasí na to je jak dělaný
Krásné. Jsi šikovná. ![]()
Mně schnou dvoje nalanolinované vlňáky, které včera to dítě odepsalo. Grrrr. Ještě, že mám další dvoje od ivušky a pak jedny od BBH.
Vlňáky krásné ![]()
Holky mám prosbu- nemohla byste mi některá vyfotit jak vypadají kotníky (nožky zepředu) u stojícího dítěte? Neobuté,neoblečené…Vím,že je to asi nadlidský výkon,ale potřebovala bych to srovnat s kotníkama od malého:-) Jestli to některá zvládnete,budu moooooc vděčná ![]()
@analoja píše:
a šup zpátky k plínkám - jsem Aňuli uštrikovala vlňáky - zatím tedy nejsou nalanolínovaný, tak je má jen jako kalhotypočasí na to je jak dělaný
naaaadhera ![]()
@Brokianaa píše:
Vlňáky krásné
Holky mám prosbu- nemohla byste mi některá vyfotit jak vypadají kotníky (nožky zepředu) u stojícího dítěte? Neobuté,neoblečené…Vím,že je to asi nadlidský výkon,ale potřebovala bych to srovnat s kotníkama od malého:-) Jestli to některá zvládnete,budu moooooc vděčná
Můžu zkusit vyfotit, až nebude spát. ![]()
@analoja píše:
nááádhernýýýý
z jaký vlny jsi pletla a podle jakého návodu?? ![]()
@Brokianaa jsem hledala a mám jen takhle trochu z vrchu - stojící na konstrukci kočáru
Petko hrozně moc gratuluju k Danielce! Má krásné míry a tys měla teda rychlý porod! At roste do krásy a chytrosti a taky at aspon trochu poslouchá ![]()
@blanche44 vlna je z Vlnapu - mají spoustu čistý vlny ve výprodeji 10 dkg za 30 kaček a pletla jsem + - od oka podle padnoucích disan a kalhot, co kdysi pletla babička. Je to z vrchu pletený do kruhu, mezi nožkama jen uzavřený oka a nohavice zase na čtyřech jehlicích. Tahle červenooranžová byla nějaká jakože kazová - nerovnoměrné probarvení nemůžu ji teď najít, jak se jmenuje, mrknu až se prcek vzbudí. Mám nakoupeno vlny až do důchodu ![]()