Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
![]()
Petko, přidávám se ke gratulaci k narození Danielky, ať jste holky zdravé
![]()
Tak já tady budu asi za exota, co se odplínkování týče
můj starší syn (2,4r) má pleny pořád, asi před měsícem jsem mu teda na den sebrala, když jsme doma a na zahradě a stejně se mi to zdá brzy, on moc nemá o to zájem, je mu jedno, když se počůrá. Denně ho 4× převlíkám (v lepším případě). neumí mluvit, takže si nemá ani jak říct, musím na něj koukat a když se drží za pinďa, rychle posazuju. A to jsem ráda, že už na nočník sedne, páč doteď ječel, když viděl, že ho chci posadit na nočník a ani za nic se nenechal posadit.
No co, nejsme jedni z těch super maminek a miminek co odplínujou na 18m, věšet se kvůli tomu nepůjdu
Jinak mi je to jedno, že přebaluju dvě děti, jako práce navíc mi to nepřijde ![]()
@alchemilka píše:
Petko, přidávám se ke gratulaci k narození Danielky, ať jste holky zdravé![]()
Tak já tady budu asi za exota, co se odplínkování týče
můj starší syn (2,4r) má pleny pořád, asi před měsícem jsem mu teda na den sebrala, když jsme doma a na zahradě a stejně se mi to zdá brzy, on moc nemá o to zájem, je mu jedno, když se počůrá. Denně ho 4× převlíkám (v lepším případě). neumí mluvit, takže si nemá ani jak říct, musím na něj koukat a když se drží za pinďa, rychle posazuju. A to jsem ráda, že už na nočník sedne, páč doteď ječel, když viděl, že ho chci posadit na nočník a ani za nic se nenechal posadit.
No co, nejsme jedni z těch super maminek a miminek co odplínujou na 18m, věšet se kvůli tomu nepůjduJinak mi je to jedno, že přebaluju dvě děti, jako práce navíc mi to nepřijde
Ondrovi je 2 a 3 měsíce
Bez plen byl jednou asi hodinu, výsledkem byl pokaděný obývák… Přijde říct, když je pokaděný, ale jinak nic. taky málo mluví, slov má hodně, ale nespojuje, rozumí všemu o co ho požádám, kromě toho hrnce
Netrapí mě to, jen mě s tím furt prudí babička. Klárka byla bez plen v 17 měs, v noci ve 2 letech.
Ivus, tak tady je vidět, jak nás - matky maj kluci na háku
Já si třeba můžu říct, co se plenek týče, že se asi málo snažím, nebo mám blbý přístup, ale ty jsi odplenkovala holčičku rychle a kluk ti na to peče, předpokládám, že máš pořád stejné metody ![]()
Třeba moje kámoška odplenkovala chlapečka na 18m (i v noci), ale dosáhla to tím, že kluk vždy dostal na zadek, když se počural. A to já odmítám
Svého kluka si mlátit nebudu kvůli čůrání, to budu radši přebalovat do čtyř let.
@alchemilka no, myslím, že za exota nebudeš, jsem na to s Honzíkem podobně - nemluví, počůraná, ba ani pokaděná plína ho nevzrušuje, z nočníku zdrhá
čekám na léto a doufám
![]()
podotýkám, že nejstarší byla to „zázračné“ miminko, co se odplínkovalo v 18-ti měsících během týdne ![]()
@alchemilka píše:
No co, nejsme jedni z těch super maminek a miminek co odplínujou na 18m, věšet se kvůli tomu nepůjdu
Já byla tuhle poučena naprosto cizí ženskou, že bez plín má být dítě na roce. ![]()
@Brunifid mně to říká vjednom kuse tchýně:) že pokud se nenaučí do roka, tak pak je to bez šance až do dvou let. Tak jsem si řekla, že proč se teda budu snažit, že ve dvou letech si řekne sama… ![]()
nojó, tchýně má vždycky pravdu
ta moje měla taky děti v roce odplínkované
jen ten vnuk se jí nějak vymkl ![]()
a zrovna Kača je důkazem toho, že se může plést - zkusila jsem to s ní právě v tom roce a půl a zadařilo je hned nikdy před tím jsem to ani nezkusila - ač mně pro změnu moje mamina neustále upozorňovala, že vysazovat se má už od půl roku - no, na mně jako na býka je slovo „musí“ jako červenej hadr
![]()
Já jsem párkrát poslala podobné rádce malinko ostřeji k šípku a od té doby mám pokoj. Máma mi neradí vůbec (ta to teda ani nezkoušela), tchýně jestli něco říká, tak chlapovi a ten to filtruje a domů nenosí. Tak mám klid.
@analoja A že v tom půl roce dítě ještě samo nesedí, to asi nikomu žíly nerve, co? ![]()
Já teda nechápu, proč ty ostatní mají zájem na tom, aby bylo dítě brzo bez plen. Copak oni in přebalují? Perou, nebo kupují plinky?
@Brunifid jojo, je třeba na nočníčku přidržet ![]()
no, už to vzdala - jsem prostě neposlušná dcera ![]()
naštěstí mám obě babičky v dostatečné vzdálenosti, takže neustálé kibicování nehrozí ![]()
@alchemilka píše:
Ivus, tak tady je vidět, jak nás - matky maj kluci na hákuJá si třeba můžu říct, co se plenek týče, že se asi málo snažím, nebo mám blbý přístup, ale ty jsi odplenkovala holčičku rychle a kluk ti na to peče, předpokládám, že máš pořád stejné metody
Třeba moje kámoška odplenkovala chlapečka na 18m (i v noci), ale dosáhla to tím, že kluk vždy dostal na zadek, když se počural. A to já odmítámSvého kluka si mlátit nebudu kvůli čůrání, to budu radši přebalovat do čtyř let.
No Klárka se spíš odplenkovala sama
Posazovali jsme ji na kadění už dřív, než měla rok, protože kadila pravidelně, to Ondra nikdy. Tak si na to nějak zvykla a v roce a něco už říkala „ií“, když se jí chtělo čůrat. Pak taky hrálo roli, že ji zajímalo oblečení, takže se už v těch 17 měs. dokázala sama vyslíct a oblíct, takže fakt sama vzala hrnec, stáhla kalhoty, vyčůrala se a bylo. Ondra se ani nesnaží si cokoliv krom ponožek svlékat ![]()
Jinak Klárka je doma! Ráno ji pustili, že už je to čisté, střevo se opravdu napravilo samo, může to prý ještě pár dní bolet, má to tam takové pocuchané, oteklé a nějakou volnou tekutinu, ale to by mělo už ustoupit. Cestou domů inkasovala v hračkářství odměnu – http://www.buylittlestpetshop.com/…-vehicle.jpg
A doma byla okamžitě protivná jak osina, zvykla si na nonstop péči tatínka a vřískala, že chce s ním do práce a že se na nás netěšila a tak dále ![]()
@ivuska.h píše:
Ondra se ani nesnaží si cokoliv krom ponožek svlékat
jinak, to je dobře, že operace nebyla nutná, to chování se srovná, asi se jí stýskalo ![]()
@analoja Emmka si rozvázala bačkůrky, co vážeme na dva uzlíky, vyndala z nich tkaničky a sundala si i ponožky. Já nevím
všichni říkají, jak malé miminko zavinovat, zenšovat mu prostor, jak to ty děti mají rády a u nás? Nechtěla se ani chovat, zavinka, spací pytel, pelíšek z kojícího polštáře - jenom vztek! Teď, co není přidělané, tak serve. Máme čepici, klobouček na zavazování, boty zavazujeme na víckrát…V noci má vždy teplejší pyžamo, protože jakmile ji přikryjeme (a to ještě musíme až po tom, co usne), tak se vzbudí a zkope to…
@rosslyn píše:
@analoja Emmka si rozvázala bačkůrky, co vážeme na dva uzlíky, vyndala z nich tkaničky a sundala si i ponožky. Já nevímvšichni říkají, jak malé miminko zavinovat, zenšovat mu prostor, jak to ty děti mají rády a u nás? Nechtěla se ani chovat, zavinka, spací pytel, pelíšek z kojícího polštáře - jenom vztek! Teď, co není přidělané, tak serve. Máme čepici, klobouček na zavazování, boty zavazujeme na víckrát…V noci má vždy teplejší pyžamo, protože jakmile ji přikryjeme (a to ještě musíme až po tom, co usne), tak se vzbudí a zkope to…
Zavinování neměli rádi vůbec, ale měkký pelech ano a Jula potřebuje na usnutí dečku (tenkou) přes hlavu nebo aspoň kolem krku a hlavy jako šálu ![]()