Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Anielka píše:
@smotlaska Jop… ja mam treba kratky program 15 minut… ale samotne machani trva 18 minut, tak jak to ten 15 minutovy program muze vyprat a jeste vymachat?Ja ho pouzivam jen na prani novych veci.Ja jsem u prvni treba mela skoro same AIO… a mne to teda nesedelo, jedine stesti bylo, ze se brzo odplenkovala.
no ja mam machaci program na 36 min., kratky program „sport“ na 15 min.
@andreiika Protože máš ještě malé mimčo, uvidíš třeba za půl roku. To už jsou jiné dávky, co pouští naráz. Ale třeba ne, každé mimino je jiné.
@elfans uvidíme, nemám s tím zkušenost u větších, pokud nebude vyhovovat prodám co mám a vyzkouším něco jiného… já doufám, že bude následovat starší dceru a bude brzo bez plenek, ale kdo ví
@andreiika Na male mimco mi to prislo taky fajn, mela v nich maly zadecek, nebyla to prace (zacala jsem latkovat v tech 3m), ale pak okolo roka to miminko proste cura mnohem vic, v tech 15m uz jsem ven musela davat i jednorazovku, protoze proste ty AIO to uz nedala. A to jsem fakt prebalovala pokazde, kdyz jsem zjistila, ze je pocurana.
Ted na druhe jsem si poskladala vybavu uplne jinak, AIO jsem si nechala, ven je mam rada, ale doma pojedu ve VV a v kalhotovkach.
Ja hlavne uplne zmenila nazor na materialy, jak jsem u prvni chtela, aby to bylo prakticke, ted chci hlavne, aby prcek nebyl ve styku s umelotinou, dychalo to, takze doufam, ze to pujde hlavne pres vlnaky a bambus s bavlnou.
Když vím, že je dítě počúrané, přebalím klidně po 15 minutách, prostě ji v tom nenechám. A že mimino přebaluji furt, to holt tak je. A na to na doma zlaté čtverce narovno s vkládačkou, je to ric pic, schne to rychle.
Větší zas pouští větší dávky naráz, AIO to prostě nepoberou, teče to kolem nožiček. Zlaté kalhotkovky.
@Anielka S praním to mám stejně. Plíny prostě na 60 a je to. Rychlý program použiju jednou za čas na přemáchnutí něčeho.
@Anielka hmmm
no tak já si je budu užívat ted a až nebudou stačit tak holt začnu řešit. Hlavně, už je mám pořízené, i když je větší část z druhé ruky, stejně je to investice, takže kupovat ještě kalhotovky se mi nechce, ale třeba na ně dojde časem.
@andreiika Já myslím že na AIO budeš nadávat až tak od roka a dál, kdy začne dítě pořádně čůrat.
Mě třeba teď dcera prostřelila AIO totálně durch, mokré tepláky při odpoledním spaní, to jí měla na sobě pouze na jedno čůrání. Má teda už dva a půl roku, ale tak od roka to pouští ve větších dávkách, tudíž méně často, ale zato je toho pak více.
@Brunifid to si o mě myslete co chcete, ale po 15ti minutách bych nepřebalovala ani kdybych měla těch plen 50. Ale každého věc.
Já běžně přebaluju po hodině až hodině a půl, akorát v noci nepřebaluju, takže spotřbu máme prostě 8-10plen za den.
Jo a včera měla dcera suchou plínu od 8h ráno do 16h
a až pak se počůrala řádně teda ![]()
@danali já už si nepamatuju jak to bylo se starší dcerou v noci, ale plenky přestala nosit v 1,5 roce. Ale já na spaní teda dávam jednorázovky.
@andreiika píše:
@Brunifid to si o mě myslete co chcete, ale po 15ti minutách bych nepřebalovala ani kdybych měla těch plen 50. Ale každého věc.
Každodenní situace u nás: Vstaneme z postele, přebalím z nacucané noční plíny. Do 15 minut slyšitelné zahřmění v plíně. To bys jí na tom zadku nechala to howno hodinu?
Nebo ji nechám lozit jenom v plíně bez svrchňáků. Čiliže šáhnu a cítím, jestli je mokrá. Když je, přebalím.
@andreiika píše:
Ale já na spaní teda dávam jednorázovky.
To já schválně ne, protože počúraná látka pořád větrá, když ji v noci nepřebalím. Počúraná jednorázovky podle mého nikoliv.
@andreiika No naše nebyla v roce a půl ani přes den bez plen, na noc se zdá že budeme odplenkovávat teď - už několik nocí je v suchu a volá hned jak otevře oči. Ale prostě teď prostřelila AIO za odpolední spaní, tj ani ne za hodinu a jedno čůrání. Ty AIO jsou prostě takové „nekapacitní“ a já je teda všeobecně nemám ráda.
@Brunifid já ale píšu o počůrání přece, když se pokadí tak přebaluju hned, to by mě vůbec nenapadlo, že by z toho co píšu mohl mít někdo takový dojem. Dcera se dost často vykadí ráno do té noční plíny ![]()