Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy, já vzala 2 druhy nebarvený vlny a pak jeden druh zelený a další druh červený. tak holt pak zbytky nabídnu na pletení dalším látkařkám ![]()
Dik za rady, kouknu po nejakem samponu, doma mam jen perwol a ten je parfemovanej, v brane by neco mohli mit. Mamka nakonec vzala tu vlnu 3,5ky a i tak mi to prijde ridky, ono asi taky zalezi jak kdo utahuje.
Zuzanecko, ja koupila 4 klubka 10dekovy a na jedny gatky ani ne jedno klubko. Teda aspon na gatky pro novose, ted mi mamca jeste plete s dlouhejma nohavicema ty pry udela trosku vetsi.
Jinak pozor, jsme casto narazily pri hledani vlny na takove, ktere vydavali za merino a bylo ho tam s bidou 10%. Nektere vlny byly hrozne kousave, ja jako mala nesnasela svetry co kousou tak bych to prckovi nemohla udelat aby ho kousali do zadku ![]()
Jeste jeden dotaz pod vlnacky chytate cc snapkou? Nebo cim? Mam i disany zavazovacky ale nevim jestli se da pouzit kombinace cc+disana+vlnaky, jestli pak prcek nebude nabaleny moc.
bubli, jj, s tím složením jsem si toho taky všimla
já si objednala tu šumavskou doporučovanou, pak jsem koukala na babycafé a tam vychvalovali od vlnapu exclusive, další je nějaká obyč. od ariadne sport a pak nějaký barvený prevít od ggh Wollywasch
prostě vyzkouším. každopádně šumavská to jistí ![]()
Jenom pozor, aby to nebyla vlna s úpravou superwash - ta není na vlňáčky vhodná.
neměla by být. teda 3 nejsou určitě a u té jedné to nikde neuvádí, tak uvidíme ![]()
au, au, au… jsem zkusmo (já blbec…) hodila do excelu mojí plenkovou výbavu s cenama (co už jsem zaplatila, či co ještě zaplatím) a suma sumárum to mám 6007kč
ani netuším, kde jsem to nabrala ![]()
jinak si prubuju pletení, jsem na to levá jak šavle, tak si zkouším vlňáky z akrylky, jen kvůli oprášení techniky. ![]()
zuzanecka81 píše:
au, au, au… jsem zkusmo (já blbec…) hodila do excelu mojí plenkovou výbavu s cenama (co už jsem zaplatila, či co ještě zaplatím) a suma sumárum to mám 6007kčani netuším, kde jsem to nabrala
Pro srovnání si tam ještě hoď číslo, na kolk by tě přišly jednorázovky za pouhý jeden rok ![]()
Pořád budeš balit ještě levně ![]()
Cappy píše:Pro srovnání si tam ještě hoď číslo, na kolk by tě přišly jednorázovky za pouhý jeden rok
Pořád budeš balit ještě levněno jasně, já to tak beru, že by to byl litřík za měsíc, tak takhle už mám proplenkováno na půl roku
ale jinak si myslím, že už to mám poladěné a fakt nic jinýho nebudu muset kupovat
zuzanecka81 píše:
ale jinak si myslím, že už to mám poladěné a fakt nic jinýho nebudu muset kupovat
Tak to mě rozesmálo
![]()
Nepochybuji o tom, že už nebudeš MUSET žádné pleny kupovat, ale jsem přesvědčená, že je budeš CHTÍT kupovat
![]()
no právě, je to jak choroba ![]()
ještě nedávno jsem nechtěla aio ani kapsovky ani vlňáky a už se chystám na všechny ![]()
zuzanecka81 píše:
no právě, je to jak choroba
ještě nedávno jsem nechtěla aio ani kapsovky ani vlňáky a už se chystám na všechny
Cappy, ty teda budes jeste neco kupovat, kdyz jsi psala, ze ti ted v lete cura jak divej? Mas nejaky plan? ![]()
čičinka píše:
Cappy, ty teda budes jeste neco kupovat, kdyz jsi psala, ze ti ted v lete cura jak divej? Mas nejaky plan?
Nemám, ale jestli ty ano, budu o tom uvažovat, jsem pro každou špatnost ![]()
Původně jsem přemýšlela nad kupem další kopy zavazovaček a čtverců (to já prostě můžu
).
Protože spousta klahotkových plen nám už velikostně nesedí ![]()
Cappy, bych třeba něco vyměnila, doplatila. nechtěla bys libštátský čtverce?