Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy2 píše:
Jejda já úplně zapoměla napsta, že včera mi dorazila ta nová Merinostár SIO, teda je ušitá moc pěkné, prý ta první byla s nějakého nového materiálu co jim přišel, no a přišli na to, že z toho to fakt šít nejde, tak že ta co došla vypadá fakt super.
foto,foto,foto ![]()
Babo - ted midocvaklo,ze to mas stejne jako ja
. Deniska mela 11 mesicu,kdyz jsem zjistila,ze jsem podruhe tehu
. Takze rok a pul od sebe ![]()
Mirii píše:Katy2 píše:foto,foto,foto
Jejda já úplně zapoměla napsta, že včera mi dorazila ta nová Merinostár SIO, teda je ušitá moc pěkné, prý ta první byla s nějakého nového materiálu co jim přišel, no a přišli na to, že z toho to fakt šít nejde, tak že ta co došla vypadá fakt super.
Mirii foto není potřeba, plína z venku vypadá stejně jako ta původní, jen teda je dobře ušitá, tak že už není křivá. ![]()
Mirii píše:
Babo gratulujuuuu!!! To mas po tech oslavach mudry,co?![]()
![]()
Mi něco uniklo?
Babo ty už jsi měla ty zkoušky? ![]()
Katy, za Babu doufám, že už má po zkouškách, páč s těhotenskou demencí nevím nevím
Ale nechci Babu podceňovat ![]()
Pastelka píše:
Katy, za Babu doufám, že už má po zkouškách, páč s těhotenskou demencí nevím nevímAle nechci Babu podceňovat
Hmm ti nevím, demence je v mateřství asi pořád, ať kojodemence, nebo těhudemence. ![]()
Boriska píše:
ahoj holky kupujete některá na akce mimo domov alany z DM? jaké jsou? nemáte náhodou někdo velikost 4-9kg na vyzkoušení? vím, že máte většinou větší dítka
Borisko, Alany 4-9 kg jsem kupovala na dovču - dovču jsem odlátkovala, takže je mám jako rezervu na další dovču
, ale můžu Ti nějaké z balíku poslat.
Pokud máš zájem, pošli mi na SZ adresu a kolik kusů ![]()
Katy - ja teda myslim,ze to ma Baba za sebou uz nekdy v kvetnu,ne? A ja nevim jak vypadala ta puvodni,sem nevidela foto,pac jsem byla doma v CR a na net semmoc casto nechodila ![]()
Hmm ti nevím zda to Baba má, vím že se tam chystala snad tři krát, ale nevím zda tam došla. ![]()
Fotka je někde v galerii tady u diskuze, jdu jí najít.
Holky dotaz, myslíte že má smysl učít Elišku na nočník už teď, když fakt dost často čůrá? Jako od té doby co se mi vzbudila před obědem už to bylo celkem snad 5×, první měla trochu mokrou plínu po probuzení, tak jsem jí posadila, si teda ještě po chvilce crkla do nočníku a už tam nechtěla sedět, tak že jsem jí zabalila, po 10ti min jí beru že jí dám oběd a ona už tu plínu měla zase mokrou, cca 10min po obědě byla plína už mokrá pořádně, tak opět přebalím, no a po půl hodině zase mokrá uplně, no má to smysl jí teď už učit když čůrá tak často? ![]()
Zdravím maminky, pročítala jsem novou diskuzi o látkujících maminky a byla jsem odkázana sem, můžete mi prosím poradit - vím, že kdybych vás dočetla, že to asi najdu, ale hledat v 790 stranách to asi nedám… Čekáme první miminko a rozhodla jsem se, že budu látkovat, ale mám spoustu dotazů, a nevím kam jít pro odpověď
Můžete mi prosím poradit?
Tuhle mi někdo říkal, že látkovat je stejně zbytečné, že se tím neušetří – spotřeba vody a prášku a elektrika za žehlení.. Je to opravdu tak? Mě to pořád přijde jako velký rozdíl, když vidím, kolik ty jednorázovky stojí, jasně, je to bez práce.. A taky mi někdo říkal, že látkovací mimča jsou více opruzené a já si právě myslela, že je to naopak..
A ještě, v čem (a nakolik) ty plenky perete – v normálním prášku nebo pro prášku pro mimča? To je zas otázek – omlouvám se a děkuju ![]()
Katy,malýho jsem taky takhle učila a furt jen učůrával a na konec jsem to vzdala a vyprdla se na to a po 14.měs.se to ustálilo a začar čůrat větší dávky a ne tak často,tak jsem ho dala na nočník a úspěch a teď ho nechávám nahýho a chodí si sám na nočník i kadit,ale to většinou nestihne dosednout.Takže netlač na pilu.
Mimo jiné Míša má už to kadění dobrý.Netuším jakým zázrakem,ale chudinka už netrpí a to je hlavní.Efík
Ještě jsem chtěla nabídnout Manducu a na to pytel deluxe za dobrou cenu a halvně ve výborným stavu.Prcek tam je tak 5.min. a už se vzteká,takže je nám to k ničemu.
Katy, já chci taky s opičkama ![]()
Ahoja holky, v diskuzi co založila Katy píšete holčině co se ptá na to jak to je s látkovkama ať přijde sem, že se jí poradí… Mám v podstatě stejné otázky jako ona (až na tu jestli je separačka nutná - JE!
), jak to je teda s tím ušetřením?
Za pračku to zas o tolik víc nebude, ale přijde mi že děsně moc protočím oplachováním plenek aby nesmrděly, když do nich nakadí…
Doufám tedy že se sem taky můžu přidat ![]()