Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14103
20.8.10 07:39
čičinka píše:
Tak jednovelikostni jsem nenasla, ale na Brane maji akci na itti 2+1 zdarma 8-o Takze SIO, co normalne stoji 460 vzjde na neco malo pres 300!!! Tak to asi fakt neodolam :oops:

A tohle jsem neměla číst, už tam brousím :-)

A děkuju za odpověď na ty svrchňáky, budu muset asi dokoupit :-) Jen nevím jaké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
20.8.10 07:42
berry4 píše: že je to víceméně pravda. Mám za sebou odlátkované 2 děti a kolem roku přes den bez plín,v roce a půl i přes noc. Jde o to,jak se jim věnuješ… :-D
Čili když bude dvouleťák s plínou, kašlu na něj? Mně tahle teorie přijde silně přitažená za vlasy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.8.10 07:46

No tak já odplínkování taky nemíním hrotit, jako zatím se nám to fakt nedaří, na nočníku být nechce, sedí tam chviličku a pak zdrhá a louže je za chvíli někde jinde, tak že zatím to kašlu, však do 18ti v plíně snad nebude.

Vlňáčky bych před používáním do lázně hodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
20.8.10 08:32
Flyingfrog píše:
Tak jsem se dozvěděla (pro pobavení vám to napíšu), že dřív děti na látce byly v roce bez plín a to prosím proto, že se jim matky soustavně věnovaly. Co si o tom myslíte? :-)A můžu mít dotaz? Mám vlňáčky disana (opravdu ty pletené) a pak vlněné ImseVimse (ty vypadají jinak). Obé samozřejmě přemáchnu před prvním použitím, ale mám je dát i do té lanolinové lázně?
Díky (jsem hrozná, se akorát jen ptám :oops: )

Ja bych nalanolinovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
20.8.10 08:50

odplenkování-dcerka dnes 5.let byla v hnuskách-odplenkování se nám dařilo v 16.měs,ale pak začlo být škaredě,tak jsem ji nemohla nechávat nahatou a tak jsem jí dávala tepláčky.Začla se mi počůrávat a přestala si říkat,tak jsem jí zas začla dávt hnusky-jsem proti se neustále ptát dítěte jestli nechce čůrrat.Takhle to dělal asestřenka a řídila se i podle tabulek a holka jí dneska koktá.Pokud si dobře pamatuji,tak nám se teda mamka nevěnovala vůbec.Teda co se týká jídla,tak to si nemůžu stěžovat,aell nějaké čtení a dělání úkolů o tom nemohla být ani řeč.Malý mi teď běhá nahý je mu 19.měs.a chodí si sám na nočník,ale jak ho obleču,tak se taky počůrává.Podle mě všechno má svůj čas.Přece mu nenadám,když se počůrá do tepláčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.8.10 08:53

Flyinfrog to nikdo neřekl.Prostě dřív se maminky věnovaly dítkům tak , aby byla brzo bez plínek. Dnes je to posunuté jinam, maminky dlouho plínkují a potom se věnují učení na nočník. Za mně osobně se mi zdá ta dřívější metoda lepší. Ale to je můj názor a moje zkušenosti. Jen jsem nepochopila,co ti na tom připadá směšné, proto jsem reagovala. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
20.8.10 09:16

berry4: Co mi na tom přijde směšné? Že to vypadá, že mámy dřív se dětem nějak děsně věnovaly, zatímco dneska na ně asi kašlou, když dítě není v roce bez plín. Mně je 29, zeptám se mamky, kdy jsem byla bez plín. Brácha je o rok mladší. A nějak si nevzpomínám, že by mi říkala, že co se brácha narodil, že bych byla bez plíny.
Sice se ráda nechám poučit, jak odplenkovat dítě v roce, ale nemíním si někde číst, že pokud mi bude dítě skoro ve dvou letech běhat s plínou, že se mu nevěnuju. A ráda bych věděla, co přesně si pod tím věnováním mám představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.8.10 09:24

No já si myslím, že s odplínkováním je to individuální, můj bratr nosil ještě plíny když já se narodila, tak že máma cca 4 měsíce látkovala nás oba, bratr je o rok a tři měsíce mladší, tak že odplenkovaný byl až po roce a půl, já prý už v roce a dvou měsících byla bez plín i v noci. Myslím že v tomto se nám máma věnovala naprosto stejně a i tak brat byl v plíně podstatně dýl než já. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.8.10 09:27

:D tak to neber. Dřív bylo vše jinak,mamky neměly mateřskou 3-4 roky jako my, automatky,papírovky a ost. vymoženosti…Neměly tolik času se s dětma „piplat“ a navíc v éře jeslí se celkem vyžadovala samostatnost..... Prostě to tak bylo nastavené a byl to tenkrát životní standart. Já jej opravdu neodsuzuju,ačkoliv jsem si děti vychovala sama,bez rad babiček a maminek,tak nějak přirozeně ,intuitivně a dle schopností mých dětí jsem najela na nočníkování ve chvíli,kdy samostatně seděly. Postupně,pomalu,nenásilně si vytvořily návyk,že do nočníku se něco dělá a že je z toho potom velká sláva…až se to stalo samozřejmostí a začaly nočník kolem roku samy vyhledávat. A tímto reaguji na předešlý příspěvek,obě děti (jsou od sebe skoro 9 let) mám zimní,takže to nebylo o lítání na nahulato,měli jsme taky tepláčky,kalhotky… Prostě šlo to,přirozeně, děti z toho žádná traumata nemají,nekoktají a jiná podobná postižení..... Vše jsem nechala na jejich tempu,jen jsem byla důsledná a jak jsem již psala,kolem roku a půl-20 měs obě spaly bez plín,samy to zvládaly i v noci na nočník,když bylo třeba.
Apropo-možná právě od toho roku do roku a půl to byl větší záhul bez plín,než s plínama, protože když ti dítě začne vyžadovat „aa“ uprostřed zastávky v mhd a pod. situace…Venku co chvíli vytahovat z kočáru a hledat kouty nebo kanály na potřebu… Bylo to náročné,ale v důsledku se vyplatilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
20.8.10 09:30

Katy: Taky sázím na to, že je to individuální, proto mně prostě přijde směšné, že dřív chodily všechny děti v roce na nočník a to proto, že se jim matky věnovaly :nevim: Z toho mám prostě pocit, že dneska se asi dětem matky nevěnují. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
20.8.10 09:41

berry: Moje mamka nás měla plínové najednou, na látkách. Vymoženosti typu jednorázovka se jí nezamlouvají ani teď (fandí mi, že chci používat látkovky). Asi byla divná, ale říkala, že jí nevadil ani prádelní hrnec na plotně, ani žehlení plín.
Já metla v tři a půl letech do školky, brácha v dva a půl do jeslí. Ano, do školky jsem šla bez plín, ale mamka se mi nikdy nechlubila, jak se nám věnovala a že jací jsme byli super (a ona taky), že jsme byli v roce bez plín. Nebyli. Proto mě nadzdvihává, když mi někdo tvrdí, jak dřív se dětem matky věnovaly a VŠECHNY (většinou ta tvrzení se týkají všech dětí) byly v roce bez plín. Nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
20.8.10 09:46

ahoj,když tady hovoříme mj. o zimních dětech,kolikrát mě napadlo, jak to děláte holky v zimě, když se jdete s dítětem koulovat, či jezdi na saních apod. kdy hrozí,že dítko bude durch mokré, promočené a promrzlé a do toho ještě třeba mokrá plína a nebude kde převléci,aniž by zmrzlo? mě tahle situace přijde spíš na jednorázovku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.8.10 10:38

Flyinfrog já s tou první-ve svých 18 ti letech začínala v bytě bez vody,přívod byl na společné chodbě,s kamnama na uhlí,vařila jsem na propanbutanových lahvích,plyn tam nebyl. WC na pavlači. Byl to z nouze byt,spíš střecha nad hlavou,než jsme dostali svůj. Takže první dcerka do roku na látkových plínkách v těchhle podmínkách a ani dnes mi nepřipadne,že jsem něco nestíhala. Narodila se v zimě, takže sušení plín po bytě bez balkonu :lol: Důsledné žehlení plín do 2 měsíců.Šlo všechno,včetně toho nočníčkování :palec:
Tedˇ,po letech čekám svou třetí princeznu a ikdyž mám vše-myčku, automatku,prostě všechno, přesto jdu zase do čtvercových plín. Připadne mi to přirozené a nevidím v tom nic složitého.
K dotazu na zimní děti: pátrám v paměti,prostě doma jsme se nabalili,zaplínkovali a šlo se sáńkovat. Píšu o dětech kolem roku. Venku jsme víc jak 2 hod stejně nevydrželi a to bohatě stačilo vyměnit doma. V té době už je vychytané,kdy dítko chodí na velkou,takže by v tom problém být neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
20.8.10 10:48

no děti budou mít na konci listopadu korigovaného věku teprve 6měsíců,tak si to nějak nedovedu představit(no o koulování to ještě moc nebude :-),ale třeba to doženou a zkusí i lézt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
20.8.10 10:52

berry: Ale já ti to neberu :-) Však taky nejde o látkování, ale o to, že se dozvím, že dřív byly všechny děti do roka bez plín a dnešní matky se jim nevěnují (čemuž se mi prostě věřit nechce). Já mám za to, že to, čemu ty asi budeš říkat věnování (důsledné posazování na nočník asi pořád), tomu já budu říkat dril :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure