Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
no mimča, jestli jste je normálně na koulování či sáňování dávali do bavlny - mě se jedná o to, abych nebylo mimčo zmrzlné, počůrané či dokonce posraté a já ho tam někde na sněhu přebalovala ![]()
Jo davala jsem latkovky, ale za prve jsme v zime moc ven nelezli, a z velke casti byl v nositku, pod bundou. Ja jsem velmi neprochazkovy typ, prijde mi, ze to dite z toho takto male stejnak moc nema, jen rev u oblikani do tepleho, pak stejnak usnul a pak mel hlad nebo potreboval prebalit.
Boris přemýšlím, jak jsme to měli my, ale je fakt, že na víc jak dvě hodiny jsme ven většinou nechodili, já chodím tak na hodinu ráno a na hodinu odpo - jakože procházku. A to tu látkovku asi měl, v jejich věku už se asi nezesrajdí uprostřed procházky si myslím, tohle se mi teda nikdy v zimě nestalo. Takže jen čůrání a to měl kalhotovku vycpanou pořádně a na to vlňáky. Tudíž jsem nikdy přebalit nepotřebovala. No kdyžtak dáš jednorázovku no bóóóže že jo
![]()
No jo, aji když jsem šli na dlouhou, už si vzpomínám, ta byla třeba na tři hoďky, tak měl spíš látkovku.
Tom byl v té době ještě v hnuskách, v únoru jsem začínala látku na doma. Ale nevidím problém. Když bude v hnusce a pokadí se, tak je přebalování v mrazu stejný problém jako v látce.
Tak jsem si s pobavením přečetla výměnu názoru na téma odplenkování vs. věnování se dětem. Syna jsem posazovala na nočník defacto tehdy, když začal sedět. Přesně jak píšete - po spánku, jídle apod. Bez problémů se do nočníku vyčůrá i vykaká, a myslím si, že se mu věnuju dostatečně. Přesto když jdeme ven a já vezmu kapsovku jen jako jistotu, tak se stihne vyčůrat někde po cestě (netuším ani jestli to zvládne při chůzi) asi tak do 20 minut od domova, kde se mimochodem předtím dvakrát vyčůral. Takže když si tady pak přečtu souvislost mezi plenkami v roce a půl a věnováním se dětem, přijde mi to jak poselství z Marsu. A snažím se k němu přistupovat s nadhledem sobě vlastním. Do chůze taky asi děti nenutíte jenom proto, aby neměla špinavá kolena, nebo ano?
Tak se opět hlásím. Obě děti nemocné a atb , já mám bloklá záda a škrábě mně v krku, manžel atb, no děs ![]()
V pátek jsem tu měla opraváře na pračku. Nakonec to bude jen na výměnu těsnění u dveří. Teče dvířkama, dole se hromadilo za krycí lištou a vyteklo to naráz.
Včera mně prvně „smrděly“ pleny. Neprala jsem 3 dny a bylo to dost cítít. Normálně peru obden. I když poslední dobou mám pocit, že peru denně. ![]()
Apolenka bude mít brzo novou plenku
Nevím jakou, ale dostanu ji jako dárek k narozeninám. Bude překvápko. ![]()
Apolence začínají být malé noční vlńáčky. Tak se poohlížím po nových. Nejvíc se mi líbí na fleru. A k nim i sladěné návleky na nožky
http://www.fler.cz/…navku-932959. Jdu vymýšlet barevnou kombinaci ![]()
Zkoušela jsem Apolenku posadit na nočník, příšerný řev. Vůbec se jí to nelíbí. Nočník je zajímavý jedině tehdy, když na něm sedí Tobík. ![]()
Achdarku-to mate teda doma asi veselo. My vcerejsek stravili na pohotovosti - dostala jsem zanet mocaku - absolutne netusim z ceho - a tak jsem na antibiotikach taky. A jaktoze nevis plinu, to je prekvapkonod nekoho jineho?
Achdárku…no lituju Vás
poslední teplý den a vy trčíte nemocní doma ![]()
Miri, Ty se taky brzy uzdrav…kde jsi přišla k zánětu močáku proboha? ![]()
Borisko, Norbík byl v zimě venku normálně v látce, nevidím v tom problém
stejně jsme byli venku tam max na hodinu až dvě.
Ad nočníkování…první dceru jsem vychovala „postaru“ tenkrát se to ještě tak prostě dělalo…ještě ani pořádně neseděla a na nočník jsem jí rvala od půl roka. Prostě jsem nad tím tenkrát moc nepřemýšlela
byl to daný standard. Je pravda, že to byla dřina a neustálé vyptávání se, ale byla v roce a půl bez plen i na noc. Dnes toho lituju, protože si myslím, že skoliozu páteře má od toho posazovaní(tenkrát se na vše spěchalo). U Norbíka jsem čekala až si sám sedne…dopadlo to přesně jak psala Čiči. Než pořádně seděl, tak už si stoupal. Z nočníku prostě zdrhnul a připadalo mi
nelogické ho tam držet násilím. Sice ho teď občas zkouším na nočník dát, nebo spíš na záchod, ale zatím to nechápe.Někdy se zadaří, ale že by si sám řekl, to ani nááááhodou. Nechám to být. Budu to zkoušet, ale ne násilím. Do 18 v plenách nebude ![]()
Tak mi právě máma celá radostná přinesla ze zahrady vlňáky - prohnala je pračkou
a na sluníčku byly za hodinku suché.
Vypadají v celku OK. Zapínat musím o patentek míň (ale měl je stejně na prvním patentku). Ubere jim to něco na funkci, nebo jen hrozí sražení? Nemáte někdo tucha?
Já věděla, proč na chalupě používám vždycky hnusky. Teď jsem si řekla, že je hezky, plíny budou hezky schnout, tak pojedem na látce. No, a hezky schnou…
neczuz píše:
Tak mi právě máma celá radostná přinesla ze zahrady vlňáky - prohnala je pračkoua na sluníčku byly za hodinku suché.
![]()
Tak pro babičky a vlnu byly nějaké nepříznivé dny. Mě máti vyprala s plínama vlněnou Cuddle vkládačku
Srazila se a vybledla.
Ja myslim, ze krom srazeni se jim snad nic moc nestalo, teda pokud je nevyvarila
Me se ted taky trosinku smrskly achdarky a nicemu to nevadi. Nalozila bych je do poradne silne lanolinove lazne a nechala hooodne dlouho, at se hezky nacucaji.
mě to udělala právě s Achdárkama (ne od Achdárka). mírně se zmenšily, což není na škodu, budou líp držet, stejně se mi poslední dobou zdálo, že se vytáhly, kluk asi chudák zhubnul
bylo to naštěstí jen na 40. spíš to fofrsušení - asi rychleji, než v sušičce. ![]()
koukam,ze dnes mely babicky praci den
…
Cici - ja si parve myslim,ze driv se na vse strasne spechalo…mne se moje mama taky porad chlubila jak jsem jeste ani nesedala a uz jsem chodila na nocnik a pravda je,ze mam taky problemy se zadama…a kdyz ji reknu,ze nehodlam malou do niceho nutit apod…tak to nechape a naposled dostala skoro zachvat smichu,kdyz jsem ji rekla,ze nepotrebuju aby pak mala mela nejake trauma …
, holt stara skola…
Mirii, Pastelko, vy byste meli psat do tech diskuzi, kde „chytre“ maminky pisou, ze posazovani nesediciho ditete mu nemuze zpusobit problem s pateri, me uz je na bliti z tech prispevku typu „taky jsme to prezili“. Ze zrovna ony prezili bez bolavych zad, tak mi prijde, ze ani neveri, ze nejaka skolioza existuje ![]()