Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
20.8.10 11:29

Každá mince má dvě strany. přiznám se,že jsem ve svém okolí za poslední léta zažila několik maminek, které měly děti ještě třeba ve 3-3 a půl letech v plínách… Musely přesouvat mateřskou ze 3 na 4 letou variantu,protože jim prostě takové děti nevzali do MŠ…Důvod k pínám v tomto věku ovitý psychosociálními větičkami,zakončený však až na to bude vyspělý,on si ten záchod sám najde… Nevim. Asi jsem divná já,ale tohle MNĚ hlava nebere…Tohle v mém myšlení opravdu zavání v jistém smyslu nevěnováním se,protože děti jsou velice inteligentní a učenlivé,ale jsou věci,které jim prostě do těch makoviček samy nenapadaj,tohle JÁ považuji za lenost maminky,prtože je mnohem jednodušší vzít plínu a přebalit,než si dát tu práci s nočníkem a trpělivě dítě připravovat na tuto možnost vylučování… Tímto samozřejmě nechci házet všechny maminky do jednoho pytle,je to nástin toho, že každá mince má dvě strany a nic se nemá hnát až do extrému. Tudíž: není potřeba mít dítě v roce odplínkované(za každou cenu),ani čekat,až na to někdy..... přijde samo… Prostě indivindi podle schopností mimíse a k tomu zapojit vlastní trpělivost a důslednost. Zlatou střední cestu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
20.8.10 13:07

Nočníkování - chápu, že rodiči, kterému se děti odplínkovaly po 1. roce života, přijde divné, když je 2-leťák v plínce.

Mně je to třeba někde, kdo a v kolika měsících chodí na nočník :jazyk:

Já mám své 21-měsíční dítě stále v plenkách.
Nic mu nenutím, nikam ho neposazuji, nenásilně už nějakou dobu s nočníčkem seznamuji a hlavně sleduji signály.

Nedávno jsem o celé problematice vylučování četla velice zajímavý článek, škoda, že už si nevzpomínám, kde jsem to četla.
Byly tam krásně popsané fáze, díky kterým poznám, že dítě už je schopno ovládat svůj močový měchýř.

Tohle je docela ožehavé téma.
Doufám, že to neskončí tak, že se tady budeme vzájemně přesvědčovat o tom, jak je nebo není dítě schopno v roce plně ovládat své vylučování bez nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.8.10 13:35

Berry, myslim, ze na tebe se vztahuje prislovi, ze syty hladovemu neveri. Tvym detem bylo dano do vinku neco, co ne kazde dite zvlada.
My jsme se snazili s nocnickem zacit celkem brzy, bylo to tedy zkomplikovane tim, ze si syn sednul az v 11m, predtim jsem ho na nocnik nemela jak posadit. Nez sedel jakztakz jiste, tak mu byl rok. No a pak si stoupnul a zadna sila ho na nocniku neudrzi. Samozrejme jsem zkousela zabavit, ale kdyz je zabaven, tak jaksi ty sverace nepovoli. Zkratka potrebuje se na curani trochu soustredit. A to neudela, kdyz je zabavovan zpivanim, prohlizenim knizek, plysakem… A kdyz zabaven neni, tak prcha. Kdyz je mu zabraneno v odchodu z nocniku, tak rve. Takze budu nabizet nocnik prubezne, ale rozhodne ho na nem nebudu drzet za cenu slz, kriku… To mas pravdu, to je pro me lepsi dat tu plinu.
Jak uz jsem se mnohokrat presvedcila, syn se neco nauci behem chvilky, kdyz je na to pripraven mentalne. Pokud pripraven neni, tak se to sice tez je schopen naucit, ale do druheho dne zapomina a nechape, co po nem chci. Pro me je dulezitejsi respektovat jeho prirozeny vyvoj a ne ho vydrilovat.
Podle toho, co psali bezplenkujici maminky, tak ani bezplenkovka nijak neurychli uceni na nocnik, takze to asi preci jen dane je. A kdyz ctu o detech, ktere se sami ze sveho popudu odplenkuji kolem druheho roku, tak mi to prijde mnohem prirozenejsi, nez vysazovat a „venovat“ se tak diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
20.8.10 13:38

Asi je to i o intuici. Mě třeba docela lichotilo, že Mates před prvním rokem byl schopen se do nočníku vykakat i vyčůrat (neřekl si, ale když jsem ho posadilo a to jsem dělala podle toho, jak zhruba vím, že čůrá). Jsem si říkala, jak je šikovnej, jak to brzy zvládnem bez plínek atd. Ale pak jak když utne a naopak mi tam nechtěl posedět ani za nic. To mi pak přišlo zbytečný resp. blbý ho tam dávat, měla jsem dojem, že mu to tak akorát zprotivím. Tak jsem dala na svý vnitřní pocity. Občas to zkusím, ale pořád stejný. Tak uvidíme jakej bude další vývoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
20.8.10 13:52

Kdybych na tom echt trvala, možná by kluk bez plín byl. zdá se mi, žee ví, že se do nočníku čurá. Když ho dám ve vhodný čas, tak se do něj vyčurá. Když nevyčurá, mám jistotu, že dalších 15 min nebude nic. ALE - nevidím důvod, proč vysazovat roční dítě co 15 min na nočník, jen abych mohla říct, že je bez plín. Možná tomu někdo říká pohodlnost.
Tak nakonec dávám na nočník po každém saní - to se zadaří vždycky. Pak po jídle kvuli chycení kakoše. Jinak sem tam, když má delší dobu suchou plínu.
Nikomu neberu časné odplínkování v roce, pokud to nevadí jemu ani dítěti, stejně tak nic proti zastánkyním teorie, že nočník do 2 let NE. Já si našla cestu něco mezi.

• Citovat
  • Upravit
22590
20.8.10 14:10

Tak ja se musim vicemene pridat k nazoru,ze drive to byl spise teror,nez-li dobrovolne odplenkovani. Mne treba mala jeste v rice dostavala malem hystericke zachvaty pokud ji nekdo drzel nasilim na nocniku. Chvilku na to chodila curat I 6× denne a ted ma 18 mesicu a sedi na nocniku Jen ze srandy,zvedne se a do minuty se vycura kdekoliv jinde. A to se ji venue stale stejne,kdybych ji delala nasili,tak by asi vse bylo v nocniku,ale to je mne tedy proti srsti . A I kdyz rikas,ze deti nekoktaji ani nic jineho,tak mne kuprikladu prijde,ze jsme dosti zakomplexovana generace a myslim,ze je to dost o veskerych vychovnych metodach nasich maminek atd.. Samozrejme nejen o odplinkovavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.8.10 15:31

Ano,možná jsem měla „štěstí“ na intuitivní děti,které pochopily, to nevím a to se každopádně ukáže,až se mi narodí i ta třetí,jestli je to o přístupu,nebo o štěstí. Každopádně chci upozornit,že jsem NIKDY děti na nočník neposazovala násilím a už vůbec je tam nedržela. Prostě to jen bylo o posazení po spaní,po jidle,nebo když jsem už věděla,kdy asi přijde výsledek.Ty „výsledky“ se dají celkem lehce u dítka vypozorovat a o to je to potom jednodušší,když,ač nevědomě,dítě vykoná potřebu tam,kam chceme a je otázkou času,kdy si spojí nočník s výkonem,s velkou pochvalou… I já zažila období protestů a vzpouzení, jeden týden to šlo,další zase nee… Kolem roku si už prostě dokázaly říct to své „aa“ a měly spojené vylučování s nočníkem. Bez drilu,násilí a jánevímcohroznéhotadypodtímvidíte…Samozřejmě byly chvilky,kdy v zápalu hry se občas nestihlo,ale to je pochopitelné. Jak jsem psala,bez plín byly kolem 18-20 měs,to NENÍ rok,bylo to o opět-vypozorování,že přes noc téměř nečůrají,nebo vyžadují nočník. Tak proč to nezkusit bez plín.....?
Za sebe-já ani nevím,kdy jsem byla bez plín,vychovala mně babička a ta je dávno v nebi.
Pokud se mám v něčem zlobit ohl. vých. a hlavně stravovacích metod na své rodiče,či prarodiče,tak to jsou ty polívky a guláše a jahody se šlehačkama už ve 2 měsících života…Pak neměl bejt člověk v roce tlustej jako to prase… :mrgreen:
na závěr. Sama jsem předešle psala:
Tímto samozřejmě nechci házet všechny maminky do jednoho pytle,je to nástin toho, že každá mince má dvě strany a nic se nemá hnát až do extrému. Tudíž: není potřeba mít dítě v roce odplínkované(za každou cenu),ani čekat,až na to někdy..... přijde samo… Prostě indivindi podle schopností mimíse a k tomu zapojit vlastní trpělivost a důslednost. Zlatou střední cestu :lol:
Snad je to k pochopení,že vím,že každé dítko je samo sebou a každé má ten SVŮJ vývoj. Jen je potřeba v hodně věcech jej nenechat růst jak klacek v poli, ale občas nasměrovat. Jednou s horšími,jednou zase s lepšími výsledky.
Hádat se nechci, každá máme svou zkušenost a svůj náhled na věc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
20.8.10 19:23

holky, jsem s Katy konzultovala perlan a koupila jsem prd :roll: všude v OV mají na objednávku jen ty velké za 300 a 500 a 1000 a na to prdím, když to chci jen vyzkoušet, jsem dnes s děckama pojezdila púlku rozkopané OVy a mám kulové :cert:
tož v pondělí budu rovnou volat do dalších, jestli to mají či objednají
jo a ty separačky anička -ty úplně obyč. zkoušely jste některá? z čeho vlastně jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.8.10 19:26

Anicky jsem cetla, ze se deti opruzuji. Nekomu vyhovovali, ale hodne ohlasu je opruzujicich.
Ja nad tim perlanem uvazuju, chtela bych ho na jednoraz ubrousky, kdybys ho chtela zkusit, tak ja bych ho od tebe kdyztak koupila, kdyby ti nevyhovoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.8.10 19:31

Borisko, klidně tu roli za 300 kup, perlan je super, určitě to užiješ. Já mám roli za pětikilo :mrgreen:
Aničky sem neměla, měla sem Canpol, ale myslím, že je to to samé. Na prd. Nepříjemné na dotek, nedá se to spláchnout, prát a ještě to šíleně klouže. Mám doma celé balení, můžu poslat na zkoušku. Ale pochybuju, že by Tě nadchly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
20.8.10 19:42

borisko:já mám ty obyč campol a jsem docela spokojená rozhodně vydrží víc vyprání než třeba tots bots kt. se mi hned rozpadly :nevim:

holky chtěla jsem se zeptat když mi na samodoma-vlňáčkách tvrdne spodek mezi nožkama…asi pstnatí nebo já nevím jak se to řekne :nevim: co s tím?mám to zkusit vydrhnout nějak v ruce?zase abych je nezničila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
20.8.10 19:48

tož holky, že bych ho koupila celou roli :think: až to chlap doma uvidí, tak ho trefí :mrgreen:
já se tak těším, až mi přijde příští týden tenhle kapsář
ať si mám kde odložit nachystané plíny…

a v líté diskusi zapadlo,jak jste to dělaly v zimě, když děti s bídou seděly, normálně do bavlny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
20.8.10 20:01

jo a včera jsem koupila ecover a jsem teda zklamaná,jsem se nechal přesvědčit, že je lepší než ulrich a to že nevoní prádlo nevadí,ale je to tvrdé více než z blbého persilu :roll: už se těším,až ho vypotřebuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.8.10 20:09

Taky mam disany mezi nozkama plstante, nicemu to nevadi, spis naopak, jsoujeste drzactejsi jak preditm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.8.10 20:11

Me teda ecover nevyhovoval, ale v zasade kvuli te parfemaci, prirodni neprirodni, nevoni mi.

A co jak jsme delali v zime dobavlny? Jsem zas mimon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí