Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
čiči - já taky hlásím problémy se zády:-) Nevím, jak to máma se mnou dělala. Ale když se narodili bráchové (jsou mladší o 17 měsíců), tak už jsem byla bez plen.
Tobíka jsem nijak nenutila. Taky se plen zbavil až ve 2,5 letech. Ale dřív nechápal, co po něm chci. Stále má pleny na noc. Ale on spí hrozně tvrdě. Poli mu řve do ucha a jeho to nevzbudí
S Poli to budu dělat stejně. Ale s ní to bude jednodušší (teda aspoň si to myslím). Ona nesnáší pokaděné i pročůrané pleny. Je nespokojená. Takže se dá snáze vychytat, kdy posadit na nočník. Ale to se jí zatím nelíbí.
Mirii - kamarádce jsem dala seznam plen v různých cenových relacích a ona něco vybere. Jsem zvědavá.
Ad „chytré matky“ - v diskuzích mně sice štvou, ale to není nic proti tomu to vidět v reálu. Švagrová má fakt „super“ názory. ![]()
A ted koukam,ze jsem psala cicine misto pastelce
tehotenska demence ![]()
No nektere matky jsou na odstrel…ja treba ani nechapu matky co kupuji takove ty choditka jak je do nich davaji, nebo ty hopsadla do dveri…nekdy chapu,ze nektera maminka nevi ze diteti skodi,ale vetsinou jde jen o pohodlnost a lenost matky.....no bohuzel.
pro mě za mě at si je používají, ale ať nepíšou do diskuze, že všichni, co jsou proti chodítkům jsou dementi, blbí doktoři, supermatky, přechytrale fyzioterapeutky… a že všichni kecaj, nebezpečné to neni, protože jejich Pepík má záda rovná a nohy si vtom nezlámal. ![]()
no, mě nestačila ta chodítkářská diskuze, musím se vykecat ještě tady. ![]()
Nocnik Zvire kadi do nocniku kazdej den rano uz pres tri tejdny, drzim knizku, on otaci strany sem a tam, nekdy ma v ruce stouchadlo na brambory a mlati do baliku Mattonek. Zatim to funguje, budu rada, kdyz mu to vydrzi. Na plinky mam nezastiratelnou uchylku
,ale bez muceni priznavam, ze cim driv bude bez plen tim lip, je spousta jinejch zajimavejch veci, kterejm se muzem venovat ![]()
Achdarku vy jste teda chudaci, tak at je brzo lip! Aspon, ze pracka bude fachat.
Miri vlnaky poslu az ve stredu, driv se na postu asi nedostanu, staci?
Boriska my jsme teda zimu zvladli v latce v pohode, nepamatuju si, ze bych musela venku prebalovat
Vetsinou to prcek zalomil chvili pote, co jsme vytahli paty z baraku a vzbudil se pri prichodu domu.
NeNa píše:
Vetsinou to prcek zalomil chvili pote, co jsme vytahli paty z baraku a vzbudil se pri prichodu domu.
taky máte v prahu spínač jakéhosi vnitřního budíku?
Ja si prave vzdycky ty diskuze ctu,ale uz ani nic nepisu,protoze je to jak u blbejch…hloupemu napovez,chytrho trkni a s blbem radeji nekomunikuj
…
Nenus- v pohode to staci,pak mi napis kolik poslat za postovny..... A ja myslim,ze uz ti malej bude kadit porad…kamoska to taky tak vychytala a zustalo jim to doted-2roky,akorat je to tak na pul hodky,nez si uzije knizek apod. ![]()
Ahoj holky omlouvám se, že Vám tady zase lezu,ale chtěla bych se zeptat, jestli byste mi neporadily svrchní kalhotky na nácvik na nočník. S malou cvičíme už dlouho a už se nám podařilo to chytit i do nočníku, kákání i čurání, jenže s těmi kupovanými nácvykovými plenami je to děs běs. Drahé jsou a jsou to šmejdy až hrůza, tak chci látkovat dál a chci koupit raději nácvikové kalhotky. Poradily byste mi, kvalitní, které vydrží? Děkuji moc ![]()
LadyRebeka píše:
Ahoj holky omlouvám se, že Vám tady zase lezu,ale chtěla bych se zeptat, jestli byste mi neporadily svrchní kalhotky na nácvik na nočník. S malou cvičíme už dlouho a už se nám podařilo to chytit i do nočníku, kákání i čurání, jenže s těmi kupovanými nácvykovými plenami je to děs běs. Drahé jsou a jsou to šmejdy až hrůza, tak chci látkovat dál a chci koupit raději nácvikové kalhotky. Poradily byste mi, kvalitní, které vydrží? Děkuji moc
a používáš PUL a nebo vlňáky? možná by jako tréningové šli požít i nějaké natahovací vlňěné kalhotky. stahovat jdou dobře. osobní zkušenost s pravými tréninkovými plenkami nemám. co do nich dáváš za plenky? čtverce na rovno natahovácí vlňáky totiž asi neudrží.
Ahoj holky. My jsme byli teď 14 dní pryč - na návštěvě a dávala jsem jen jednorázovky. Miky má teď plenkovou dermatitidu s infekcí, jsem blbá… ![]()
Co nejlíp mu tak dávat na doma? Jde u tak velkého dítěte nějak aplikovat bezplenkovku, když si ještě na nočník neříká? On na něm teda posedí a když se mu chce, vyčůrá se a vykaká, ale nevolá. A co tak nejvzdušnějšího použít na prdelku?
Dík za rady. ![]()
myslíš něco jako bezplenkovou NEkomunikační metodu?
co máte za podlahu? jestli něco utíratelného, tak bych jen utírala loužičky. já to občas praktikuju tak, že po spaní dám na nočník, pak vím, že min půl hodiny nebude nic, tak má holý zadek.a pak jen čtverec, nejlíp Kikko bambus - je savější a větší, tak ho složím na novorozence a na snapku, k tomu jen triko. prvotní proud to chytne, menší nálož taky, větší se daří většinou (až na dnešek
) chytit do nočníku.
Neczuz, doma máme parkety, plovoučku a koberce. Ale brzy se budem stěhovat.
No ochcané to tu už máme řádně… Snapku bych měla už strach, Miky je vynalézavý a když dám třeba jen konopné plínky se suchým zipem, moc rád si je sundává.
Halu, nejlepe nic, jinak davam vazacky na uzel. Bezplenkovka se praktikovat da, ale u takto velkeho ditete to uz bude hodne o casovani, ty signaly uz jsou vetsinou dost vyhasle. Co treba koupit nejake levne bavlnene slipy a davat mu do nich ctverec na rovno, abyste nemeli vsude mokro? Kazdopadne bych se vyhla pul obloukem.
Je mi lito, ze se mu to takto vyvinulo ![]()
co takhle ho nechat nahatýho a ukázat mu nočníček,když bude potřebovat,tak ať si jde a nechat ho na tom samém místě a pokud to máte očůrané,tak bych to neřešila.Nebo možná slipym,aby se mu tam nedostal prach a zkoušet ho dávat na nočníček.