Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
No fakt musim mit ty deti jeste alespon dve, aby se to unosilo
Na svou obranu musim rict, ze 50ks ctvercu je jeste po mne, 20ks jsem kupovala pred porodem a to jsou ty silene hrube obycejne, takze ty mam jen pod zadek pri prebalovani a ty prastare spis uz jako i hadry, ze utru, kdyz se nekde neco rozleje a tak, no ale stejne.
Tak mame testlou babylucy flanel a zatim jsem pouze prijemne prekvapena. Savost jsem od ni necekala, dala jsem ji ted rano, kdyz vim, ze temer necura, zato kadi. Velikost m/l je ted na Matyska ideal, sedne mu. Ale nevim nevim, uvadi to tusim od 8kg, tam si nejsem jista, zda bych byla tak nadsena, na mensi dite by podle me byla moc velka. Ted testujeme bambusku.
Katy peru obden, a ze zapnutyho pytle neni citit nic. Vyndavat pak ty cpavkovaty pliny je jina… ![]()
NeNa píše:
Katy peru obden, a ze zapnutyho pytle neni citit nic. Vyndavat pak ty cpavkovaty pliny je jina…
SI právě říkám, že na tohle by se hodila pračka s plnění z vrchu, chytneš, vysypeš a je to. ![]()
A co treba do toho pul pytle jeste vlozit ten sitovy pytel? Akorat tak velky jsem jeste nevidela. Pak by se jen vytahnul z pytle a soupnul do pracky ![]()
čičinka píše:čiči já mám pytel střední od Pop in, do něho by se síťový popoliny vlezl akorát, dík za tip.
A co treba do toho pul pytle jeste vlozit ten sitovy pytel? Akorat tak velky jsem jeste nevidela. Pak by se jen vytahnul z pytle a soupnul do pracky
Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu, ale pořebovala bych poradit. Právě mi přišly nové plíny a chci se zeptat, jestli je můžu vyprat v obyčejném prášku a nebo jestli musím kupovt nějaký spešl?
Jo a svrchní kalhotky PUL (nové) stačí vyprat v ruce nebo je mám dát taky do pračky
Jsem úplný nováček, tak se omlouvám za hloupé dotazy
![]()
předem děkuji ![]()
M-a-j-a píše:
Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu, ale pořebovala bych poradit. Právě mi přišly nové plíny a chci se zeptat, jestli je můžu vyprat v obyčejném prášku a nebo jestli musím kupovt nějaký spešl?
Jo a svrchní kalhotky PUL (nové) stačí vyprat v ruce nebo je mám dát taky do pračkyJsem úplný nováček, tak se omlouvám za hloupé dotazy
![]()
předem děkuji
A jaké plíny přišly? Jinak můžeš normálně vyprat v dětským prášku, hodila bych tam i ty pul než je prát v ruce, ale klidně můžeš i v ruce. ![]()
Katy děkuji za odpověď.
No já si do začátku koupila jen dvě plíny ty bambusové - bambinex a totsbots, dále vkládací plínky bambusové a ještě vícevrstevné plínky. Mám dost obyčejných starších látkových plín, tak to chci nějak skloubit dohromady. Ty lepší jsem si koupila hlavně na noc a hlavně se mi nechtělo investovat moc peněz, když nevím jak budou sedět miminku. No tak to já budu muset koupit asi tu Lovelu a vyprat to v ní, že? Dát to prát do Arielu je asi špatný nápad co
![]()
Majo, urcite bych prala v tom, v cem budes prat i ostatni detske veci. Pozor, zadnou avivaz, za prve je to pro deti nevhodne jako takove a za druhe to snizuje vyznamne savost plinek.
O teplote prani tu nedavno byla cela diskuze samostatna, dala bych na 60, nevis, kde se pliny valeli, tak aby se v nich neco nemnozilo.
Pul muzes jen tak premachnout v ruce, nicmene poprve bych je asi taky frkla do pracky, at jsou poradne vyprane, kdo vi, kdo to mel vsechno v ruce a tak ![]()
A klidne se ptej, nejsme tady zadna separe spolecnost ![]()
Praci prostredek, nemusi to byt zrovna lovela, po te pry nektere deti mivaji vyrazky. Spis by byl dobry nejaky prasek na mydlovem zakladu, pamatuju si jen prsek Mimino, prodavali v Hypernove. A myslim, ze persil senzitive je na mydlovem zakladu, ale nejsem si jista.
Nebo muzes vyzkouset nejaky ekologicky prostredek na prani.
čičinko děkuji ![]()
No já bych je určitě prala na 60 hlavně kvůli toho, že jsou nové. No na těch svrchňácích je napané taky 60, tak bych to mohla dát dohromady. NEchci to hned napoprvé zničit
i tak to stálo dost peněz, tak proto se ptám
Já jsem totiž schopná všeho ![]()
Já jsem právě prala dětské oblečení v tom Arielu, ale dala jsem ho tam jenom trochu a dva dny to viselo na balkóně na sluníčku, tak snad to bude v pohodě
, ale na ty plínky koupím asi tu Lovelu.
čičinka píše:
Praci prostredek, nemusi to byt zrovna lovela, po te pry nektere deti mivaji vyrazky. Spis by byl dobry nejaky prasek na mydlovem zakladu, pamatuju si jen prsek Mimino, prodavali v Hypernove. A myslim, ze persil senzitive je na mydlovem zakladu, ale nejsem si jista.
Nebo muzes vyzkouset nejaky ekologicky prostredek na prani.
Na tom Arielu píšou, že tam je mýdlo
, ale taky je to asi i s přídavkem lenoru.
Tak ariel je na zaklade mydlovem, to je fajn. spis nez suseni na slunku pomuze prebytecny prasek odstranit machani na vic, popripade pokud bys tam nemela zrovna bambus, tak pridat do prihradky na avivaz ocet, ten pleny zmekci, zneutralizuje zbytky prasku a zaroven pusobi jako mirna desinfekce.Ale ocet urcite ne na bambus, bambus je haklivy na kysele a rozezira ho to.
No to já na sluníčku sušila jen to dětké oblečení.
Tak myslíš, že to můžu vyprat v tom arielu a určitě to potom ještě jednou vymáchám. Bambus tam mít budu, tak ocet nebudu používat. No a taky mám na pračce program 60 bavlna a nebo 60 umělé vlákno, ktrý bude lepší
?