Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
knopi píše:
Zuzko kdybys byla z Kladenska nebo z Prahy, můžu Ti ukázat ten svůj a naučit tě to s ním.
bohužel, jsem ze severních čech a tady se nějak obchody se šátky a látkovkami vůbec nevedou.
Zuzu, elastik je podle me dobry, liliputi ma celkem kvalitni vyrobky, takze bych se elastiku od nich ani nebala. Hlavni je, aby satek mel alespon 50cm na sirku, 60 jelepsi, a aby se mu nekroutili lemy.
Fakt toneni na dlouho, sice se uvadi nosnost do 15kg, ale tak od tech 6kg se ten satek uz dost zatezuje a muze se provesovat, nikdy ho nedotahnes jako satek pevny.
Ja bych do elastaku sla s tim, ze ho budes nosit chvlilinku a pak ho prodas. Nejdriv bych se mrkla, zda ho nekdo neprodava.
U elastaku vidim jako hlavni vyhodu, ze muzes uvazat satek a prcka vyndavat a zandavat, aniz bys neco rozvazovala, nic si neucouras. Ale jakmile prestanes mit pocit, ze v nem dite pevne drzi, tak hura do pevneho. Tam uz je fakt z ceho vybirat a vyplati se zainvestovat do kvalitniho satku. Storchenwiege, Hoppediz (to jsou vesmes spis tlustsi) a didymos (vsehochut, ruzne primesi) a pak ellevill, ten byva tenci. Satku je samozrejme hafo, ale vyse uvedene koupis nejcasteji i z druhe ruky a protoze pevny satek zraje jako vino, tak je mnohdy lepsi mit satek zanoseny.
knopi píše:
ještě mám dotaz, jestli máte některá zkušenost se solí na skvrny z DM? myslím tu jejich řadu. Dá se použít na kalhotkové pleny?
No jezis, to vys ze da, naprosto dostacujici. A jejich zlucove mydlo v kostce je taky super
čičinko díky, žlučové mýdlo u nás jede
holky já bych si už jen kvůli látkovkám (teda nejen kvůli nim
klidně pořídila ještě jedno dítko, ale manžel by 5 už asi nerozdejchal
ale v autě ještě jedno místo máme ![]()
Ahoj holky, nevíte pls jestli mi pomůže když nalanolinuju svrchňáky Bummis žabičky? Nějak mi nasakujou, když udělá Dáda svoje - vyčuráme co se dá - tak nasáknou, ovšem na pohmat tak nevypadají a když mu je znovu dám tak za chvilku můžu přebalovat znova, protože plínka (obyč ČČ) je mokrá - ale zespod od kalhotek, vložená plena je suchá ![]()
Hanule píše:
Ahoj holky, nevíte pls jestli mi pomůže když nalanolinuju svrchňáky Bummis žabičky? Nějak mi nasakujou, když udělá Dáda svoje - vyčuráme co se dá - tak nasáknou, ovšem na pohmat tak nevypadají a když mu je znovu dám tak za chvilku můžu přebalovat znova, protože plínka (obyč ČČ) je mokrá - ale zespod od kalhotek, vložená plena je suchá
a to jsou vlňáky?
u PULek má smysl dát lanolin jenom do švů.
už jsem je našla. tam bude dělat paseku ta pletenina uvnitř. lanolin nepomůže. já mám PULky Thirsties a zevnitř je jen tenzáter, zakže tam není nic mokré.
Hanule, tak na pulky asi fakt lanolin nepomuze. Pokud dela bummis i vlnaky, tak meoprav, ale nedela, ne? ![]()
co zater na vnitrni strane kalhotek? Neni jakoby odlouply? susti? Rekla bych, ze budes potrebovat nove svrchnaky ![]()
čičinka píše:čiči, jak jsem na to koukala, tak zátěr je mezi 2mi vrstvami nějaké polyesterové pleteniny a tá právě asi drží tu vlhkost.
Hanule, tak na pulky asi fakt lanolin nepomuze. Pokud dela bummis i vlnaky, tak meoprav, ale nedela, ne?
co zater na vnitrni strane kalhotek? Neni jakoby odlouply? susti? Rekla bych, ze budes potrebovat nove svrchnaky
Aha, ja to brala, jaomam treba HD pulky, na tech se mi ten zater lehce odlupuje, jsou tam bublinky, na vnitrni strane. Tak jestli je tam jeste nejaka vrstva, tak leda tak. Ale i tak, ten polyester by nemel nasavat ![]()
Holky neprodavate nahodou nektera haipa daipa pastelky? Porad me lakaji koupit
,ale klidne zkousnu i jete…to latkovani je des, ja nad tema plinama premyslim aj v noci- jako co jeste poridit a tak
. Moje jedine stesti,ze jsem takhle blbe na ostrove a ze musism vse objednavat pres net, jinak bych asi byla porad v nejakem kamenem obchode
a utracela…
Právě že zrovna u těchhle PUL by ten zátěr měl být uprostřed, ale tak nové kalhotky se nám už dělají a tyhle halt budou na doma na časté přebalování ![]()
Na náhradních se už pracuje, jsem si myslela kdoví kolik vlny se nepotřebuje na svrchňáčky a ono fakt nepotřebuje… Z jednoho klubka budu mít dvoje. Už se na ně těším, včera jsme byli na zkoušce (známá to plete podle velikosti jedněch PUL kalhotek co jsem jí půjčila) a vypadá to super
Do týdne by mohly být doma. Tak to pak asi do toho lanolinu strčím vše a bude to ![]()
Jak moc ta vlna „udrží“? Teď prckovi dávám sklad na draka a do toho jeden čč(vepředu složenej na silnější) a stejně se od toho ty žabky většinou hned nasáknou. POKUD nepřebaluju v podstatě po maximálně hodině, asi začnu ![]()
Příspěvek upraven 01.09.10 v 10:13
Drak plus jeden čtverec je fakt tak na jedno čurání (plusminus ta hodinka, někdy i míň).Podle mě toho draka nemůžeš vůbec počítat jako savou vrstvu. Takže vlastně jeden čč a ten toho moc nepojme. Já to tak dávám když přebaluju po každém čurání. Pokud chci alespoň tu 1,5h, tak dva obyčejné čtverce, ale oba musí báz na rovno. Nebo do toho musíš dát ještě nějakou vkládačku. Nebo místo obyč čtverců koupit bambusové Kikko, ty toho poberou víc.
Jinak PUL bych vůbec do lanolinové kůry nedávala. Pokud propouští to lemování a švy, tak bych to promazala neředěným lanolinem. Pokud to propouští celé, tak je to na vyhození. Ale tobě asi nepropouští, jen ta vnitřní vrstva nasákne vlhkost a provlhají od toho další plíny ne? Tam je jediná pomoc opravdu víc vycpávat.
OK, vyzkouším, taky mne to už napadlo, ale vždycky na to zapomenu
Navíc občas do toho dám vkládačku a i tak je to víceméně to samé… Tak nesmím být líná a dělat to ne občas, ale pořád ![]()
Když už tu tak jsem, nemá někdo na prodej něco hezkého za rozumný peníz?
Ideálně svrchňáčky hezké barevné? ![]()