Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
275
4.9.10 19:10

též se připojuji ke kritice tots bots.Mám 2.plenky a hrůza.Jsou tvrdé a nepoddajné a hlavně nám už nejsou.Ivuš máte SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
4.9.10 20:03

Tak podlozka mi zatim drzi a miluju ji, ma nadherne zlutou barvu a v kocaru jsem ji mnohdy pouzila i jako zalozni deku, kdyz zacalo foukat. Ale je fakt, ze je spis „svatecni“, takze ne moc pouzivana.
Sitovy pytel tez fajn a kdyz jsem jeste pouzivala fleecove separacky, tak taky bylydobre, rozhodne lepsi jak haipa daipa, tu jsem mela jednu a ta byla zezacatku naprosto nepropustna :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
5.9.10 09:47
NeNa píše:
Milli A nemuze to proste byt tim, ze prckovi zkratka nesedi strih? U nas se treba absolutne nechytly FuzzyBunz, protekly stoprocentne pokazde, ale jinym detem padnou paradne. Zkus jiny typ, prodat muzes vzdycky.

Tak už jsem závadu našla a odstranila (teda pomohla mi radou paní z Latkovky.cz). Jak čůral hodně nárazově, tak to plína najednou nepobrala (ten flís to pouštěl pomalu) a šlo to bokem. Teď dávám dovnitř dvě bambusky a navrch ještě jednu bavlněnou a je to paráda. Kolikrát počůrá jen tu vrchní, jak si jen učůrne.
Píšu to sem, abych ti poděkovala, že na můj dotaz vždycky reaguješ :palec: . A třeba se to hodí i někomu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.9.10 11:58

Ahoj holky, už mě nebaví přemýšlet nad každou jednorázovkou, že jsem zas vyhodila 5 korun a že se to bude 500 let rozkládat, tak zvažuju přejít na látkovky.
Mám 11 měsíční holčičku, téměř 10kg, leze, stoupá, sedá, prostě se hodně hýbe. A teď několik blblých dotazů :mrgreen:

1. Čtvercovky - jak velké? 80×80? Mají nějaké velikosti? Narazila jsem třeba na velikost M a nejsem z toho moudrá
  2. Skládat na draka?
  3. K čemu jsou čtvercovky třeba 45×45?
  4. Vkládačky se používají pouze do kalhotkových plenek?
  5. Počurané separačky se perou? Jak dlouho vydrží?
  6. Co na noc? Kojíme většinou 2× za noc. Vlňáky? Nebo flísové svrchňáky?
  7. Co na delší cesty?

8 ) Kolik svrchních kalhotek potřebujete na den?

1. Jsou lepší svrchňáky konkrétní velikosti nebo jednovelikostní?
  2. Jsou k něčemu rozepínací vlňáky, takovéhle? http://www.strihplinky.xf.cz/…epinaci.html Nebo jsou lepší ty natahovací?
  3. Jak často perete, obden?
  4. Plíny se perou na 60 a ve slizu? (A na bambus ocet nepatří, to už vím :mrgreen: )
  5. IKEA - používáte osušky jako pleny? (Pár jich doma mám a nevím, co s nimi) Používáte ty žíňky místo vkládaček?
  6. V čem skladujete počurané pleny? Případné pokaděné bych přemáchla hned :wink:
  7. Kde vezmu snapi sponku? Zatím jsem ji intenzivně nehledala, ale taky jsem ji nikde neviděla :think:

Moc děkuji za trpělivost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
5.9.10 13:05

Chuanit mas stesti, ze se zrovna nudim! :mrgreen:

U nas je to takhle:

1. ze ctvercovek se mi staly obdelniky, navic jsou jak rasple, pouzivam je uz jen na utirani upatlany tlamy nebo s nima vytiram louze. (byly to Kikko Lux) Nehlede na to, ze mne balit do ctvercu nebavi.
  2. jem rada, ze prtouse dohonim, abych mu na prdku lipla kalhotkovku, predstava, ze ho balim mne nelaka.
  3. ctverce takto male, predpokladam, jsou mysleny na vkladani
  4. vkladacky se daji pouzit do kalhotkovek, kapsovek i ctvercu
  5. pocurane separacky peru, dokud se nerozpadnou, podle mne urcite trikrat prackou projdou, samo, nektere skonci pokadene
  6. Na noc mam BabyBeehinds bambusove kalhotkovky a BabiIdea Bamboo Extra na patentky, do vsech davam bambusovou vkladacku navic. Navrch vlnaky Disany, fleecovky jsem nikdy nemela. Uz zaplatpambuh nekojim, ale pliny ustaly i kojeni kazdou hodinu od jedenacti vecer do sedmi do rana :zed: :zed:
  7. Na delsi cesty davam klahotkovku vycpanou navic bambusovou vkladackou, vlnenou nudli a pres to vlnaky. Vydrzelo to i ctyrhodinovou cestu autem, kdyz dite usnulo, a my jeli co to slo bez zastaveni. Na cestovani po meste, kdy vim, ze budu prebalovat, mam kapsovky s PUL, vycpavam opet bambusem, vetsinou BabyIdea prefold.
  8. Svrchni kalhotku, pokud myslis PULky, nevlastnim. Kdyz jdeme ven, dostane Longiese vlnaky, na doma mam asi troje fleecove teplaky, at si u nich odira kolena do aleluja. Kdyz byly vedra, byl jen v pline, do satku pak mel tenoucky vlnaky, ktery jsou sity ze staryho svetru, hromadne se objednavaly z USA, staly asi 12 dolacu, a jsou fakt k nezaplaceni.
  9. coz vlastne zodpovedelo bod 9, mam svrchnaky jen natahovaci, myslim ze ted jsme u velikosti L.
  10. preferuju natahovaci
  11. peru obden
  12. peru na 60, ted zrovna ve Froshovi, ale to jen proto, ze jsem ho dostala v Bavlne zadara :lol:
  13. nakoupila jsem si je taky, vali se mi tu, vzhledem k tomu, ze mam dostatek bambusovych vkladacek je ani vytahovat nehodlam. Savosti se nevyrovnaji.
  14. skladuji v pytli, pokadene oplachnu, predrbnu zlucakem a prihodim do pytle, ten mi visi na klice hned u drezu. Pytel je z PUL, nepropousti vlhko ani smradek.
  15. snappi sponku tu mam, vali se mi nevyuzita, klido ti ji poslu, na oplatku za ten bezva navod na cepici.

Uuuuuuuuf! Tak s chuti do toho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
5.9.10 15:46
chuanitka píše:
  1. Čtvercovky - jak velké? 80×80? Mají nějaké velikosti? Narazila jsem třeba na velikost M a nejsem z toho moudrá

mě naopak čtvercovky vyhovují, ale baví mě až od doby, co je dávám jen narovno. skládání a balení snapkou mě moc nebavilo, respektive nebavilo to dítě a mě nebavilo poslouchat řev. používám je na doma. úplně ty obyčejné dávám dvě na dvanáctiny narovno. Pokud bzdeš čtverce přikupovat, koupila bych už jedině bambusové Kikko.

1. Skládat na draka?

záleží jak kadí. Tom má hlavní nálož ráno, to pobere nočník, měnší připrdnutí přes den zvládnou i čtverce narovno. pokud kadí tekutě, tak pak bych dávala na draka a do toho čč narovno. jeden asi stačit nebude

1. K čemu jsou čtvercovky třeba 45×45?

složíš na třetiny jako vkládačku (myslím třeba froté čtverce, nebo bambusové)

1. Vkládačky se používají pouze do kalhotkových plenek?

ne, můžeš je nacpad i jako další vrstvu ke čtverci

1. Počurané separačky se perou? Jak dlouho vydrží?

viskozové perou, netušim - prostě se roztrhaj, ale nepoznám, jestli se roztrhla ta nová, nebo použitá.

1. Co na noc? Kojíme většinou 2× za noc. Vlňáky? Nebo flísové svrchňáky?

zatím bych začala jen na den. pokud ti látka sedne, tak to zašneš řešit, budeš líp zorientovaná. jsou speciální noční kalhotkobé pleny. máme babybeehinds bambusku plus natahovací Disana vlňáky

1. Co na delší cesty?

kapsovky
8 ) Kolik svrchních kalhotek potřebujete na den?

mám dvoje vlňáky, jedny PULky, plus na noc dvoje vlňáky, které jdou v krizi i na den

PULky mám jen vícevelikostní Thirsties
Markét už je velká, mohla bys to zvládnout s jednou velikostí, tak pokud neplánuješ další, tak bych koupila vícevelikostní.

1. Jsou k něčemu rozepínací vlňáky, takovéhle? http://www.strihplinky.xf.cz/…epinaci.html Nebo jsou lepší ty natahovací?

tyto nemá, možná budou prodyšnější na léto. :nevim: mám vlňáky zapínací na suchý zip a na patentky (Swadelbees), drží líp čtverce. Natahovací jdou jen na kalhotkovou plínu nebo zavazovačku. čč se mi v natahovacích posouvaly, ikdyž je měl na draka. ale tenkrát se plazil, možná lezoucí dítě by to zvládlo. Natahovací netlačí - takže na noc optimální

1. Jak často perete, obden?

ob den

1. Plíny se perou na 60 a ve slizu? (A na bambus ocet nepatří, to už vím :mrgreen: )

na šedesát, peru v normálním prášku

1. IKEA - používáte osušky jako pleny? (Pár jich doma mám a nevím, co s nimi) Používáte ty žíňky místo vkládaček?

už ne, dřív ano;

1. V čem skladujete počurané pleny? Případné pokaděné bych přemáchla hned :wink:

koši na prádlo, zakápnu levandulí a nesmrdí to, pokaděné přemáchnu, přejedu žlučákem a skladuji v takovém menším plastovém boxíku s vodou

1. Kde vezmu snapi sponku? Zatím jsem ji intenzivně nehledala, ale taky jsem ji nikde neviděla :think:

v internetových obchodech s moderními látkovkami všude,

• Citovat
  • Upravit
51750
5.9.10 16:23

Pro Markétku bych vzala ty větší čč, teda pokud budeš skládat na draka, pokud budeš dávat jen na rovno, tak myslím ž stačí i menší. Na tu vel. M jsi narazila u čtvercových plín? Nebyly to vícevrstvé plíny?

1. Skládat na draka?

Jestli Markétka často kaká a řídčeji, tak bych skládala na draka.

1. K čemu jsou čtvercovky třeba 45×45?

Používají se jako vkládací plínky, třeba právě do toho skladu na draka.

1. Vkládačky se používají pouze do kalhotkových plenek?

Vkládačky se používají do všech plínek u kterých potřebuješ zvýšit jejich savost.

1. Počurané separačky se perou? Jak dlouho vydrží?

ANo peru, používám tak dlouho než se začnou rozpadat

1. Co na noc? Kojíme většinou 2× za noc. Vlňáky? Nebo flísové svrchňáky?

Na noc bych zatím zůstala u jednorázovky ze začátku, než příjdeš na to co vám vyhovuje. Já momentálně používám zavazovací plínky HHS, ty vycpávám bambusovými vkládačkami.

1. Co na delší cesty?

Kapsovky, AIO či SIO plíny
8 ) Kolik svrchních kalhotek potřebujete na den?
Pokud bych jela jen v PUL, tak myslím že by i stačily na den na střídání dvoje. Obvykle se perou když dojde k jejich pokadění a nebo když uznáš za vhodné, že by bylo třeba je už vyprat. Tak že já bych točila přes den asi dvoje, jedny by měla na zadečku a druhé bych nechala vyvětrat a tak celý den dokola. Při ušpinění stačí i přeprat v ruce, za chvíli jsou suché. Tak že myslím, že pro začátek by jsi vystačila se dvěma PUL kalhotkama. Já teda používám jen vlňáčky a ty točím přes den obvykle troje a jedny na noc. Po každém přebalení jedny větrají a druhé má na zadečku, třetí jako rezerva.

Hm zkušenost moc nemá, ale líbí se mi svrchní kalhotky od Gum genius flip, je to vlastně plína vše v jednom, no spíš svrchní kalhotky a v tom vkládačka jako plína. Tak že ty kalhotky lze používat i na ostatní plínky. Jsou teda jednovelikostní a na druky.

1. Jsou k něčemu rozepínací vlňáky, takovéhle? http://www.strihplinky.xf.cz/…epinaci.html Nebo jsou lepší ty natahovací?

Nevím, neznám. Raději mám natahovací, ale vlastním i vlňáčky na suché zipy.

1. Jak často perete, obden?

ano

1. Plíny se perou na 60 a ve slizu? (A na bambus ocet nepatří, to už vím :mrgreen: )

Peru na 40 v práčku Babinex, který je určeny přímo na praní plín, především babusových, ale samozřejmě se v ně můžou prát i ostatní plíny. Peru na 40 protože tento prášek je při této teplotě nejůčinnější a když je určený na praní plín, tak snad těch 40 stačí, když to tam píšou. :-D

1. IKEA - používáte osušky jako pleny? (Pár jich doma mám a nevím, co s nimi) Používáte ty žíňky místo vkládaček?

Nevlastním, ale vím že některé používají osušky jako plenky a žíňky jako vkládačky.

1. V čem skladujete počurané pleny? Případné pokaděné bych přemáchla hned :wink:

V kýblu na sucho a nebo v pytlu s pul zátěre který je určen na skladování špinavých plen.

1. Kde vezmu snapi sponku? Zatím jsem ji intenzivně nehledala, ale taky jsem ji nikde neviděla :think:

Buď na netu a nebo v kamenným ochodě s moderními látkovými plenkami. V Brně vím že je Brána k dětem, ale kde tam to nevím, ale ty jsi to určitě zjistíš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
5.9.10 16:50

Za mě - já jsem si teda teď taky oblíbila čtverce narovno, je jedno, jaké velikosti. Ale až když Miky chodí. Ostatní už bylo řečeno. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.9.10 17:13

Holky dík všem :pankac:
Teď už jen aby mi vrátili peníze za elektřinu a jdu to zkoušet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.9.10 19:00

Hm, tak ještě :oops:

1. ty „velikost M“ jsou fakt vícevrstvé. Šly by na Markét nebo existují nějaké velikost L? V shopech jsem větší než M neviděla :nevim:

2)Co flanel? Je to co k čemu?

1. Nejlepší savý materiál je teda bambus, že? :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
5.9.10 19:05

Chuanitko, já bych vícevrstvé asi nekupovala, lépe je nakoupit vkládačky a to ty bambusové, pokud by jsi přeci jen chtěla ty vícevrstvé zkusit, tak tu mám 4 ks, klidně ti je pošlu třeba za 10kč jednu, jako použít se to dá, ale že by to mělo extra savost to ne, řekla bych že jedna vv je srovnatelna s jednou čč. Já teda jednoho času používala ty vv do kapsovek v kombinaci s bambusovou vkládačkou, mám tuším ty S a bohatě stačí, ono když jsou moc dlouhé, tak to pak čouhá s kalhotek ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
5.9.10 19:08

Velikost, ja si nejsem jista, zda ty vetsi velikosti k necemu jsou, mame kikko, delka 38cm, coz odpovida S a vetsi jsou jen na obtiz, leze to ze svrchnaku. Mam flanelove kushies vicevrstve a jsou moc dlouhe, myslim, ze odpovidaji te vel.M, musela jsem je zkracovat snad o 10cm, aby se vesli do beznych svrchnaku na rovno. :nevim:

flanel, nevidim nujakou vetsi savost, pri prelozeni je tuzsi nez normalni bavlna, upovala jsem jen proto, ze me bile pliny nudili a chtela jsem s obrazky :mrgreen:

bambus, rozhodne savosti predci bavlnu, nejlepsi je bambusovy fleece, pojme hodne a pritom je tenky na ten objem. Taky si za nej ale vyrobci nechaji zaplatit.

ctverce, pouzivame radi na rovno, na doma obyc bavlna, na ven bambusove kikko. Spis mi prijdou lepsi 80×80 na vetsi dite, 70×70 pri slozeni na dvanactiny mi prijdou moz uzke a na osminy zas moc siroke. ty osmdesatky na dvanactiny jsou ideal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.9.10 19:13

Holky ještě jednou dík, takže vícevrstvé nic, stejně to určitě blbě schne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
5.9.10 19:15

Jasne, nejlip schnou ctverce, pritom z nich vyrobis dost sacich vrstvev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
5.9.10 19:47

Chuanit za mne teda jednoznacne bambus, mam nekolik prefoldu, takovy obdelniky, co se slozej na tretiny, twofoldu, co se sozej vejpul a par nudli. Minusem teda je, ze to dyl schne, to priznavam. Ale zas to nezabere tolik mista, takze jsem to susila loni v zime na zebrikovym topeni v koupelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure