Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5393
2.9.10 10:08

tak jsem si taky přečetla tu diskuzi o 3 plínách. je to fakt hnus, bohužel, znám jednu matku z okolí, která to dělá taky.
mě nepřijde, že by to bylo až tak o penězích, ale spíš jsou ty matky líný a proč by přece přebalovaly častěji, když to ta plína pobere… :poblion: :poblion:
jo a sehnala jsem ten pružný liliputi za necelou pětistovku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
2.9.10 10:24

ahojte holky
ad šátek, já 3měsíční taky nenosím v kolíbce, přijde mi na to už velká a je to pak takový objemný a neforemný. Mám nejradši kříž s kapsou venku, mimčo se tam dobře zafixuje, vnitřní popruh mu vždycky přetáhnu přes hlavu. Jinak záda mě berou taky, ale to je tím, že od porodu ještě nejsem fit, vždycky mi to chvíli trvá.
Ohl přebalování, dvojčata jsem měla v jednorázovce (souhra více okolností) a mám dojem, že první půlrok jsem nedělala nic jiného než kojila a přebalovala, neustále dokola. Moje děti jsou kakací, takže se přebalit musí, i kdybych nechtěla. V noci ale nepřebaluju. Teď to kombinuju, látku a papír, podle toho jak stíhám a co mám zrovna přichystáno.

• Citovat
  • Upravit
22590
2.9.10 12:12

Zuzu- tak presne tyhle dve mam taky,akorat obe v ELku…ta mala opicka je moc roztomila :huban:
S satkovanim neporadim,mam jen manducu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
2.9.10 14:02

holky a s tím šátkováním kapsu s křížem venku nebo vevnitř? tedy dávat dítko a pak vázat, nebo první vázat a pak dávat? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.9.10 14:12
Boriska píše:
holky a s tím šátkováním kapsu s křížem venku nebo vevnitř? tedy dávat dítko a pak vázat, nebo první vázat a pak dávat? díky moc

kolíbku dřív kapsa venku, teď už na svislo jedině kapsa uvnitř. ze začátku jsem chtěla dělat za každou cenu něco, co jde navázat předem a pak až šoupnout dítě. Až později jsem zjistila, že jednodušší je to naopak, že to jde líp utáhnout, když se váže na dítěti. Kapsu venku bych už asi vázala jen s elastikem, nebo pokud bych nutně potřebovala mít navázáno předem - třeba na cestu autem v dešti a tušila bych všude louže a nechtěla bych máchat cípy po zemi.

• Citovat
  • Upravit
8297
2.9.10 14:31

Tak kapsa venku je urcena v podstate pouze pro elastak, takze tu bych nevazala s pevnym, tam staci mit 1cm jinak a uz se tam dite plonca.
U elastaku se satek normalne omot kolem tela, nenechava se zadna rezerva, protoze potrebny prostor se vytahne diky te elasticite.
U ditete drziciho hlavu bych s pevnym vazala dvojity kriz, poud bych potrebovala mit navazano predem, ten jde pak trosku dotahnout, az se clovek dostane nekam, kde na to ma cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.9.10 14:34
čičinka píše:
Tak kapsa venku je urcena v podstate pouze pro elastak, takze tu bych nevazala s pevnym, tam staci mit 1cm jinak a uz se tam dite plonca.
U elastaku se satek normalne omot kolem tela, nenechava se zadna rezerva, protoze potrebny prostor se vytahne diky te elasticite.
U ditete drziciho hlavu bych s pevnym vazala dvojity kriz, poud bych potrebovala mit navazano predem, ten jde pak trosku dotahnout, az se clovek dostane nekam, kde na to ma cas.
čiči, myslím, že Terem v Nosnicích nedavno psala, že váže kapsu ven i s pevným. Jak bezplenkuje, tak furt vyndavá a nandavá. V těchto situacích to asi jinak u mimin nejde - z dvojitého kříže se mi Tom děsně vykláněl, vážu ho až od doby, co dobře sedí.
  • Citovat
  • Upravit
8297
2.9.10 14:45

Hmm, tak na tom asi neco bude, ale teda musi to mit clovek hrozne moc dobre odhadnute :think:
Potrebuju adresu na Babu, poslete mi ji nekdo do SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.9.10 17:29

VÁZANÍ: Ahoj holky, dík za rady. Normálně mi čtete myšlenky. Ještě večer jsem nad tím vším přemýšlela a říkala jsem si, že se vás spíš dneska ještě zeptám, jestli mi spíš nedoporučíte pro 3m mimčo jiný úvaz, protože mi ta kolíbka taky moc neseděla. Ale to víte, první dítě, člověk se řídí tím, co čte a aby hlavně neublížil. Taky jsem měla pocit, že je tam tak divně zkrocený…
Mám ještě nějaké dotazy, ale už ohledně látkových plen, ale Mates už se ozývá, že chce ven, takže razím a další dotazy později. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
2.9.10 19:28

ahoj, já vážu jedině kapsu venku, uvnitř jsem ani nezkoušela. A to jedině s pevným, elastik jsem nezkoušela. Já naopak potřebuju mít šátek navázaný na sobě, a pak tam dát dítě, a pak dotahovat. Ono když je kvalitní šátek, tak se dotahuje dobře a úvaz si zafixuješ. Když je šátek nekvalitní nebo doma dělaný, nedotáhneš. Já mám děti těžké a špatně se mi navazuje šátek až přímo na nich (třeba klokan na bok mi nejde), za tu dobu jsem si tak nějak odhadla, jak moc musím povolovat a jak pak dotahovat. Takže za mě, spíš kapsu venku, s tím, že se naučíš dobře dotahovat. skvělé návody jsou na www.vbavlnce.cz
Jinak dvojitý kříž s maloškem taky jde, hlavně když je teplo, ubyde tak 1 vrstva navíc. Ale zase, musí se dobře dotáhnout.

• Citovat
  • Upravit
knopi
2.9.10 19:37

docela hezký návod vč toho jak dobře dotáhnout je tady
 http://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
5393
2.9.10 20:27

holky švadlenky, nemáte některá na zapůjčení ty kleštičky na snap druky? bych si docela ráda udělala ještě pár vkládacích setů do těch merinek, ale docela jsem zírala, jak jsou ty kleštičky drahý 8-o koukala jsem na šijemdětem a bohužel tu v okolí nikdo na půjčení nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
2.9.10 20:35

To je sranda, co clovek, to jinej uvaz! :mrgreen: Ja zas nikcy poradne nezvladla kapsu venku, nikdy jsem neodhadla, jak utahnout. Hodne dlouho jsem pouzivala jen dvojity kriz, prisel mi pohodlny a lip se to navazovani odhadlo. Pak teprv prisla kapsa uvnitr, obcas tak nosim prcka i ted, ale tech deset kilo se zacina pronaset…skoda, asi se mi bude stejskat. Noseni na zadech uz je o necem jinym.

Zuza myslim, ze kleste ma Cici, treba se nad spratelenou svadlou ustrne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.9.10 20:50

Já tedy nosím taky na 90% na zádech, ale když už je v šátku dlouho, tak to ráda na hodinku prostřídám do kříže s kapsou dovnitř. ty záda se ohnou jinak (vlastně se můžu víc ohnout, a to já bohužel ráda :oops: , ale zase ta váha na břiše je znát víc)

• Citovat
  • Upravit
8297
2.9.10 20:52

Zuzy, vypujcim, vypomuzu :mrgreen: Tez si robim snapvlozky do itti.
Akorat teda nemuzu poslouzit druky, protoze nejak zacinaji dochazet :think: Jsem myslela, ze mi 100ks vydrzi kdovijak dlouho a to je na kazdou plinu milion druku, aby bylo zapinani co nejvariabilnejsi a tak to lita.
Jo a ztratila jsem sidlo na delani direk, ale to snad poresis po svem, ja pouzivam tlustou jehlu.
Jsem z Prahy, muzu bud poslat postou nebo v Praze nekde na metru C predat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure