Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
knopi píše:
Jinak jsem se dneska u nás ve městě ptala v obchodě s dětským zbožím (největším u nás ve městě) na kalhotkové látkovky a na snappi sponku a koukali na mě jak na idiota, cože to po nich chci. No hlavně že tam mají vyfocenou Rollins s miminem v klokance. Vždycky mám chuť jim tam přijít udělat přednášku o zdravém vývoji dítěte, ale jsem na to příliš srab
Vitej do klubu co na ne koukaji jako na blazny ![]()
Ted si nejsem jista kdo se ptal na tu merino plinku, dnes jsem na ni kouakala a ma to prosite kolem nozicek jen v te vrchni pul vrstve.
knopi píše:
Jinak jsem se dneska u nás ve městě ptala v obchodě s dětským zbožím (největším u nás ve městě) na kalhotkové látkovky a na snappi sponku a koukali na mě jak na idiota, cože to po nich chci. No hlavně že tam mají vyfocenou Rollins s miminem v klokance. Vždycky mám chuť jim tam přijít udělat přednášku o zdravém vývoji dítěte, ale jsem na to příliš srab
Ja jsem cetla, ze nejaka maminka,co nosi v satku sla do nejakeho obchodu, kde meli vystavenou klokanku a aspon ji tu panenku otocila celem k figurine ![]()
Jajedine, cojsemkdy videla, tak byli v Tescu svrchnaky g-mini, jsou levne, ale jsou to silene igelity. A jeste vlastne v dumdeti.cz, tam maji i kamenou prodejnu, tak tam maji psane nejake popolinky, ale tot vse. Jinak zkratka clovek musi kupovat pres net nebo si najit kamennou prodejnu specializovanou.
Me stacili pohledy v lekarne, kdyz jsem po nich chtela lanolin se rvoucim ditetem v manduce, byla jsem jednoznacne ocejchovana za lesanu a kdovi, co s tim lanolinem delam, ze… ![]()
superwash, kdyzto nalozis do lanolinu, tak ono ti to neco chytne, ale protoze se to nenasaje dovnitr toho vlakna, zustane to jen na povrchu a po chvili se to otre. Takze bezne vydrzi vlnaky mesic, mesic a pul jen s vetranim a pokud vim, tak superwash zacne ten lanolin ztracet tak po tydnu. A rozhodne to nejde pouzit na noc. Takze dejme tomu na denni svrchnaky, pokud mas naladu co tyden lanolinovat, ale podle me zbytecny vopruz.
Pokud zvladas plest, tak uplet treb kamasky nebo svetriky, na nadchazejici zimu se ti rozhodne hodi a vlna ma vynikajici termovlastnosti.
na lanolin se musí zásadně chodit do lékáren, kde míchají masti. Protože jinak koukají jak telátko na vrátko. JJ zkušenosti s tím, že jsem se ve specializovaných obchodech s dětským zbožím ptala, jestli vedou moderní látkové pleny, ak taky koukali. Jenom v jednom jsem objevila alespoň Bambino mio, ale jejich instruktáž by mě k látkování nikdy nepřivedla. Takže je dealer pořádně neinstruoval ![]()
caccorka píše:
na lanolin se musí zásadně chodit do lékáren, kde míchají masti. Protože jinak koukají jak telátko na vrátko.
koukají jak na telátko i tam
, snaží se ti vnutit sen s vodou, protože se v masti líp roztírá. ![]()
Jediné kde nekoukali, je na poliklinice na Karláku v Praze. Maj tam takový fofr, že koukat nestíhají. Prostě vydaj co poručíš a další prosím. Možná je to i tím, že se jim tam protočí tolik lidí s různými byzardími požadavky, že už se nediví ničemu.
no mě to právě s lanolinem překvapilo u nás, v malé (téměř vesnické) lékárně. nikdo na mamku nekoukal jak na blázna, dali jí ten bezvodný a prý tam pro něj maminy chodí a plácají to i na opruzené zadky a popraskané bradavky ![]()
právě mi psali z merinostar! plínky už jsou na cestě ke mě!!!
![]()
holky, kolikrát je potřeba vyprat nové plínky? peru teda jen ve vodě na 40st. už tu mám samodoma ušitou bambusku a bambusový vkládačky. zatím jsem prala jednou látku před ušitím a pak jednou po ušití. to asi ještě nestačí, že?
Ahoj Zuzi
U těch co jsem koupila já, tak píšou vyprat před použitím min. 3krát.
Používáme barevné bambusové pleny od české firmy Kikko a jsou super. Akorát pozor při praní, smí se prát jen na 40, jinak se začnou srážet. Když malá začala víc čůrat, začala jsem ještě vkladat bambusové sací vložky od firmy Babyidea. Svrchní kalhotky máme PUL od firmy Kikko a Imse Vimse Soft a s obojím jsem moc spokojená. Kikko občas provlhnou, Imse Vimse nikdy. Opruzená malá nikdy nebyla.
Neczuz tak to se to na Karlaku asi naucili, vloni v lete to bylo prvni misto, kde jsem se na lanolin ptala
Tak teda nakonec chodim do ty pekny staromilsky lekarny na Pavlaku.
M-a-j-a píše:
Ahoj ZuziU těch co jsem koupila já, tak píšou vyprat před použitím min. 3krát.
hm, tak počkám na ty opičkový merinostar a pak to všechno ještě párkrát proženu pračkou. díky
Jojo, ja byla v lekarne u polikliniky Budejovicka, pomerne velka, vetsinou dost narvana duchodcema. No asi jsem vypadala az moc alternativne ![]()
prani novych plen, pokud na to mas cas, tak minimalne 3 prani jsou tak nejak zaklad, 5 je fajn. Kdyz koupim novou plinu, tak automaticky pocitam, ze jako nova ta savost nebude uplne ideal a davam ji na dobu, kdy vim, ze cura mene, tj. rano a po odpolednim spani. Mile me prekvapili itti, ktere sajou podle me hodne a hned od zacatku
No já ty od Gmini mám, jen jako rezervní, dostala jsem je od kamarádky. Jsou dost umělé, igelity, vlastně na nic, u nás jako když už jiné k dospozici nemám. Jak budou vlňáčky, tak tyhle hodim do koše.
No já jsem v Kladně a docela mě štve, že tu není jediný obchod, kde by měli aspoň něco. Mít kapitál, tak jdu okamžitě do prodejny, skloubila bych to se šátkama a s laktačním poradenstvím. Ale netových obchodů je už docela dost. Jenže když chci třeba jen jen jednu věc, tak mě štve to poštovný.
Jinak pletu moc ráda, takže vlnu zužitkuju bez problému, ale znáte to. Sednu večer k pletení a mám výčitky, protože ostatní práce mi stojí.