Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Majo, já bych tím Arielem možná neprala ani ty miminkovké oblečky. Nevíš, jak bude mimi citlivé a Ariel bych řekla nic moc…
Čičinko děkuji. Tak to tam teda dávat nebudu
Koupím teda jiný.
Děkuji moc za rady ![]()
Ahoj,
nějak nestíhám číst ![]()
Soda - já ji kupuji v drogerii Teta. Tam ji mají vždy spoehlivě. A jinak se dá koupit na Látkovkách (http://www.latkovky.cz/…isteni/soda/ - to případ, že by jsi chtěla kupovat nějakou plenku ![]()
Jinak jsem spočítala plenky: 12 AIO a kapsovek, 12 kalhotových, 6 vv, a čč cca 40. Hezky jsem si je rozložila na přebalovák a vyfotila (nejsou všechny). Vypadá to pěkně.
A foto pul svrchňáků Ty nepoužívám všechny. Ty puntíkaté swd jsou stejně Polince velké.
Čiči, v Kauflandu ji mají stopro
nebo v nějaký obyč drogerce.
Achdárku, hmmm taky hezká sbírka ![]()
Ja byla ve Schleckru a tam mi rekli, ze ji ted posledni dva tydny maji furt vykoupenou, ze je o ni nebyvaly zajem. Ze by v nejake Bettynce zminili mydlovy sliz? ![]()
čičinka píše:
Tak mame testlou babylucy flanel a zatim jsem pouze prijemne prekvapena. Savost jsem od ni necekala, dala jsem ji ted rano, kdyz vim, ze temer necura, zato kadi. Velikost m/l je ted na Matyska ideal, sedne mu. Ale nevim nevim, uvadi to tusim od 8kg, tam si nejsem jista, zda bych byla tak nadsena, na mensi dite by podle me byla moc velka. Ted testujeme bambusku.
Tak T. má něco mezi 10ti a 11 kg. Mám bambusouvou B-L a je mu tedy hooodně velká. Ne, že by nedržela. Okolo nožiček i na bříšku sedí, ale má chlopně zapnuté přes sebe. Na zadku mu to oddstává - jako by pod ní měl nafounutý balon. Mezi nohama se mu to muchlá.
Me prijde ta flanelova na drzeni lepsi jak ta bambuska, u bambusky je problem, ze kdyz to ma zapnute prez sebe, tak ty postrani casti predniho dilu se shrnuji.
Kurnik, už mi dochází lanolin, zkušela jsem to u nás v lékárně a paní dostala záchvat smíchu. ![]()
halucinka píše:
Kurnik, už mi dochází lanolin, zkušela jsem to u nás v lékárně a paní dostala záchvat smíchu.
Halu Dajma ho kupuje tam u nich na poliklinice, tam prý je, mi ho tam taky jednou kupovala.
Jo Katy, tam se dlouho chystám, ale moc se mi tam právě s Mikym nechce cestovat - jsem zhniloch. Ale mám to v záloze, až žádný nebude.
Ahojky,
Cici- ty ses dobrej dabel s plinama
,ale muzes se uklidnovat,ze je pouzijes jeste na dalsi .....
Achdarku- ta svatle zelena v druhe rade z prava je megerka? Jaktoze mas vsechny ty pliny tak pekny? Ja je mam vsechny uplne strasne vyprany.....delam neco spatne
?
Dneska jsem poslala do detskeho obchodu sestru pro snapi sponku a prodavacka na ni prej kouakala jako by mela mezi ocima jeste jedno oko navic
…chudak sestra,ta si se mnou uziva ![]()
holky díky za info ohl vlny. Ještě jedna hloupá otázka, ten superwash tedy na vlňáky vůbec ne? Myslím na tu zadečkovou část. Já si dneska nějaký klubíčka trdlo koupila a doma zjistila, že je to superwash úprava- Takže když bych je pak dala do lanolinu, na tom pak držet nebude?
Jinak my s látkováním teprv začínáme, mám sice už 4.mimi ale ty předchozí byli v papírových, nějak mě ani nenapadlo látkovat. U prvního jsem byla líná si zjistit info a papírovky šly automaticky a další byla dvojčata, na zimu, do rozestavěného baráku, tak tam nevím jestli bych to bývala zvládla (moje výmluva), ale asi určitě jo. No a až teď jsem si pozjišťovala info a dala se do toho. Jen na noc a na cesty dávám papírovku. Mám 3měs mimi, tak výbavu zatím malou, postupně zkouším co nám vyhovuje a budu dokupovat. Ale vidím to hlavně na čč, kvůli schnutí a variabilitě. Mám froté, ty jsou moc fajn. Kalhotkové pleny dávám zatím spíš dvojčatům na noc, na těch je testnu.
Jinak jsem se dneska u nás ve městě ptala v obchodě s dětským zbožím (největším u nás ve městě) na kalhotkové látkovky a na snappi sponku a koukali na mě jak na idiota, cože to po nich chci. No hlavně že tam mají vyfocenou Rollins s miminem v klokance. Vždycky mám chuť jim tam přijít udělat přednášku o zdravém vývoji dítěte, ale jsem na to příliš srab ![]()