Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mirii, ja je mam, kupovala jsem z druhe ruky od Suvika, jsou myslim v dobrem stavu, ale jsou tak do roka. No mozna na hubene dite na dyl, ale na nejake velke dardy curaci to moc neni, ten chobot u velkeho ditete prelozis jen jednou, takze ma na curani pouze 4 vrstvy frote, u malocha prelozis dvakrat, to uz je lepsi. Kdybys chtela, tak ti je pujcim a kdybys je pak chtela odkoupit, tak mi zkratka posles prachy a kdyz ne, tak posles pliny zpet. Mam tusim 9ks. Jo a bez susicky to frote celkem hrubne, ze susky lezou vpohode, ale susene na vzduchu sou to docela kartace. Mam jednou z nich, co jsem kupovala novou a je to nemlich to samy, takze to starim frote nebude.
čičinka píše:
Hanule, ja nemam, vetsinu pulek jsem oddelala susickou
Dobrý
Já nevím čím je oddělávám já, mají psaný praní nna 60, já peru na 40, že by to muselo mít určitý prášek tam nepíšou… Peru v persilu (a fakt nechci zkoušet jiný prášek, alespoň zatím ne).
Hanule se svrchnima PULkama tema nemam vubec ,zadnou zkusenost, tak neporadim…
Mirii ja takhle s miminem experimentovala s Ellas House konopnejma..taky maj ten chobot, skoro jsem je pak ale nepouzivala, byly hned durch, musely se vydatne dovycpavat. Bejt tebou, tak zkusim jednu a uvidis…
Cici bylas to ty, kdo pel chvalu na tyhle vlnaky? http://ecx.images-amazon.com/…0_AA300_.jpg
Neno, jeste zes mi to pripomnela, vlnaky jsou fajn, jen jsem uz dlouho chtela napsat, ze potrebuji castejsi lanolizaci. Cerstve nalanolinovane jsou krasne drzave, na to, ze jsou tenounke a jemnounke, ale vydrzi funkcni tak 2tydny, mam pocit, ze je na cedulce i napsano, ze prani na 40, takze asi nejaky superwash. Na druhou stranu, strasne rychle schnou, jeste rychleji jak achdarky. Ja je rada davam, kdyz je Mates vykadenej, tak jen s plinou na rovno, je to stihlounke a superprodysne.
ellas house konopka, mam jednu a teda cekala jsem od ni mnohem vic, je okamzite krz na skrz mokra ![]()
čičinka píše:
ellas house konopka, mam jednu a teda cekala jsem od ni mnohem vic, je okamzite krz na skrz mokra
Mám stejnou zkušenost, na základě referencí jsem čekala tenkou a savou plínku a je bohužel jen tenká.
ellas house konopka - no konopí saje dost, ale toť otázka kolik sacích vrstev ta plena s vkládačkou obsahuje??? Asi dost málo.
Cici - a nechces mne teda rovnou dve prodat? Ja je odzkousim a treba bych pak koupila i zbytek…dve chci aby to zase nebylo postovne za 300'- a ja je pak stejne nepouzivala. Dve pujdou dat do rozumne obalky a poslat jako dopis treba za 100,–
Co rikas? A za 100 myslim jako postovne ne cenu plin ![]()
Ty Ellas - jsou to vlastně jen dvě vrstvy. Já jich mám celkem dost a byla jsem s nima spokojená, ještě jsem je vždycky dovycpala a jsou fakt štíhlé. Jenže teď už trochu přestávají stačit, jak Miky fakt hodně čůrá.
mirii, tak ja ti dve poslu a uvidis, ju, pisni mi do SZ adresu.
Ja jsem prave tez cekala pomerne savou plinu, protoze se o ni dost psalo a teda fakt nula nula prd, prijde mi to nastejno, jakoby byla bavnena ![]()
Jsem se ted konecne venovala siti, takze mam prototyp na sio rukav do itti, nasila jsem na nej kus bambusoveho flause, aby to trochu zpevnil.
Tady jen posila zajimavou diskuzi, nekde se nedavno. Diskutovalo o tom jak papirovym maminkam staci 3 pliny za den a ony se hadaly,ze to tak neni.....tady jen tak pro zajimavost odkaz kolik takovych maminek je…uffff
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?…
Jo Miri, četla jsem a to jsem teda valila oči. My taky občas používáme jednorázovky, ale neumím si představit, že by Mikymu vydržely 3 na den? ![]()
A Neno, na šátek už se moc těším. Napiš mi do SZ, kolik ti mám poslat.
halucinka píše:
Jo Miri, četla jsem a to jsem teda valila oči. My taky občas používáme jednorázovky, ale neumím si představit, že by Mikymu vydržely 3 na den?
na tomovi by asi teoreticky vydržely. kdybych mu každou plenu nechala, dokud jí nebude mít po kolena, tak to asi vyjde.