Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
halucinka píše:
Holky a na co se teda nemůže mýdlo?
Myslím že na flecc a na umělé vlákno. ![]()
Já jsem z toho trochu jelen, protože mám plínky různých materiálů a přece nebudu prát pár kousků zvlášť? To pak asi není moc ekologické. ![]()
Mydlo se nemuze kvuli propustnosti na fleece, usazuje se tam a treba kapsovky jsou pak nepouzitelne. Ale treba ja uz zadne fleecove separacni vrstvy temer nepouzivam, fuzzi lezi, hambace taky. Myslite, ze to muze znepropustnit tu separacni vrstvu na itti sio?
Jsem si rikala, ze konecne zacnu prat ve slizu…
Majo, určitě použij program na bavlnu
v programu se počítá s nasákavostí vláken ![]()
Čiči, já Ittky peru normálně ve slizu, jsou pořád O.K., ta separační vrstva u nich určitě není fleecová. ![]()
Pastelko děkuji ![]()
No tak já to teda vyperu v tom Arielu a nedám ho tam moc.
Jo a ještě jedna otázka. Na těch línkách je napsané, že se mají vyprat 3krát. Nebude stačit když je vyperu jednou a potom po vysušení je vždycky jenom přeždímám?
Majo to o tom praní 3× je asi psáno na bambusových, že? Tam jde o to, že bambus získává sací schopnost až po několika vypráních. Tak že pokud máš ještě čas, což když koukám na metřík, tak ještě máš, tak že v tom případě bych je jednou prohnala pračkou a pak po usušení přemáchla v ruce, nechat usušit a zase, klidně můžeš i více krát. ![]()
KAty takže je nemusím prát znovu na 60? Stačí, když je po uschnutí zase dám jen vymáchat a vyždímat? ![]()
Holky připadám si jako blbec ![]()
Jo a jsou bambusové. Prý jsou nejlepší, tak jsem je koupila ![]()
Majo, já teda myslím, že fakt stačí jen přemáchnout, já to teda vždy tak dělala.
OK, tak to tak udělám
Děkuji
Jo a opravdu nevadí, že ten Ariel je s lenorem?
Katy a ty si budeš plínky po Elišce nechávat (plánujete 3.?) a nebo prodáváš? ![]()
halucinka píše:
Katy a ty si budeš plínky po Elišce nechávat (plánujete 3.?) a nebo prodáváš?
NO zatím jsme plně na plínách, ale třetí už neplánujeme, tak že pak budu prodávat.
Majo, pokud je ten ariel uz s avivazi, tak bych v tom pliny neprala, nejak mi to prve nedocvaklo. Avivaz je v podstate takovy mastny pudr, takze muze obalit mastnotou vlakno pliny a to pak muze tekutinu odpuzovat, misto toho, aby ji nasakalo. Volila bych jiny praci prostredek ![]()
Pastelko, diky, toz smele vzhuru do mydloveho slizu. Jeste sehnat tu sodu, nikde ji nemaji ![]()