Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jojo, Čiči má pravdu, Miky kolem roku chodil na velkou vlastně jenom na nočník - měla jsem vychytanou dobu a často si i sám říkal. Pak se šprajcnul a nesednul si ani za nic - asi měsíc. Teď si sedne, ale nevolá a kaká v různé denní doby, takže nic…
A nocnik podruhe, vzbudil se se silenym revem, posadila jsem, chtel vstavat, zabavila jsem, stacila chvilka a kolik toho nacural. A kupodivu, jindy kdyz se vzbudi se revem, tak je prudnej jeste klidne hodinu a ted se vycural a pohoda. a tolik toho bylo
No ale nedelam si nadeje, ze by to tak bylo kazdy den.
Mam takovy blby dotaz. Opet me zere nocni plina, miva ji fakt silene nacucanou, jeden cas jsme vystacili i s kikko bambuskou a ted zase jedem hambace, dve vkladacky kratke nudle a stejne je to malo
A to jsem se presvedcila, ze i kdyz vstanem driv, tak zkratka ma silene nacurano. smrdi to pekelne a me stve ta mokra plina na jeho kuzi. Tak premyslim, jak to vyresit. Premyslela jsem, zda treba vzbudit az jdu ja spat, vetsinou jdu tak 3h po nem, aby se vycural a pak rano, jakmile kvikne, tak posadit na nocnik a pak dat zase s flaskou spat
Nechci mu rozhasit spani, spi celou noc, ale ta nacucana plina me fakt drti ![]()
Nenus, tak zásilka trůní na poště
Trošku to u nás zvrtali, ve čtvrtek se ani neobtěžovali na mě zazvonit, že mi vezou balíček, tak jsem s lístkem v pátek naklusala na poštu. A tam mi řekli, že to tam nemají, že je to nějakým záhadným způsobem na hlavní poště
Dneska už to nestihnu, tak tak zajdu zítra. To by mě vzal šlak
![]()
Ad kakání…taky se nám to trošku zvtalo…do roka kadil jednou denně ráno po probuzení. Teď kadí ráno, pak kolem oběda a někdy ještě večer. Na nočník si zaboha nechce sednout, ale na záchod chodí celkem ochotně. Vždycky tam aspoň něco vymáčkne
, pak se utře a spláchne, ale neřekne si ani náhodou. Doktorka říkala, že ho mám posazovat pravidelně před a po každém spaní a pak před koupáním, tak jsem zvědavá, jestli to bude mít úspěch ![]()
pastelko, ja myslim, ze to bude mit pouze uspech ten, ze se vycura, ale vedome si zacne rikat zkratka az mu to docvakne. Ja jsem ted rada, ze neco udela, kdyz si tam sedne, to mi staci ke stesti, ze ma zas o neco dele suchou plinu na tele.
A teda koukla jsem na metr a nejak ti poskocil
![]()
Pastelka píše: Čiči, asi bych ho nebudila
No ja vim, ze bych nemela, ale ta procurana plina me silene stve ![]()
Hm, proto dávám na noc jednorázovky (teda krom toho, když měl teď tu infekci, ale to jsem si dala tu práci a přebalovala v noci). Miky děsně pije a i ta jednorázovka je ráno nacuclá k prasknutí. A když se po 5. hodině ranní vzbudí, už neusne, ani s mlíkem, prostě chce vstávat. A někdy se mu špatně usíná i v noci, když je vzbuzen, takže to neriskuju.
Mates jeste vetsinou usne,budi se po 6, manzel mu da mliko a vetsinou spi jeste tak tu hodinu nejmin, spis dyl. I kdyz nevim, co by delal po vyndani z postylky, uz by tam asi nechtel
Ale kdybych ho dala vycurat mezi 11 a pulnoci, tak minimalne 3h mu zustane plina sucha, kdyz usne a kdyz bude mit na sobe plinu mokrou jen 4-5h, tak je to porad lepsi jak 12h a vice ![]()
Pastelka tak hlavne,ze je balik na svete! Ale jsou to tedy mamlasove…cloveku vzdycky pridelaj prace.
Cici ja bych tedy nebudila,ja jsem tak stastna, ze ten nas prtavec uz konecne spi ceou noc.
Nocnik ja ho posadim rano, chrousta si u toho nejaky krupky, pak vypije mliko , precte kus knihy a je hotovo. Pak ho teda posazuju po jidle, to je jistota, ale taky to netrefim pokazdy.
Čiči, no jo, utíká to ![]()
Já jsem právě taky ráda, když se vyčůrá někam jinam než do plíny ze stejnýho důvodu jako ty
Nedělám si ani naděje, že by se odplínkoval do dvou let
Budu mít holt na plínách obě děti naráz.
Tak jestli tě tak strašně štve ta mokrá plína, tak to vyzkoušej a uvidíš. Stejně tě to bude žrát,takže to zkusíš
![]()
NNo tak já závidím, ať posadím kdykoliv tak ani ťuk, teda občas po spaní, ale to jí musím okamžitě vzít když se začne budit a hned posadit na nočník, tak že to občas stihneme, jinak nemám šanci. Ona co prostě začala chodit, tak na nočníku nevydrží ani minutu, natož tam něco číst, chroustat, či cokoliv jiného. ![]()
A vite, kdo mi tu chybi? Mirii
Tak ze by mela uz holcicku na svete? ![]()
čiči no nevím, včera mi Mirii psala SZ, ale tak možné je vše.
aha, tak to asi zbytecne plasim a vnasim vseobecny, tehulemi na rozsypani nenavideny, neklid alias Tak uuuuuz? ![]()
jo a dalsi dilema. Mate nekdo natahovaci svrchnaky? No vlnene asi jo, ale ja bych chtela nejake pulky.A nebo to mam risknout a vzit vlnaky? Chci je na plinu na rovno, jak ted Matesovi docvaknul trochu ten nocnik, tak chci davat, kdyz si vzpomenu, takze musi mit plnohodnotnou plinu a pritom stahovaci.
Vim, ze na brane maji natahovaci nejake, ale nevim, zda prave risknout nejake ty vlnene. Zase kadi do pliny ![]()
Chci si udelat nejake to pruzne zapinani k itti, ale nez to bude… ![]()