Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Halu, ja myslim, ze kdyz to preperes v samponu na vlnu, tak kousat nebude, ale chce to ten, ktery obsahuje lanolin. Nebo to rovnou naloz na chvili do slabe lanolinove kury
čiči, myslíš jako ty oblečky pro mimi z té superwash, že to bude lepší? Mám tu teda nějakou nepotřebnou lanolinovou kúru…
Ja myslim, ze jo. Holky takto kurujou i vlnene satky, kdyz kousou. Ono by to melo uhladit ten chlup, aby to nebylo kousave.Rozhodne tim nic nezkazis, jen to nesmi byt impregnace, to by bylo moc mastne
halucinka píše:
Já jsem si ty SWD oblíbíla až teď, asi že do těch L Miky konečně dorostl. Nakonec jsem si říkala, že bych vzala nějaké menší pro druhé dítko. Tak kdybyste viděly nějakou akci nebo někdo prodával S nebo M, dejte prosím vědět.
Potřebovali bychom dlouhé longiesky, je to pro mě teď takové nejpohodlnější, ale ty prachy. Myslíte, že se dají vyrobit z obyč vlny jako jen ty kalhotky a k tomu naplést nohavice z nějaké tenké superwash? Ať to zas má i na doma a pohodlné a nekouše ho to…
mě to teď paní z Fleru plete- tu část na plenku z obyč vlny a tu část na nohy merino - ne tedy superwash - stejně tu část nebudu prát v pračce samostatně.
SWB - mám je moc ráda. Ale Tom má 11kg, eMka a zapínám je na první patentky a sucháže lepím přes sebe.
longiesky by sli vyrobit z vlnene metraze, meli na sijemdetem, ale stejne je draha. Pletene samozrejme existuji, na fleru je myslim dela moc hezke desconheda, ci jak se jmenuje, ma je zrejme strojove pletene.
Právě mně přišla plenka ze šijemdětem. To je rychlost:-) Ve čtvrtek jsem ji objednávala a platila. Až se Poli vzbudí tak ji hned vyzkouším. Je nádherná.
![]()
halucinka píše:
Tak dík.
Neczuz, dej pak fotku.
ono zatím není jisté, jestli budou. Napsala jsem paní o jednobarevné. (v pruhovaných longies, barevném body a vzorovaném šátku bysme byli jak od cirkusu) Ona psala, že jsem první, kdo nechce pruhované. A neví, jak to bude vypadat, aby to nebylo moc flekaté, protože barva chytá nerovnoměrně.
Nezcuz - s těmi pruhy - to je přesný
Před 14dny jsem si koupila aspoň jednobarevné návleky.
halucinka píše:
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, koupila jsem nějakou Merino Superwash pro miminko - babička bude plést overal a čepičku a rukavičky, botičky. V obchodě mi pán tvrdil, že ta vlna hrozně kouše a že to děti nesnáší. No mi zrovna tahle připadá fakt jemná, ta vlňáky samo trochu kouše. A on pořád, že pro miminko jedině akryl… Máte s tím někdo zkušenosti?
Halucinko superwash právě nekouše, kouše akryl. Sestra hodně plete z akrylu, čepice a svetry a jsou to kousavé věci. Já jsem si teď koupila Merino 100% vlnu superwash a ta nekouše, je super měkká, takže už budu plést jedině z té. Je ale dražší jak akryl. Na vlňáky jsem ji právě dala na lemy, protože ta 100% vlna co na vlňáky mám, tak kouše, je drsnější, takže ty lemy z toho merina to jistí.
Jinak na longiesky se teď taky chystám, včera jsem dodělala na zkoušku jedny vlňáčky tak si udělám ty longies. Je to jednoduché, prostě dopleteš delší lemy na kalhotkách. Tady jsou návody:
http://www.zlaticko.cz/index.php?…
jo a tady jsem našla super stránky s pleteným dětským (teda našla mi je sestra), pokouším se o overal.
http://www.garnstudio.com/…/pattern.php?…
Jo jo, Knopi, díky. A na tenhle overal mám právě taky zálusk, bude plést babička. Jinak já tu merino vlnu nakoupila na Zlatíčku, teď jsem byla v obchodě a chtěla něco přikoupit, i mě překvapilo, že ji tam měli, ale taky názor toho prodavače, tak jsem se chtěla zeptat, co si o tom myslíte.
neczuz píše:halucinka píše:ono zatím není jisté, jestli budou. Napsala jsem paní o jednobarevné. (v pruhovaných longies, barevném body a vzorovaném šátku bysme byli jak od cirkusu) Ona psala, že jsem první, kdo nechce pruhované. A neví, jak to bude vypadat, aby to nebylo moc flekaté, protože barva chytá nerovnoměrně.
Tak dík.
Neczuz, dej pak fotku.
Neczuz já mám pruhované od Efika, co je měla od paní z Fleru, no a teda mi přišly flekaté i ty pruhované, tak jsem s nimi udělala jednoduchý proces, obarvila jsem si je sama celé na hnědo. ![]()
Katy2 píše:neczuz píše:Neczuz já mám pruhované od Efika, co je měla od paní z Fleru, no a teda mi přišly flekaté i ty pruhované, tak jsem s nimi udělala jednoduchý proces, obarvila jsem si je sama celé na hnědo.halucinka píše:ono zatím není jisté, jestli budou. Napsala jsem paní o jednobarevné. (v pruhovaných longies, barevném body a vzorovaném šátku bysme byli jak od cirkusu) Ona psala, že jsem první, kdo nechce pruhované. A neví, jak to bude vypadat, aby to nebylo moc flekaté, protože barva chytá nerovnoměrně.
Tak dík.
Neczuz, dej pak fotku.
já ale nejsem talent na žádnou lidovou tvořivost.
a po tvém barvení flekaté nejsou?
neczuz píše:Katy2 píše:já ale nejsem talent na žádnou lidovou tvořivost.neczuz píše:Neczuz já mám pruhované od Efika, co je měla od paní z Fleru, no a teda mi přišly flekaté i ty pruhované, tak jsem s nimi udělala jednoduchý proces, obarvila jsem si je sama celé na hnědo.halucinka píše:ono zatím není jisté, jestli budou. Napsala jsem paní o jednobarevné. (v pruhovaných longies, barevném body a vzorovaném šátku bysme byli jak od cirkusu) Ona psala, že jsem první, kdo nechce pruhované. A neví, jak to bude vypadat, aby to nebylo moc flekaté, protože barva chytá nerovnoměrně.
Tak dík.
Neczuz, dej pak fotku.
a po tvém barvení flekaté nejsou?
Hele k tomu lidovou tvořivost fakt nepotřebuješ, koupíš balíček potravinařského barviva a už barvíš, voda, ocet, barvivo a je to.
No flekaté zatím nejsou, jen co já si všimla, tak většinou obarvené vlňáčky potravinářskou barvou flekatí až po kontaktu s močí. Paní asi flekatí protože ona barví přízi než to plete, aspoň tak já si to myslím. No a ta příze se asi nikdy neobarví stejnoměrně. ![]()