Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
My látkujeme v podstatě od roka, protesty proti plenám jsou stále stejné
Pročurat až na lopatky se nám nestalo, a že čurá fest, vždycky dřív provlhne kolem nožiček a jsou mokré kalhoty, na záda se nedostalo nikdy nic. Takže bych řekla že pozdě na to s nimi začít není
Spíš opravdu asi o tom jaké pleny používáš a jak.
měla jsem haipa daipa plinky i svrchňáčky,taky popolini a jeste baby lucy…zkoušela jsem to kolem 3 měsíce, měla jsem asi 20 ks a byl schopny mi je počurkat za den a pak jsem neměla co dávat…byl pořád uplakaný a měl vyrážku…byla jsem z toho hodně smutná.Kamarádka plenkovala skoro od narození a byla v pohodě.Teď má drobek už přes 8kg tak kdybych začínala asi to chce už větší plínky:-)?Ortoped mi teď po kontrole kyčlí řekl ať u těch jednorázovek ještě zůstanu tak teď nevím…ráda bych to ale zkusila zas
děkuju za reakce
a jaké mi doporučíte plenky holky:-) jestli budu pořizovat větší? ![]()
To je zvlastni ortoped, kdyz doporuci papirovky ![]()
Pokud budes neco porizovat, tak urcite bambus, nejsavejsi je bambusovy fleece.
Pokud se ti mala osypavala, tak asi bude potrebovat spis vlnaky nez pulky, aby se nezaparovala.
jinak ndokazu poradit, Mates byl pomerne dost ucurany kojenec, ale v svetle tvych zkusenosti byl mozna jen sedy prumer ![]()
děkuji:-) no když jsme byli na kontrole kyčlí ptal se ortoped jaké používáme pleny, ukázala jsem papírovku a tak řekl ať zatím u nich zůstanem ..třeba asi kvůli vývoje do další kontroly..nevím..
já jsem se pro látkovky nadchla ještě před porodem, jsem švadlen tak jsem měla i střihy, technologii promakanou…materiály bych sehnala taky…tak třeba na to přijde správný čas:-)
Tak to ten náš frája nesnáší bambus.Je po něm osypaný-máme plínky od popolini a pak mám ještě pleny od Anavy a ze šijem dětem z bambusového aksamitu a to má prďku v poho,tak fakt ![]()
Kamako ja ted koukam na tu tvoji fotku a treba jen hned vidim,ze ma pul kalhotky uplne volne kolem nozicek…to by byla mokra hned i moje prdolka…ja kombinuju jednorazovky s latkama…kdyz vim,ze je mala aktivni,tak davam latku,ale oak ma chvile kdy spi v kuse pet hodin,tak ji dam jednorazovku,pac je prtava a nechci ji v mokru tak dlouho a kdyz je vzhuru tak menim i treba po 20 minutach,pac je jako prutokac, ma nacucanou i jednorazovku…asi to u tebe chtelo casteji menit ![]()
Jinak ja zacla u starsi latkovat az od roku a vzala to v pohode.....az ted ji zacinaji pliny vadit a radeji chodi na nocnik ![]()
ony mají ty bambino mio takovou jako vnitřní nohavičku s gumičkou, která jde těsně ke stehýnku, ono to na té mojí fotce jde špatně vidět…ale možná máš pravdu, pořád se mi zdálo, že ho moc stahuju, třeba jsem to měla moc volné…teď mi už stejně z nich vyrostl
má skoro 9kg.Musím vybret nějaké jiné větší.
Osvědčily se vám více plínky AIO nebo ty s vrchníma kalhotkama? a šijete některá si je doma?Já jsem ty AIO nezkoušela. ![]()
čiči pěkně prosím s těma flísákama od totsbots, moc nebarvily, za to hnusně smrdí
, přitom mi přišly domů nesmrdící
co dělám špatně? vyprala jsem je ručně a domnívala jsem se,že i dobře vymáchala smrděly - podobně jako když jsem nechala třeba přízové věci málo vymáchat, tak jsem je šupla do pračky s červeným, ale neždímala jsem -bála jsem se a zase smrdí jako ďas - můžu je normálně ždímat? díky
Ja myslim, ze zdimat muzes normalne, je to fleece, ten je celkem odolny.
Ale se smradem neporadim, my je tenkrat meli parkrat, byly ve vel. do 8kg a ja zacala na vazno atkovat az v tech 4-5m
Boriska píše: čiči pěkně prosím s těma flísákama od totsbots, moc nebarvily, za to hnusně smrdí![]()
, přitom mi přišly domů nesmrdící
co dělám špatně? vyprala jsem je ručně a domnívala jsem se,že i dobře vymáchala smrděly - podobně jako když jsem nechala třeba přízové věci málo vymáchat, tak jsem je šupla do pračky s červeným, ale neždímala jsem -bála jsem se a zase smrdí jako ďas - můžu je normálně ždímat? díky
já je mám 2×, peru normálně s barevným na 40st, a přidávám ocet. Nijak mi nesmrdí. ![]()
ahoj!
chystám se zkusit umíchat svůj první sliz
mám tu marseillské mýdlo a prací sodu. holky, je možné udělat tu směs tekutější, aby šla lít? já totiž nemám tak velkou nádobu na skladování, jen 5ti litrové flašky po kojenecké vodě (kterou pije pes
). tak jsem je na to chtěla využít, ale obávám se, abych to pak z těch úzkých hrdel dostala ven… ![]()
Zuzu, ja delala sliz pred par dny poprve a to mydlo se mi nechtelo rozpustit. I jsem to pak v zoufalstvi prelila do hrnce a zahrivala na sporaku a stejne se mi cca polovina nerozpustila
A i tak je to sliz, ze ktereho jdou vykrajovat tvary.
kami:čaauk zdravím
já zatim šila jedny kapsovky s PUL povrchem (viz foto)a vnitří látka je bamb.aksamit zatim drží moc pěkně tak jsem zvědavá jak to bude dál:)Jen bych příště udělala jiný střich tydle cvočky na boku jsou nic moc maxe to tam po delší době tlačí bych řekla
.Chci si objednat ještě další PUL látku tak kdyby jsi chtěla tak to můžeme spojit
A jinak ještě šiju kapsovky s vrchem z fleesu ty jsou taky fajne.