Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
275
20.9.10 10:50

To se asi obarvit stejnoměrně neda,pač to máš namotaný a pak se to hodí do barvy a prostě,kam se doatane barva tam se dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.9.10 10:53
Efík píše:
To se asi obarvit stejnoměrně neda,pač to máš namotaný a pak se to hodí do barvy a prostě,kam se doatane barva tam se dostane.

jo jo, asi tak nějak to bude. Jen teda není pak lepší obarvit až hotový výrobek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
20.9.10 11:01

Katy bylo, ale to by nebyly pruhované. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
20.9.10 11:02
Efík píše:

to mě nenapadlo, že to asi nerozmotává. :think: :zed:

Katy máš pravdu - barví přízi. Mám jí do toho kecat a napsat jí, proč nebarví celé vlňáky?

Barvit fakt nebudu, já bych zfušovala i to. :roll:

• Citovat
  • Upravit
neczuz
20.9.10 11:02

Ale když nechci pruhované?

• Citovat
  • Upravit
51750
20.9.10 11:03
neczuz píše:
Efík píše:

Katy máš pravdu - barví přízi. Mám jí do toho kecat a napsat jí, proč nebarví celé vlňáky?

No ono se to klubko rozmotá, teda aspoň myslím že se to tak barví, ale prostě když je to rozmotané a jen rozložené, tak se ta barva asi fakt všude nedostane.
Neczuz, no já bych se jí zeptala, zda by teda ty vlňáčky nenabarvila až je uplete. Jako je logické, že ona barví přízi, když dělá barevné vlňáčky, jen teda zda by když bude dělat jednobarevné nemohla změnit postup a nabarvit až po. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.9.10 11:04
halucinka píše:
Katy bylo, ale to by nebyly pruhované. :mrgreen:

jo jo nebyly, ale Neczuz pruhované nechce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
20.9.10 11:07
Katy2 píše:
neczuz píše:
Efík píše:

No ono se to klubko rozmotá, teda aspoň myslím že se to tak barví, ale prostě když je to rozmotané a jen rozložené, tak se ta barva asi fakt všude nedostane.
Neczuz, no já bych se jí zeptala, zda by teda ty vlňáčky nenabarvila až je uplete. Jako je logické, že ona barví přízi, když dělá barevné vlňáčky, jen teda zda by když bude dělat jednobarevné nemohla změnit postup a nabarvit až po. :lol:

a to se jí to nezauzluje?

• Citovat
  • Upravit
51750
20.9.10 11:12
neczuz píše:
Katy2 píše:
neczuz píše:
Efík píše:

Neczuz, no já bych se jí zeptala, zda by teda ty vlňáčky nenabarvila až je uplete. Jako je logické, že ona barví přízi, když dělá barevné vlňáčky, jen teda zda by když bude dělat jednobarevné nemohla změnit postup a nabarvit až po. :lol:
a to se jí to nezauzluje?

Neczuz já vlnu taky tak barvila, prostě rozmotáš a namotáš jen, kurnik jak to popsat? No prostě jsem to namotávala od dlaně přes loket a byl s toho takový svazec vlny, který pak barvíš.
Edit: Takhle to píšou na zlatíčku v návodech
Před samotným barvením vlnu rozmotejte z klubka a vytvořte přadeno – vlněného hada, kterého svažte. Pokud ho nesvážete, bude vám dělat potíže následné znovusmotávání do klubíčka, protože vlna se zamotá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
20.9.10 12:24

Dneska mi dorazila ta merino z DDJD. Trošku jsem se bála, jestli zásilka bude v pohodě, ale za mě musím (na rozdíl od Zuzanečky), že obchod musím pochválit 8-) Přišlo všechno a rychle. :palec:

Halu, taky jsem si nechala poslat merino superwash a je teda náááádherně jemňoučká :srdce: ta nemůže kousat mimčo ani nááááhodou. Neboj se toho. I ta merino bez superwash není kousavá…Myslím, že bude dobrá na longiesky.Taky se na ně chystám. Jsem se nějak pustíla do pletení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
20.9.10 14:16

ahoj holky, poraďte, měla jsem nachystané látkovky pro mimco, ale neuspěla jsem …malý je nechtěl…zkoušela jsem to už 3× a pokaždé s nulovým efektem.vždy se pročural až na na lopatky…dávaly jste látkovky od narození? malému je teď skoro půl roku a nevím, jestli to už není pozdě .. díky a hezký den:-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.9.10 14:25
kamako píše:
ahoj holky, poraďte, měla jsem nachystané látkovky pro mimco, ale neuspěla jsem …malý je nechtěl…zkoušela jsem to už 3× a pokaždé s nulovým efektem.vždy se pročural až na na lopatky…dávaly jste látkovky od narození? malému je teď skoro půl roku a nevím, jestli to už není pozdě .. díky a hezký den:-) :srdce:

Ahoj, jaké látkovky jsi používala, klasické čtvercovky a jaké svrchní kalhotky?
Já teda dávala od narození a nikdy jsme problém neměli. Myslím, že začít není nikdy pozdě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159

Kamako a jak to vypadalo, že je malý nechtěl? :mrgreen: Teda u narozeného miminka si to neumím představit, u většího dítka jo. Já dávala asi od 7 měsíců (nevím přesně :think: ) a vpohodě si na ně malý zvykl, vůbec mě ani nenapadlo, že by mohl nějak protestovat. Od té doby je sice přebálování čím dál složitější, ale snese na sobě prakticky cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297

kamako, po jak dlouhe dobe jsi prebalovala? Kazde dite se driv nebo pozdeji procura, zalezi na tom, zda je to nahoda, ci zda nechavas moc dlouhe intervaly prebalovani. A jake plinky pouzivas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
20.9.10 15:18

http://www.chytrepleteni.cz/…_priroda.htm

http://www.chytrepleteni.cz/…ni_umele.htm

tady jsou postupy, jak barvit. mě zaujaly ty ořechy, že bych si zkusila obarvit v nich, jinak moc strakaté nemám ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure